Att skapa ordning är lustfyllt och kreativt

Att skapa ordning är lustfyllt och kreativt

Jag tycker att vi ibland gör det lite svårare för oss än vad vi egentligen borde. Genom att vi fokuserar på det jobbiga och negativa i stället för det positiva. Det är inte meningen att låta som någon som bara säger ”tänk positivt så löser sig allt”. Det har tagit mig många år att själv inse vikten av att se det positiva i saker och ting och försöka fokusera på det i stället för det negativa och det är långt ifrån alltid som  jag lyckas med det. Men jag försöker verkligen att göra det. För det finns ofta något positivt i allt. Så även med ordning och reda.

Att hitta rätt struktur tar ju tid. Alldeles för mycket tid anser många av oss. Det får jag ofta höra.Och tid är ju en bristvara som vi alla vet. Och så får man verkligen koncentrera sig på detta för att klura ut bra lösningar. Inte ägna sig åt ”multi-tasking”. Och helst prata med resten av dem som bor under samma tak. Men har ni tänkt på att skapa ordning faktiskt är en kreativ process? Den handlar just om att skapa. Något som inte har funnits där och som plötsligt finns där. För att vi har tänkt till. Och så känner vi en tillfredsställelse över det – vissa av oss känner detta under tiden vi gör det och andra först efteråt. Så varför inte fokusera på den kreativa och lustfyllda känslan. Jag vet. Livet är fullt av vardagsaktiviteter som vi inte gillar eller känner oss stressade av. Men vi måste utföra dem. Vi kommer inte undan. Så det enda sättet att göra det roligare är att ändra inställning till det och försöka hitta det positiva. Något som man gillar med det man håller på med eller något som man ser fram emot, exempelvis slutresultatet. Och att skapa ordning har en massa positiva inslag i sig!

Att skapa ordning är lustfyllt och kreativt

/Paulina

5 Kommentarer
 1. gate io taxes says:

  I agree with your point of view, your article has given me a lot of help and benefited me a lot. Thanks. Hope you continue to write such excellent articles.

  Svara
 2. Camilla says:

  Men exakt! Det är ju därför jag älskar att skapa ordning och system för förvaring, inser jag nu! Dock tror jag att jag har skapat lite för mycket ”perfekt förvaring”. Nu när vi ska flytta till fjälls och till ett mindre boende rensar vi bland våra prylar och inser att vi förvarat för många. Helt klart för många. Men det ska vi ändra på nu!

  Svara
  • Paulina says:

   Kul att höra att fler får en aha-upplevelse över detta. Du har i alla fall ett bra system – det är en bra bas att stå på Camilla!

   Svara
 3. Sofia says:

  Lustigt att du skriver om detta nu. Jag har precis kommit till den vändpunkten att jag inte bara mår bra av slutresultatet, men även av själva processen. Att rensa och sortera upp en garderob eller ett barnrum är saker som tidigare skulle gett mig panik – men istället nu är lustfyllt. Har gått från att bokstavligen darra när jag håller på med kvitton och bokföring till att nu tycka att det är kul medan jag håller på. Efter senaste ’passet’ kände jag mig helt fysiskt och mentalt slut, på samma behagliga sätt som efter ett bra träningspass. Och den tid jag investerar i att rensa och sortera känns det som man har igen mångfalt i vardagen. När man har bråttom till skola och arbete en måndagsmorgon går det blixtsnabbt att plocka ihop prylar och kläder, utan att behöva tänka alltför mycket. Jag känner att jag samtidigt också blivit bättre på att organisera mitt arbete och frigjort mer energi till att vara kreativ. Så ja, jag kan inte annat än hålla med dig. Tack för en jättebra blogg!!

  Svara
  • Paulina says:

   Vad roligt att höra, Sofia! Och jag brukar just jämföra det med träningen för det är ju exakt samma sak där. Jag hoppas att fler får denna insikt för då blir allt så mycket lättare. Tack för din input och jätteroligt att du gillar bloggen!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!