höstgarderoben

Fram med höstgarderoben – uppdrag vecka 41

Då var det dags igen. Höstgarderoben och vintergarderoben ska fram och vår- och sommargarderoben ska packas ner.

I helgen åkte resväskor ner från vinden, i vilka vi förvarar höst- och vinterkläder, och dessa packades upp. Efter att ha gjort detta i flera år nu kan jag ändå konstatera att jag blir lika förvånad varje gång över kläder som jag packar upp och återupptäcker. Det är verkligen som att packa upp presenter! Och man blir ju lika glad! Jag lovar, samma sak vid varje garderobsbyte. Det är verkligen kul. Däremot så kan jag inte hjälpa att tycka att det är synd att stoppa undan all färg. Jag blir faktiskt lite ledsen när jag ser alla dessa mörka färger. Dessutom så vet man att det kommer att dröja lite innan man får byta garderob igen..

Eftersom jag har gjort detta så länge så tar jag numera bort kläder från garderoben allt eftersom jag känner att jag inte längre kan ha dem på mig. Så garderoben var ganska urplockad när jag satte igång. Så ingen ”före”- bild för min del. Men här kommer ”efter” bilden:

höstgarderoben

Visst ser det lite dystert ut? Jag kanske ska trotsa alla oskrivna lagar och börja köra färg även under vinterhalvåret. Det är ju då man behöver all extra färg man kan få..

Och så de vacuumpackade sommarkläderna (innan jag sög luften ur påsen):

Sommarkläder i vakuumpåse

Jag spelade in en film om just vakuumpåsar förra gången jag bytte garderob. Så vill ni veta hur det går till se steg-för-steg när man tar bort luften så kan ni kolla nedan.


OK. Då var det er tur!

ARBETGÅNG FRAM MED HÖSTGARDEROBEN

 1. Ta en ”före”- bild på din garderob.
 2. Ta bort alla sommarkläder.
 3. Lägg kläderna i vacuumpåsar. Därefter i plastbackar, flyttlådor eller varför inte resväskor om de står tomma.
 4.  Märk upp lådorna eller väskorna.
 5. Ta fram höst- och vinterkläderna och gå igenom dem (ifall du har haft dem nedpackade). Om de luktar vind så behöver du kanske tvätta dem. Annars är det bara att stryka och hänga upp.
 6. Ta en ”efter”- bild.
 7. Klart! Hur ska du fira?

Jag tycker inte att någon ska hoppa över detta uppdrag, men om ni inte kan göra det just denna vecka så kan ni ju alltid ta något från er prioriteringslista. Annars ser jag fram emot att ta del av era garderobsförvandlingar på Facebook eller Instagram.

Lycka till med veckans uppdrag!

/Paulina

11 Kommentarer
 1. Isflingan says:

  Jag har inte heller någon sommar-/vintergarderob. Tycker det är lika snyggt med en blommig sommarklänning, bara ben och ballerinaskor på sommaren som samma klänning med tjocka stickade strumpbyxor, en varm kofta och stövlar på hösten/vintern. Men att rensa garderoben kan man absolut göra ändå så det försöker jag göra just nu.

  Svara
 2. Roxanne says:

  Tycker det här med kläder för olika säsonger är svårt. Ytterkläder är ju en sak, men de vanliga kläderna använder jag mer eller mindre året om. Visst blir det en del som inte används, men ex. en t-tröja jag har till ett par shorts på sommaren har jag kanske till jeans och med en tjocktröja över på vintern. Vill gärna hänga undan en del men vet inte vad jag kommer vilja använda och inte, haha.

  Svara
  • Paulina says:

   Om du verkligen använder alla kläderna, så ska du ju ha dem framme. Det är ju själva poängen – att använda de kläder man har i garderoben. För mig blir det alldeles för kallt och jag vet exakt vad jag inte kommer att använda. Sedan bestämmer jag mig för att vissa kläder ska vara sommarkläder exempelvis, och detta just för omväxlingens skull.

   Svara
 3. nintja says:

  Vad är det som säger att man måste ha mörka kläder på vintern och inte kan ha kläder med färg då? Det är ju nonsense. Såklart kan man ha färgglada kläder på vintern. Och mörka på sommarhalvåret.

  Svara
  • Paulina says:

   Det är absolut inget som säger det. Jag kan bara konstatera att min garderob ser väldigt mörk ut..:)

   Svara
 4. Nasti Samoyed says:

  Hm, har ju ingen specifik höst/vinter-garderob. Måste shoppa mera! 😉 Näe, men här ska det tvättas igenom och hängas längre fram iallafall. 🙂

  Men klart du kan ha färger på hösten och vintern! Rött är ju faktiskt en färg som brukar komma under hösten. Kappor och så! Själv kör jag på en lite mörkare klarblå jacka! Men skulle lätt ha en röd kappa, för det är så fint! 🙂
  Dock tycker jag personligen att det skulle vara underbart att se människor i mer färgglada kläder! En gul höstjacka skulle ju lysa upp väldigt mycket! 😀

  Svara
  • Paulina says:

   Haha! Det tycker jag inte att du behöver göra, Nasti:) Jag vet. Är ju inte rädd för färger på något sätt eller att följa trender slaviskt, men jag kan bara konstatera att min sommargarderob verkligen är färg men inte min höst- vintergarderob. Fast jag har köpt på mig lite gröna plagg – en färg jag aldrig har burit förr:)

   Svara
 5. Sofia says:

  Hej, kan du tipsa om bra vacuumpåsar. De jag köpte för några år sedan läckte efter kort tids användning och blev alltså obrukbara.
  Mvh Sofia

  Svara
  • Lina says:

   Jag undrar detsamma! Bea vakuumpåsar som inte släpper in luft efter ett tag!

   Svara
   • Paulina says:

    svarade sofia:)

  • Paulina says:

   Hej Sofia,

   Jag har köpt vakuumpåsar på både K-Rauta och Clas Ohlson och tycker att båda har funkat…

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!