ge bort gåvor

Rensa i barnrummet och skänk till behövande

Nu är det inte långt till Julafton. Men under helgen hinner man ändå göra en del. Och att rensa barnrummet från leksaker som de inte längre leker med tar faktiskt inte så lång tid. Det finns 3 anledningar till att göra det i helgen:

 1. Det blir fint inför julen
 2. Det blir lättare att hitta plats för nya leksaker och skapar bättre förutsättningar för dem att användas i stället för att de ska försvinna i mängden av andra leksaker och bli bortglömda (dessvärre ser det så ut i många barnrum)
 3. Ni får möjlighet att skänka leksaker till välgörenhetsorganisationer, så att andra barn, vars föräldrar inte har råd att köpa nya leksaker, kan glädjas åt dessa!

Det tredje skälet är egentligen det viktigaste. Julen handlar dessutom om att ge och det är en bra lärdom för barnen. Vi har för första gången gjort en aktivitetskalender till Viktor och en av luckorna innehöll just detta ”Ge bort gåvor till behövande ”. Så härom dagen gick vi igenom hans leksaker, samlade ihop det han inte längre ville leka med och gick iväg med det till Myrorna. Det tog oss en kvart att gå igenom rummet att välja bland leksakerna och var helt odramatiskt. Och det gav honom en liten påminnelse om att han själv har det väldigt bra. Det tycker jag är viktigt. Tacksamhet och en liten tanke på andra.

ge bort gåvor

Gör ni något liknande och / eller har ni tips på bra ställen där man kan lämna in leksaker?

/Paulina

2 Kommentarer
 1. 20bet says:

  Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

  Svara
 2. Kristinas oas says:

  Bra inlägg. Vi har under många år haft uppgiften under jullovet att barnen plockat bort sådant de inte leker med/vill ha kvar längre. Jag har sedan ställt undan det och skänkt/sålt vidare först något halvår senare. Barnen har vetat att skulle de ångra sig finns sakerna kvar ett tag = de har vågat rensa hårdare. Vid några få tillfällen har de frågat efter något, men 97 procent har gått iväg till andra. Några få saker vill de lägga i sin ”nostalgilåda” att spara. Vi har alltid handlar många leksaker/böcker begagnat så det har känts bra att sakerna fortsätter sin resa bland leksugna barn.
  Önskar en riktigt God Jul!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!