rensat hantlar

Don’t do this at home – utrensat i januari

Efter ett år av utlistor har jag inte tänkt att göra några fler sammanställningar av utrensade saker. Men så kom jag på att jag kanske ändå skulle göra det. I slutet av året så skrev jag ju ner hur mycket saker vi hade rensat ut totalt och det blev en riktig sporre för några av er. Så jag har bestämt mig att fortsätta även i år. Att skriva ner det man rensar ut gör verkligen att man fokuserar mer på det. Och ja – för att prylbanta behöver vi verkligen även hålla reda på saker som kommer in i våra hem. Men jag känner att enbart att hålla reda på det som lämnar hemmet kräver en del administration, så jag fortsätter att hålla mig till det. Att shoppa är som sagt inget nöje för någon av oss här hemma utan något som vi gör för att vi måste, så jag spontanshoppar aldrig (böcker är det enda undantaget).

Eftersom jag som sagt inte hade som mål att bokföra detta så har jag inte antecknat så mycket denna månad. Framför allt så har jag inte hållit reda på just tidningar och magasin som vi har kastat i pappersåtervinningen. Men det jag har sammanställt ser ut som följer:

SLÄNG

Oskar har från en dag till en annan bestämt sig för att han inte ska fortsätta dricka mjölkersättning, så helt plötsligt blev 4 st nappflaskor och 4 extra napptoppar (heter det så?) överflödiga. Även en guide över vegocaféer som hade många år på nacken slängdes.

SKÄNK

Samma sak där med Oskars ålder – 13 st plastbestick skänkte vi till Myrorna. Detta tillsammans med en av Viktors leksaker och ett par nya gardiner som jag dock missade att lämna tillbaka i tid (jag vet – skämmigt). Orkade faktiskt inte lägga ner tid på sälja gardinerna, så jag skänkte dem i stället.

SÄLJ

I och med detta har jag gjort en sak som man verkligen inte ska göra, dvs sålt något som inte tillhör mig utan den andre personens vetskap. Jag vet. Fy skäms. Och jag säger inte att ni ska göra samma sak! Tvärtom (läs rubriken). Men efter att dessa saker inte har varit i bruk så länge jag känt min man (16 år) och trots de har funnits med oss alla dessa år, och för att de faktiskt är tunga saker så bestämde jag mig slutligen för att sälja dem. Vi pratar om hantlar. Tunga träningshantlar. Jag gick in på Blocket, kollade upp priserna och la mig under (som jag alltid gör). Halva priset under faktiskt. För att jag bara ville bli av med dem fort. Och det blev jag. Bara inom några timmar så kom det en ung kille och hämtade dem. Så var detta plötsligt löst. Och hantlarna skräpar inte längre i vår lägenhet. Detta var några veckor sedan och ingen har efterfrågat dem. Men som sagt – uppmanar ingen att följa mitt exempel här (fast jag tycker att 16 år av icke använda hantlar är bevis nog att de verkligen inte behövs). För ordningens skull så kan jag säga att jag hade blivit skogstokig om min man hade gjort samma sak (fast jag kanske inte heller hade saknat den där saken om omständigheterna hade varit likadana?). Nåväl. Gjort är gjort. Får se vad han säger när han läser detta…

utrensat hantlar

Digitalt gjorde jag en stor uppryckning. Min google mail har flera gånger aviserat att utrymmet är fullt och erbjudit mig att köpa mer. Vilket man aldrig ska göra. Det är bara att rensa. Så jag tog tag i det och  har nu rensat ut hela 2 561 mail! (och då räknar jag inte dem som jag rensar kontinuerligt varje dag utan de gamla, för det är där som det krävs en uppryckning). Jag har även rensat bland gamla dokument på min Google Drive och blivit av med 46 stycken dokument som tog upp onödigt digitalt utrymme. Detta är jag så himla nöjd med!

Så totalt 25 fysiska saker utrensade (missade som sagt tidningar och magasin) och 2 607 digitala saker.

Har ni rensat denna månad? Något ni är extra nöjda med att ni har blivit av med?

/Paulina

3 Kommentarer
 1. Caroline says:

  Har också – tack vare dig- börjat rensa och skulle gärna vilja sälja en del . VAR lägger du ut saker till försäljning ?

  Svara
  • Paulina says:

   Jaa! Så kul att läsa! Jag lägger ut allt på Blocket.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!