Uppdrag vecka 1: Gör din egen prioriteringslista!

Då var det äntligen dags för det första uppdraget! Jag har verkligen gått och längtat efter detta och det kanske ni också har?:) Jag har lovat att lägga upp ett rensa/organisera uppdrag per vecka, och det kommer jag att göra. Ni kanske ser fram emot att ta tag i en konkret fysisk utmaning. Men för att ni ska känna att uppdragen verkligen gör skillnad i era hem måste vi börja i rätt ände och första veckans uppdrag är därför att göra er egen prioriteringslista. Ni kommer senare att få reda på hur vi kombinerar den med de övriga uppdragen:)

Gör på följande sätt:

 1. Bestäm ett ställe där du kommer samla anteckningarna gällande dessa uppdrag. Det kan vara ett fysiskt anteckningsblock eller en mapp i datorn.
 2. Sätt dig vid ett bord, i soffan eller i en skön fåtölj och skriv ner vad du stör dig mest på i hemmet. Det kan vara allt från mindre saker som en stökig låda till större saker som oordning i förrådet eller i garaget. Rakt upp och ner från huvudet.
 3. Ta nu en rundvandring i hemmets alla utrymmen och komplettera din lista vid behov.
 4. Bor du ihop med någon? Be den personen göra samma sak.
 5. Har du barn som är tillräckligt stora? Be dem göra samma sak också. Viktigt att alla gör detta på egen hand.
 6. Sätt nu er tillsammans och läs upp sakerna från era listor. Finns några saker med på allas listor? Då är det högsta prio på dessa. Enas nu om några gemensamma punkter från era listor som ni ska åtgärda först. En till tre saker kan räcka.
 7. Hitta en lättillgänglig plats åt listan så att du/ni lätt kan gå tillbaka till den vid behov:) Ni kommer att få återkomma till den i framtiden…

prioriteringslista

Eftersom jag har lovat att berätta hur jag själv löser uppdragen, så är min priolista följande:

 • Ta bort tidningshögen i köket
 • Organisera i kökslådorna så att de kan stängas utan att saker fastnar, vilket de gör ibland
 • Dags att rensa Viktors rum från gamla leksaker som inte längre används
 • Min mans pappershög i sovrummet måste bort
 • Hitta ett bra plats och ett system för rena kläder som ska strykas
 • Rensa bland böckerna i bokhyllan
 • Skapa ordning på hyllorna ovanför tvättmaskinen
 • Organisera i ”vinskåpet” (egentligen en allt-i-allo före detta klädkammare om man ska vara ärlig…)
 • Organisera i skåpet i hallen

Det intressanta uppstod när Sven läste upp sin lista:

 • Rensa bland kläder i hallen – det finns för många plagg där idag
 • Se till att kunna hänga upp träningskläderna på ett bra sätt efter träningen
 • Hålla pappers- och prylfritt på matsalsbordet
 • Paulinas skor inkräktar ofta på ”mitt” skoutrymme i hallen…
 • Svårt få bra överblick över mina skjortor och kostymer
 • Stökigt i badrumskåpet (framförallt på nedersta hyllan)

Inte en enda gemensam punkt alltså… Bara det är en intressant insikt tycker jag. Och så hade jag faktiskt ingen aning om vissa av punkterna. Lätt att koncentrera sig på det som man själv tycker är viktigt… Så utifrån detta tog vi en liten diskussion om hur mycket vi störde oss på de olika sakerna, och kom fram till vad som borde prioriteras. Något kan ju dyka upp som ett framtida uppdrag…:)

Viktor gillar inte när vi råkar lägga fel plagg i hans garderob, som ju till och med är märkt med bilder för att inga misstag ska kunna begås. Det får vi höra direkt. Så det försöker vi verkligen undvika och det är väl hans lista än så länge:)

Så – nu är det er tur! Ser så mycket fram emot på att se och läsa hur det har gått för er och vad ni tyckte om uppdraget, så dela gärna med er genom att kommentera här på bloggen, Facebook eller Instagram. Var det lätt eller svårt? Vad är högsta prioritet hos er? Vilka insikter fick ni av detta? Om ni väljer att lägga upp bilderna på Instagram, hashtagga gärna med #förvaringsdrottningen eller pinga mig (skriv @ och ”forvaringsdrottningen”). På det sättet kan både jag och alla andra lätt hitta alla genomförda uppdrag och det finns möjlighet för mig att reposta några:)

