hitta din stil

Hitta din stil genom att rensa garderoben

Alla har vi plagg som vi trivs i och som vi inte trivs i. Oavsett mode. Och stil är ju så mycket mer än mode. Den är tidlös. Har man hittat sin stil så kan man göra små modeutflykter då och då, men de kan inte vara för långt från den egna stilen. Då känner man sig inte bekväm. Hur kommer garderobsrensning in i det hela då? Jo, genom att rensa kontinuerligt, så lär vi oss så småningom vilka slags kläder som vi använder och vilka vi aldrig bär. Jag har gjort ett antal sådana upptäckter. Jag trivs exempelvis inte i plagg med polokrage. Speciellt om det är tjockare tröjor. Samma sak med pösiga kläder. Eller klassiska skjortor. Jag trivs inte i dem helt enkelt. Men det har så klart blivit en del sådana inköp genom åren. Tills jag just så småningom upptäckte ett mönster. Och det gjorde jag just genom att kontinuerligt säsongsrensa. Då lärde jag mig vilka plagg som var misslyckade inköp och vad de hade gemensamt och då slutade jag köpa den typen av plagg. De andra plaggen som jag bar länge och ofta var min stil helt enkelt. Mycket klänningar och pennkjolar. Gärna mycket färg. Om mönster så helst blommigt. Så numera gör jag inga större avvikelser från den här stilen. Jag vet vad jag trivs i och bär det oavsett vilket mode som för tillfället gäller.  Jag vet vad jag trivs och passar i bäst.

hitta din stil

Så nästa gång du rensar din garderob – fundera över varför vissa inköp blev misslyckade och varför du till slut aldrig bar det där plagget. Är det färgen du inte trivdes i? Materialet? Snittet? Var det ett viss typ av plagg som inte riktigt kändes du? Kontinuerlig garderobsrensning och dessa frågor kommer att hjälpa dig att hitta just din stil.

/Paulina

7 Kommentarer
 1. Jennie says:

  Bästa inlägget jag läst om klädsortering på någon blogg. Det kommer att hjälpa mig mycket när jag ska sortera SÅ SMÅNINGOM (börjar inte förrän jag vet att jag har råd att fylla på. Jag vet ju att jag kommer slänga alla dåligt sittande jeans och blusar och vad ska jag då ha på mig?) Tack för frågorna i slutet av ditt inlägg!

  Svara
 2. Lilli says:

  Så sant så…mina kläder ska ju vara JAG. Dessutom är det mycket roligare och lättare att ha en garderob med bara kläder som man använder och trivs i . Nu försöker tänka ” har jag nått som den här passar till ? ” När jag står där i affären och har hittat värsta klippet på tex.rean . Annars blir den ju liggandes i garderoben…..och så tänkte jag aldrig innan jag börja följa din blogg. Du ger så mycket inspiration och jag sparar både tid och pengar.

  Svara
  • Paulina says:

   Tusen tack för den fina kommentaren! Det glädjer mig verkligen att jag har kunnat hjälpa dig!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!