Sellpy påse

Så gör du dig snabbt av med saker och tjänar ändå pengar

I samarbete med Sellpy

Det finns några huvudorsaker till varför vi tycker att det är så jobbigt att göra oss av med saker. En av dessa är själva rensningen. Det är tidskrävande och kan kännas svårt och jobbigt att bestämma sig för vad man ska göra sig av med. Och när vi väl har rensat så kommer nästa hinder – att faktiskt göra oss av med dessa saker.

Tycker du att det känns jobbigt eller är alldeles för tidskrävande att lägga upp saker på Blocket eller Tradera, med allt vad det innebär, så finns det numera en tjänst som gör just detta åt dig. Den heter Sellpy och går till på följande sätt:

Du beställer en eller flera Sellpy påsar från deras sida på nätet. Dessa blir hemskickade till dig. Du packar ner dina saker som du vill sälja. Du beställer en hämtning av påsarna. När dina saker läggs upp på Sellpys sida så får du ett meddelande om detta. De säljer dina saker på Tradera och ni delar på vinsten. Viktigt att veta att saker inte får vara värda under 50 kr och Sellpy förbehåller sig rätten att bedöma detta. Är du osäker på om de blir sålda, men ändå vill bli av med dem, så skickar de med en miljöpåse och i den kan man skicka med kläder och textiler som Sellpy sedan skickar vidare till textilåtervinning utan kostnad. De hämtar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och västra Skåne.

Sellpy påse

Jag har själv använt Sellpy i ca två år, så jag har en sida hos dem, där alla mina försäljningar finns registrerade. Det blir som en slags spargris, där jag tydligt ser hur mycket jag har tjänat in på mina försäljningar. Det är lite kul tycker jag. Även om det viktigaste för mig är att jag vinner all den tid jag annars skulle lägga på diverse försäljningar. Och inte nog med att de tar hand om min försäljning så hämtar de som sagt även sakerna.

För att ni också ska testa tjänsten och se hur enkelt ni kan göra er av med era saker så har jag i samarbete med Sellpy tagit fram ett erbjudande till er. Om ni beställer upphämtning så får ni 5% extra tillbaka på försäljningen, upp till 500 kr/sak. Gå i så fall in via denna länk: https://www.sellpy.se/paulina. Erbjudandet gäller t o m den 31/8 2017.

Berätta gärna vad ni tyckte om den!

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Terese says:

  Som nystartade provade jag deras bolag. Skickade in massor. På den tiden var de noga med beskrivning men riktigt dåliga på frakt. Satte rent för hög frakt så man själv inte tjänade ngt bra alls, för skumt tycker jag, helt orimligt. Jag tjänade hälften av vad jag skulle gjort om jag sålt själv men eftersom jag inte hann själv var det en toppen tjänst att bara packa och skicka in. Men drycker ändå både första och sista ggn och rekommenderar ej tjänsten. Bra idé men de gör ett dåligt jobb.

  Svara
  • Paulina says:

   Det var tråkigt att höra, men tack för din input!

   Svara
 2. Sara M says:

  Jag har köpt några gånger via Sellpy och fått dels jättefina plagg och dels plagg med hål, fläckar och krympta från L till XS… Det som är synd med tjänsten är att beskrivningen av plaggen ofta lämnar mycket att önska och att man då som köpare lägger låga bud då man mer eller mindre köper grisen i säcken. Utifrån detta har jag valt att inte sälja via dem så långt iaf.

  Svara
  • Paulina says:

   Tack för informationen, Sara. Jag har själv aldrig köpt via dem, enbart sålt.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!