Stort lycka till och ser fram emot er feedback! Nästa uppdrag läggs upp nästa söndag:)

/Paulina

96 Kommentarer
 1. Esbe says:

  Min sambo har inte mycket tid över, så jag har valt att göra en prio-lista baserad på vad jag vet att han vill göra, vad jag själv vill göra och vad jag märker är irritationsmoment hos båda eller någon av oss. Men jag kommer att inspireras av dig om än ett halvår sent 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Så kul att höra, Esbe! Det är aldrig försent att sätta igång med detta! Stort lycka till och hoppas att höra mer om hur det går för dig!

   Svara
 2. Lovisa says:

  Vi gjorde ett städschema, satte prioritet och datum samt ansvarig. Hela lägenheten ska rengöras från topp till tå med allt vad det innebär med att rensa avlopp och spisfläkt till att laga persienner och packa ner allt som vi äger och har i kartonger…

  Svara
 3. Camelo says:

  Hoppar på utmaningen sent och ligger därför lite efter, men jag ska komma igen! Första uppdraget verkar inte alltför svårt, tvärtom älskar jag att skapa listor! Lite svårare dock att komma till skott och bocka av uppgifterna. Men med lite stöd av den här utmaningen kanske jag kommer till skott:-)

  Svara
 4. Rosenqvarts says:

  Jobbigast att bo med make med två barn som aldrig plockar bort efter sig. Sen är det jag och mina två som vill ha fint och rent. Det tär när man behöver ordning för huvudets skull.

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Håller med dig. Det är nog den största utmaningen – att någon inte plockar efter sig. Men är ni då tre mot en? Kan inte ni sätta er och prata om det och förklara hur det påverkar er? eller det har ni kanske redan försökt med?

   Svara
 5. Jenny says:

  Hej! Har precis börjat följa bloggen då vi är i desperat behov av lite ordning och reda. Älskar också listor och är grym på att göra dem, problemet är bara att jag vill att någon annan ska bocka av dem :-0
  Detta uppdraget är i alla fall avklarat nu men jag lyckades få till 66(!) punkter på min lista! Kan tänkas att jag är
  Lite FÖR bra på att göra listor…

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hahaha! Det viktigaste är att du prioriterar i listan nu så att du vet vad som är det viktigaste att ta tag i. Mina listor blir också snabbt långa men vetskapen att jag gör det som är viktigast först gör att det inte stressar mig lika mycket:)

   Svara
 6. cattis says:

  Hittade nyss din blogg och detta är perfekt för mig. Jag behöver alla tips jag kan få i mitt kaoshem. Känns som att jag inte har någon bra förvaringslösning alls. Bor ensam med mina två barn och snart flyttar min kille in med sina 3 barn så behövs mycket smarta förvaringslösningar nu ????

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Å vad roligt att höra, Cattis! Hoppas verkligen att bloggen och uppdragen kommer att hjälpa dig med detta! Annars släpper jag ut en bok den 26:e januari som kommer ut snart och går grundligt igenom alla och ger en massa tips. Det är bara att välja och vraka vad som passar dig bäst:)

   Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Å! Underbart att höra! Vill du vara säker att inte missa uppdragen eller bli påmind om dem så är det säkrast att prenumerera på bloggen. Det gör du genom att skriv in ditt e-mail adress i rutan till höger under ”följ bloggen via e-mail”. Då får du ett mail som du ska bekräfta och därefter är prenumerationen igång. Stort lycka till!

   Svara
 7. Anonym says:

  Då var man igång med rensning, dock har jag svårt att följa priolistan ???? men vad gör det viktigast är att det blir gjort.
  Jag har svårt att sätta igång med en uppgift om jag inte har känsla för uppgiften.
  Skoskåpet har fått nya skruvar = alla skor som används har en egen plats.
  Rensat i walk in closet kvar att rensa ”vet ej högen” och lägga undan kläder som inte används just nu.
  På torsdag får vi fiber inkopplat så till helgen ska det rensas och bli ordning på kontoret????
  Skönt att vara på g????
  //Michaela

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Det är exakt som du säger – viktigast att det blir gjort! Sedan hjälper prioriteringen till att det är just de viktigaste sakerna som blir gjorda. Men om alternativet är att du inte gör något för att du inte känner för det så bättre att ta något som du känner för:) Stort lycka till med fortsatta utmaningar och hör gärna av dig och berätta hur det går!

