God Jul!

Då var den äntligen här – Julafton! Vi har precis kollat på årets sista Julkalender. Jag tyckte faktiskt att den var riktigt bra och blev helt tårögd av den fina återföreningen:) Både jag och Sven är superförkylda och hängiga men barnen är nu är friska i alla fall!:)

Hittade förresten dessa tips i min lokaltidning Vårt Kungsholmen på hur man kan minska matsvinnet i Jul:

 1. Banta julbordet: Planera innehållet på julbordet noga med familjen, rösta fram favoriter och stryk rätterna i botten av listan
 2. Laga inte mer än vad som behövs: en bra tumregel är att ett recept för fyra räcker till 10-12 personer om rätten serveras på en buffé
 3. Handla inte mer än du tänkt: håll dig till inköpslistan och handla inte extra ”för säkerhets skull”.
 4. Mindre tallrikar: duka med små tallrikar, använd gärna små uppläggningsfat och mindre mängd mat. Det är bättre att fylla på vid behov.
 5. Spara listan: utvärdera hur årets inköp, julmat och svinn blev. Justera vid behov och spara listan till nästa jul.

Mycket användbart tycker jag!  Bra att veta hur man ska räkna när det är buffé. Det visste inte jag. Och det där med att hela tiden förbättra sin jullista – det är ju min melodi:)

Sist men inte minst. Med detta hemgjorda pepparkakshus (nåväl, de olika husdelarna köpte vi, men vi gjorde ”klistret”, och glasyren och satte ihop och dekorerade allt:) så vill jag önska er alla en riktigt God Jul!

God Jul

/Paulina

3 Kommentarer
 1. Ingrid says:

  Lite sen kommentar men ändå, relaterat till punkt 5 i din lista:
  Förutom att göra en inköpslista att spara till nästa jul, gör vi från och med i år även en checklista som man kollar av innan man åker och handlar ännu mer av t.ex. ättika eller kryddnejlikor. Det känns ju rätt förargligt att stå där med tre av varje i skåpen tycker jag.

  Svara
  • Paulina says:

   Ja! Bra synpunkt Ingrid!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!