Om mig

Småbarnsmamma, storstadspingla, organiseringsnörd.

Jag har hunnit flytta en del i mitt liv. Sedan jag var liten. Mellan olika länder, städer och olika boenden i samma stad. Kanske var det där någonstans min passion för förvaring föddes. Det gällde liksom att ha koll på sina prylar. Under studietiden var det små lägenheter där allt skulle få plats. Efter studietiden var det dags att flytta vidare till huvudstaden.

Inflyttning till Stockholm innebär för de flesta en utmaning i att rymma så mycket som möjligt på en begränsad yta, så även för mig. Att ha bra och genomtänkt förvaring underlättar mycket. Den kan få en liten lägenhet att kännas större eller en stor lägenhet att kännas trevligare. Den skapar harmoni i tillvaron.

Så förvaring och organisering har blivit en hobby för mig. Så som andra kan fastna i klädaffärer eller liknande fastnar jag där jag ser bra förvaring och smarta lösningar, där man kan få tips om att organisera saker och ting bättre. Även om jag gillar att skämta om vilken förvaringsnörd jag är (såsom om det mesta i övrigt), så står jag naturligtvis för min passion.

I denna blogg hittar du därför allt jag kan, hittar eller gillar om förvaring och organisering. Det kan gälla förvaring i hemmet, kontoret eller under en resa, men även organisation av tankar och idéer. Och även om jag är en mycket inredningsintresserad person, så anser jag att förvaring ska vara snyggt, men framför allt praktisk, smart och effektiv. Bra förvaring är enkel att använda och underlättar vardagslivet.

För att du ska få hållbar ordning hemma räcker det däremot inte att enbart skaffa bra förvaring. Du behöver även skapa en bra struktur där allt har sin plats. Vidare behöver skapa rutiner som gör att du upprätthåller denna ordning.  Du behöver lägga tillbaka sakerna och sist men inte minst så behöver du rensa kontinuerligt. Det skriver jag mycket om på bloggen.

Hoppas att du får lika mycket nöje av att läsa bloggen som jag har av att skapa den! Jag välkomnar alla frågor, tips och tillägg till mina inlägg, så att fler kan ta del av många smarta förvaringslösningar.  Ibland lägger jag upp läsarfrågor, tips eller kommentarer som inlägg för att fler ska kunna ta del av lösningen eller kunna tipsa, men jag frågar alltid om tillåtelse först.

Inläggen i bloggen kan du följa via e-mail, FacebookBloglovin, eller Twitter. På Instagram lägger jag ut bilder som delvis följer och delvis kompletterar bloggen. Samma upplägg på Pinterest. Jag finns även på YouTube.

I januari 2016 kom jag ut med min första bok. Den heter ”Förvara smart – organisera ditt hem”. Hösten 2017 kom den även ut i Polen.

I januari 2017 släpptes min andra bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”. Den lanserades i Tyskland och Portugal under 2018.

Till hösten 2019 kommer min tredje bok!

Jag har varit med i diverse TV och radioprogram samt tidningar och magasin. Är du intresserad av det så finns några exempel och länkar under fliken I media.

Vill du nå mig, mejla till paulina@forvaringsdrottningen.com.

Och kom ihåg – smart förvaring kan man aldrig ha för mycket av men vill du ha bestående ordning hemma så gäller det att även skapa bra struktur, lägga allt tillbaka på sin plats och rensa kontinuerligt!

/Paulina

förvaringsdrottningen - med passion för förvaring och organisering

foto: Ulf Huett