   Svara
   • Anonym says:

    Absolut, jag har en stor passion för att måla och förändra möbler så när jag sätter igång så brukar följderna bli att st blir en uppfräschning med målning. Vilket gör att det ibland tar lite längre tid än man tänkt sig.

 8. ciccanronnysdotter says:

  Jag kan inte leva utan listor ???? och nu när vi i mars skall flytta till mindre lägenhet så behövs det verkligen rensas ???? skall gå från 120 kvadratmeter till 75 kvadratmeter ???? har dock redan införskaffat jättemånga förvaringslösningar jag köpt från wish ???? men känns som att din blogg kommer bli välbesökt under tiden ????

  Svara
 9. Ingrid says:

  Jag har nu 34 punkter på min lista, och då har jag inte ens gått igenom lägenheten utan bara tagit det från huvudet. Jag tror jag prioriterar det som ger snabbt och dagligt synligt resultat, som att få ordning i badrumsskåpet och i skafferiet, för att få en bra boost att fortsätta. Grejerna under sängen t.ex. kan få ligga kvar ett par veckor till 🙂

  Svara
 10. Käthe says:

  Vilket superinitiativ, ”halva Sverige” kommer ju att göra listor nu och inte minst jag själv är i stort behov av att röja. TACK Paulina, även för ni andras inlägg där man också får inspiration.
  Bara en fråga: lådor/förvaring, tips på billigare såna? Jag tycker ofta de är rätt dyra, speciellt om man bara ska ha dom undanställda i nåt förråd eller på vinden. Givetvis ska de tåla lite men om inte utseendet är prio 1, finns det budgetalternativ?
  God fortsättning!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Så kul att höra Käthe! Å, lådor har jag skrivit massor om. Sök gärna på bloggen efter dem (en sökruta ganska högt upp till höger). Men för att ge dig tips behöver jag veta hur du ska använda lådorna, till vad och hur stora ska de vara. Så kan jag kanske skriva ett nytt inlägg om detta som fler kan ta del av:)

   Svara
   • Käthe says:

    Vår ”enorma” vind (true story, åtminstone 15-20 kvm) trots att vi har en vanlig trea. Men den är överfylld med allt möjligt, inte minst pga att halva min förra lägenhet skulle få plats (ej möbler). Och i lägenheten har vi runda väggar till viss del så det är svårt med lådor mot väggarna. Får ju bli sänglådor. Tack för görsnabbt svar 🙂 Jag kollar runt i bloggen, nu har jag ”beställt” mail varje gång du skriver nya inlägg, så jag har full koll (blink blink). Du är en sann inspiration!

 11. Ullis says:

  Skrivit en lista som blev väldigt lång, men misstänker att den kommer kompletteras vartefter man kommer på fler surdegar eller irritationsmoment. Jag har också engagerat bägge barnen (10 och 12 år) i att skriva listor, deras blev betydligt kortare… Vi fick dock 3-4 saker som fanns med på allas listor i en eller annan form och ca 10 som fanns med på 2 av våra listor. Barnen blev väldigt engagerade i detta och började genast rensa ett överfullt köksskåp. Nu har vi kastat en del gammal mat och gjort en matsedel för stor del av kommande vecka för att använda sådant som står i skåpet och ”skräpar”. Vi har också gjort en prioritering av vilka saker på listan vi ska hinna med under kommande dagar! Det kommer bli bra det här och med dem med som pådrivande kommer vi nog kunna fixa en hel del under det kommande året!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Wow! Det var riktigt inspirerande att läsa detta! Ni bevisar min tes att det visst går att involvera barnen och att de till och med tycker att det är kul! Och så mycket ni redan har fått gjort! Riktigt imponerande, Ullis! Är det ok för dig att jag lyfter din kommentar i ett inlägg för att inspirera andra? Hör gärna av dig igen och berätta hur det går för er – vore så kul att följa!

   Svara
   • Ullis says:

    Tack för ditt svar. Självklart får du använda oss för att inspirera andra och jag hoppas att det kommer många bra uppdrag under året så att både jag och barnen håller i detta! 🙂

 12. Anonym says:

  I min erfarenhet fungerar det inte att vänta på lust och inspiration att ta i tag projekt hemma. Att skriva en lista och sedan ”lyda” denna, som om det var en uppgift given av min arbetsgivare, fungerar för mig så jag tänker följa ditt råd med ett uppdrag per vecka. Först på min lista blir att organisera julsakerna på ett sätt som gör det lättare nästa jul att dekorera.

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Ja, vad kul! Och helt rätt att bocka av sin egen lista! Att börja med julsakerna är också smart – det kommer att bli så mycket roligare att packa upp julsakerna nästa år:) Passa även på att redan nu ta bort sådant som du inte längre gillar eller använder. Men det kanske du redan har koll på:)

   Svara
   • Anonym says:

    Precis som jag hade tänkt! Efter 20 år i samma hus har det blivit alldeles för många jullådor. Använder bara hälften och nu så ska jag slänga en hel massa, och ser fram emot nästa jul då det kommer att bli så mycket lättare att hitta allt.????
    Tack för din fina blogg och Gott Nytt År 2016!

 13. Stina says:

  Listan och prioritering är klar, lite trögt att få med gubben men jag jobbar på det. Blev så inspirerad att jag helt plötsligt fick mannen att justera höjden i ”julgarderoben” så jag enkelt kan plocka undan julen i mina fina plastlådor utan att det ska bökas på och lyftas hyllor. Nu ryms allt nör julen är slut, men det roliga med det hela att det inte en fanns med på listan ????????. Vi tar listans första punkt till helgen. Tack för ditt driv och lycka till alla ????????

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Wow. Vad kul att höra, Stina!!! Och extra kul just med tanke på ”gubben:) Men det verkar som att du har fått med honom med tanke på ”julgarderoben” – eller? Helt rätt att ta från listan! Stort lycka till med uppdragen och ser fram emot att höra från dig igen om hur det går och vad du tycker om utmaningarna!

   Svara
 14. isflingan says:

  Har flyttat precis dagarna innan jul så min lista består självklart av saker kopplade till detta. Dvs packa upp de sista kartongerna, få upp tavlor på väggarna, sy upp de nya gardinerna och liknande. Åh vad jag ser framemot att följa din blogg de här året och de utmaningar som kommer.

  Svara
 15. ANNA says:

  Hehe… min lista skrev jag redan i mellandagarna smiles men jag ska gå igenom den å detaljspecificera mer dvs bryta ner den i småbitar som är lättare att ”svälja”.

  Svara
 16. Katarina says:

  Nu är min lista klar!
  Har valt att inte blanda in familjen till att börja med, för jag vet vad det kommer att stå på deras listor: Rensa bort dina pappershögar!!!
  Så min prio blir att bli av med mitt i första hand.

  Svara
 17. mickan73 says:

  Min Prioriteringslista

  (Garaget som får bli ett sommar projekt)
  Skruva fast lådorna i skoskåpet
  Förrådet under trappan
  Walk in closet, rensa
  Mitt pyssel rum
  Köket, skåp och lådor, bänkar, för mycket grejor.
  Små saker som ligger lite här och där.
  Tvättstugan, lådor och skåp.
  Kontoret, saker på sin plats

  Gjorde ett försök med övriga familjen att de också skulle göra en lista, deras kommentar nä gör du en så följer vi den.????

  Listan är bara en liten del vad som behövs, skulle kunna komplettera den med många fler saker men jag tycker att det är en bra början.

  Jag började i höstas med att rensa och göra om i hallen, mycket kläder och skor som inte användes. Eftersom hallen är det första intrycket i ett hus är det viktigt att det är luftigt och inte förmycket grejer framme. Jag målade om väggar och tak vit, målade ett skoskåpet, hatthylla/hängare och ett avlastningsbord i grafit. I skoskåpet har var och en plats för fyra par skor och med hatthyllan finns en skohylla där det står utetofflor som man snabbt kan ta på sig när man hämtar posten. Tanken är att man bara har den jackan som man använder ska hänga framme och övriga hängs in i ett skåp, skåpet har även en utdragbarlåda där vi har en varsin korg till mössor och vantar.

  Jag skulle nog behöva gå igenom rum för rum då vi under några år har renoverat och ändrat om och saker som inte passar in där de var innan men skulle kunna fungera i något annat rum.
  Även om man har rensat och gjort i ordning så är det alltid lätt att någon kommer och trycker in sådant som inte ska vara där.

  Ser fram emot att få inspiration och nya idéer????

  //Michaela

  Svara
 18. Anna S says:

  Ska man börja rensa/städa denna vecka? Från listan alltså, eller var uppdraget bara att skriva listan??
  Den blev lång märkte jag…. ????

  Svara
 19. Victoria says:

  Så lustigt – igår (dvs innan jag läste första veckans uppdrag) pratade jag och äldsta dottern (16 år) om att vi borde skriva upp saker vi måste åtgärda här hemma och göra en priolista! Det handlade iofs mer om lite större projekt (som att måla trappan) men jag misstänker att även mindre projekt skulle kommit med där. Så nu är det ju ”bara” att ändra det där ”borde” till ”vill och ska”! Tusen tack för tipset att ALLA i familjen ska skriva sin lista! Det är så lätt att bara fokusera på sina egna störningssaker….

  Svara
 20. Nina says:

  Så peppad att kavla upp armarna och sätta igång, känner behov att införskaffa en Dymo bara för det blir roligare (snyggare) i skåpen då ????????

  Svara
 21. Victoria says:

  Åååh, blev lite besviken över en teoretisk start nu när jag är så grymt taggad och ledig dessutom! Ja ja, jag får väl ge mig på något på eget bevåg så länge! Igår ränsade jag i viktiga papper-lådan och där kunde jag kasta 95% av allt papper! Tjohooo! Vissa papper var sedan 2011! ????
  Längtar redan till nästa lördag! ????

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Victoria! Jag misstänkte att några skulle bli lite besvikna på detta, men jag tyckte att det var extremt viktigt att inte bara mina uppdrag styr era hem utan att ni också reflekterar över era egna utmaningar. Och helt rätt – om du är taggad och vill hugga i saker så ta tag i uppdragen från den egna listan och punkterna som du prioriterar högst. Papper är en extra utmaning för mig så tummen upp för den!

   Svara
 22. Nickan says:

  Åh jag velar om jag ska hoppa på. Dels så lever jag i ett hem där det finns extremt få saker som INTE behöver åtgärdas, så jag måste isf ignorera det stora massproblemet för att orka ta itu med utvalda saker, men det är ju såklart bättre än inget. Sen är jag ju hopplös på att göra saker på beställning, utan måste tydligen invänta lust och inspiration, så veckouppdrag låter som ett stort åtagande för mig. Men jag älskar ju att lösa förvaringsproblem det gör jag och jag går ju igång på listor så är det ju verkligen, även om jag nog får köra eget race.
  Och det var extremt tajmat att första uppdraget var ett administrativt ett och inte ett praktiskt, eftersom vi är i fritidshuset en hel vecka till…..

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Tycker definitivt att du ska hoppa på. Vad är det värsta som kan hända – att du hoppar över något eller några uppdrag? Då blir lite gjort i alla fall. Och jag lovar – du kommer att få en del frihet i uppdragen och nivån på dem:) Så våga!

   Svara
   • Nickan says:

    Ja jag fick inte så mycket val….för såklart gjorde min hjärna listor hela kvällen och morgonen…???? Så nu har jag gjort en grov lista ur huvudet, får se om jag får nån från övriga familjen under veckan.
    Hitills ser min ut såhär:
    Få mindre belamrat i hallen/på hatthyllan
    Rensa ur tonåringarnas lådor och bokhyllor som de aldrig rör
    Undvika fylla golvet i tvättstugan med allt möjligt
    Hitta en plats för dagliga ryggsäckar och gympakläder/träningskläder
    Ny förvaring i badrummet för handdukar mm
    Slippa ha Ikeakassar med (ren) tvätt överallt
    Underlätta att hålla köksbänkarna tomma
    Fixa bättre belysning vid soffbordet
    Rensa bort en hel del saker ur Grottan ( vår datorskrubb knökfull med bokhyllor)
    Ha mindre synliga sladdar överallt

   • Förvaringsdrottningen says:

    Tack för din kommentar och lista, Nickan! Bra punkter på den! Försök att ta reda på vad de andra tycker är stökigt. Några snabba följdfrågor som kan hjälpa dig på traven: Hallen: kan du hänga upp ryggsäckarna och skaffa mer förvaring på väggen över huvud taget? Är det extra handdukar i badrummet? Behöver du ha dem där?

   • Nickan says:

    Hej igen! Har tänkt på dina ord under veckan. Vårt huvudproblem är att vi bor trångt ( två vuxna två tonåringar i en hyrestrea där de flesta väggarna inte går att borra i, plus bara en toa) och har väldigt mkt saker…vi gillar våra saker…????
    Detta leder till proppar överallt, dvs när jag rensar flyttar och fixar ett ställe drabbar det ett annat ställe. Men det finns ändå möjligheter och jag fixar och trixar för jämnan.
    MEN tb till badrummet. Inser att det kanske går att strukturera om lite och samla ihop saker i korgar lite mer. Eg har vi inte mkt badrumsaker, ingen använder smink, hårgrejer eller bindor eller massa olika schampo. Största boven är dock vi som hänger upp kläder/väskorpå fel ställen och sen låter de hänga kvar där i all evighet…. Så det är nog eg i andra rum lösningen måste till.

    Har även fått lite tankar in i makens huvud så vi ska nog prioritera badrum, hall, barnrum och köksbänk.

    Dock ju mer jag tänker inser jag det inte finns några små projekt. Ska man fixa hallen måste man fixa förrådet. Ska man få undan träningskläder i badrummet måste man röja tvättstugan osv…????

    kort sagt, jag är PÅ!

   • Förvaringsdrottningen says:

    Tack för ditt långa kommentar. Det var väldigt intressant att läsa! Och det glädjer mig mycket att du ändå är på vad gäller uppdragen! Kontinuitet är allt och jag tror stenhårt på att du kommer längre då. Hoppas att höra från dig igen!

   • Nickan says:

    Kan nu glatt rapportera att i elfte timmen lämnade maken in en lista och jag klämde ur barnen varsin sak, eftersom jag känner dem så väl kunde jag ge dem lite exempel de nappade på.
    Maken och min lista var väldigt lika, jag hade några saker mer men samtidigt kunde båda ha skrivit fler saker. Grejen är att typ allt behöver tas tag i. Det blev en givande liten diskussion och listan renskrevs och sitter nu uppe på anslagstavlan i vårt Family Command Center ( måste komma på ett lika roligt svenskt namn????).
    Barnens saker hänger ihop med allt annat och löd:
    Sluta lägg saker ( pappas ryggsäck och Ikeakassar) i min fåtölj i vardagsrummet (13-åring) samt sluta parkera saker i vårt rum på väg till förråd/utrensning (15-åring).
    Så är det, allt flyttas runt.
    Tex en köksbänk som är lite skräpbänk där allt hamnar så man inte kan använda den till det man ska. Där ha,när massa random saker utan egen plats när bordet blir fullt vilket det blir när vi flyttar dit saker från sängen på kvällen eftersom saker hamnar där när jag kommer hem med nya saker eller tvättar osv… total rundgång som måste lösas i grunden.

    Men i år ska det bli myck bättre!!!! Pepp!
    Ursäkta att jag gjort dina kommentarer till ett personligt diskussionsforum.

   • Förvaringsdrottningen says:

    Hej Nickan! Nej, det här är ju alldeles underbart att få läsa en sådan gedigen beskrivning! Så underbart att ta del av er utmaning och det kliar i fingrarna att hjälpa er att lösa den.. Så kul att ni har kommit på kärnan av problemet – det är bra bit på vägen – det ska du veta! Och att ni är överens om det! Följdfråga – har saker ni flyttar på sina ordinarie platser där de ska läggas? Om inte så borde detta bli er nästa uppdrag.. Ser så mycket fram emot att höra mer om det! Och Family Commad center? Är det en anslagstavla? Briljant! Familjens styrcentral?:)

   • Nickan says:

    Många saker saknar plats… Oftast för att minsta ny grej startar en lavin av omorganisation… Men sen är vi alla allmänt dåliga på att faktiskt lägga undan saker. Jag jobbar ständigt på att effektivisera smarta förvaringslösningar som ska göra det mer naturligt och lätt att använda.
    FCC är en ”grej” gissningsvis amerikansk och kan bla innehålla en anslagstavla men man gör dem efter behov plats och smak. Vår har posthantering, viktiga papper som ska hanteras, räkningar, scheman, kalender och lite sånt. pappersåtervinningen med och fruktskål. Skapade den i höstas och den har inte riktigt etablerat sig än.
    Sök på Family Command center på tex Pinterest så hittar du. Här är min när den var ny… https://instagram.com/p/8Q01nfzFfJ/

  • Nickan says:

   troligen för att 50% av familjen har seriösa problem med all form av förändring samt att vi alla har seriösa problem med att göra nyttiga saker ist för roliga saker. Som att öppna posten tex. Men den är på god väg! Grejerna hamnar oftast på rätt ställe fast sen ligger de kvar där lite för länge bara….

   Svara
 23. Händelsevis says:

  Hade kunnat kopiera din lista rakt av!
  Så kul utmaning! Ska försöka vara med de flesta veckorna fast jag redan har ett rensa-ut-projekt på min egen blogg. Men rensa och förvaring är ju inte alltid det samma så kanske finns det kraft till båda 🙂

  Svara
 24. Agneta Westman says:

  Kommer du in på hur man går från tanke till handlIng? Har ett rörigt pysselrum som skaver likt en stor sten i skon. Där behöver jag moraliskt stöd…

  Svara
 25. Camilla says:

  Min lista är nu gjord och sitter på kylskåpet.. Så jag ska se den varje dag.. 🙂 Hoppas nu bara att den minskar med punkter också.. Hihi.. I bra takt menar jag.. Så den inte bara blir sittandes där..
  Men med dina inlägg och påminnelser här på bloggen ska jag nog få fason på hemmet här hemma också.. Fler punkter lär säkert komma till innan kvällen är slut..
  Tack för en bra utmaning.. Kram Camilla

  Svara
 26. Anonym says:

  Det här blir ett roligt och intressant år????
  Hoppas på många tips och tricks för lättare förvaring och ordning här hemma????????

  Svara
 27. Jessie says:

  Jag har redan gjort mkt under föräldraledigheten men kan säkert hitta nya projekt 😛 Älskar listor och älskar att organisera/rensa…yeey 😀

  Svara
 28. Epikurea says:

  Min man verkade sådär lagom sugen på att skriva en lista, men han brukar behöva låta saker sjunka in ett tag, så i slutet av veckan kanske den blir skriven 😉
  Det här ska bli spännande!

  Svara
 29. Ullis says:

  Jag har rensat rätt duktigt i december då vi skulle ha julen hos oss. Min första känsla var att här finns inte så mycket att ta tag i, men jag fick ihop en rätt ordentlig lista ändå 😉 Ska bli skönt att få bort lite irritationsmoment i vardagen! //Ullis

  Svara
 30. Anna says:

  hahaha läste inlägget nu l ” Min mans pappershög i sovrummet måste bort ”
  samma här ju 😉 men det gäller att få honom att fatta det.
  Min man har extrema mängder fototidningar bredvid sängen. de ska vara kvar, ja det säger jag inget om, men varför just där ?? han läser dem sällan och inte där utan på toa.
  Han kan väl stoppa undan dem i ett skåp eller så.

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Exakt! Min man ska då gå igenom sin hög och kasta det mesta.. har jag tänkt:) Men han visste faktiskt inte att jag störde mig så mycket på den – själv slutade han liksom se den. Bara den insikten kan göra att han prioriterar det – för nu har vi pratat om det. Nästa steg är att komma överens om när det ska åtgärdas – återkommer till det!!! Ska bli spännande att höra om din mans lista och hans reaktion på högen:)

   Svara
 31. BrittMarie says:

  Sååååå himla kul. Jag har redan börjat i klädkammaren. Kastat 4 gamla lampskärmar. Hittat en vägglampett som jag saknat väldigt länge. Ska målas om till vit. Jaaaaa, nu kör vi.
  Bästa hälsningar/BrittMarie

  Svara
 32. mikahela83 says:

  Wohooo. Jag älskar listor. Jag är beroende av listor och dom hjälper mig i vardagen. Detta blir kul ????. mer listor åt folket.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!