Extra uppdrag: Vilka är dina belöningar?

Över 200 000 personer har tagit del av min organisationsutmaning via Facebook, över 1 500 har gillat och hundratals deltar! Det är otroligt kul med så många vill vara med och dela med sig av sina ”före-” och ”efter-” bilder på Facebook och Instagram! Riktigt kul för mig – och säkerligen alla andra – att ta del av era utmaningar! Jag är mäktigt imponerad över hur mycket många av er har hunnit med och hur ni har verkligen tänkt till och ändrat era system där hemma. Inte långt tills nästa uppdrag, men det här får vi inte hoppa över – belöningar! De är superviktiga för att hålla motivationen uppe. Därför kommer det här ett litet tilläggsuppdrag kan man väl säga. Men jag hoppas att ni tycker att detta extrauppdrag är kul! Det går till på följande sätt:

 1. Ta fram anteckningsblocket eller öppna mappen på datorn, där du skrev dina prioriteringar för saker du (och resten av hushållet) irriterade dig/sig på.
 2. Fundera på vad du tycker är roligt att göra, och vad som skänker dig glädje. Fundera även över på vad du gillade att göra när du var yngre, till och med när du var barn.
 3. Gör du ofta saker som du skrev ner på listan? Om inte, varför inte sätta upp dem som dina belöningar?  Många av oss har glömt hur kul det var att göra just saker som vi gillade som barn. För min del var det att måla och dansa. Båda var mina stora passioner när jag var barn och tonåring och jag tycker att det är lika kul idag, men tar mig sällan tid att göra det (ok jag erkänner – jag spontandansar varje dag – hemma och i hissar där ingen kan se mig, men här menar jag att gå ut och dansa exempelvis. Fast en spontandans hemma funkar ju också som belöning när jag tänker efter… ).

Några förslag på saker som kan fungera som belöningar:

 • Titta på en bra TV-serie
 • Göra/köpa en god smoothie
 • Gå en promenad
 • Ha sovmorgon
 • Ta ett bad
 • Ta en timme/två timmar/för- eller eftermiddag/heldag ledig och ha egentid
 • Njuta av det du har organiserat
 • Spela sällskapsspel med familjen eller vänner
 • Måla
 • Gå på restaurang
 • Ordna en fest
 • Gå på bio eller teater
 • Kolla sociala medier (många får ju glädje av det och man kan använda det som en belöning)
 • Resa
 • Gå på en skönhetsbehandling (eller fixa en egen behandling hemma)

  belöna dig själv

  Varför inte en ansiktsmask som belöning? Från fotograferingen till boken ”Förvara smart – organisera ditt hem” Foto: Ulf Huett

 • Gå på massage
 • Ta ett fotbad
 • Läsa en bok, ett magasin eller en artikel
 • Ringa eller träffa en vän
 • Gå och träna (bestraffning för vissa – belöning för andra..)
 • Lyssna på musik
 • Gå ut och dansa!

Gör din egen lista. Blanda stora och små belöningar. Dem ska du plocka ur efter varje uppdrag:) De behöver inte vara många. Du kanske vill belöna dig med samma sak varje gång. Det är helt OK. Viktigast är att du vet vad som gör dig glad och att du belönar dig själv:)

Nyfiken på vad era belöningar är – komplettera gärna listan ovan!

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Maria says:

  Oh vilket bra inlägg! Tack för att du pekade mig hit! Du är verkligen fantastisk!!! Jag älskar alla dina tips också! Så inspirerande och bra på alla sätt!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Tack Maria, vad snällt av dig! Gick rakt in i hjärtat:) Kul om jag kunde vara till hjälp! Du får berätta vilka som blev dina nya belöningar:) Ha en underbar söndag!

   Svara
 2. S says:

  Jag har varken facebook eller instagram (jepp, vi finns!) och vill bara uppmärksamma dej på att det säkert finns fler som mej som hänger på din fina utmaning utan att göra så mycket väsen av sig. Din utmaning kom så i rätt tid för mej. Jag har alltid haft svårt för att göra mej av med saker men nu plötsligt är jag igång. Känns så bra att få ut saker ur huset. Tack för din inspiration både på bloggen och insta!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Haha! Jag har faktiskt en man som inte heller har varken facebook eller instagram, så jag vet att ni finns:) Och toppen att du i så fall kommenterar på bloggen! Så otroligt kul att höra att du har kommit igång tack vare utmaningarna! Verkligen superkul! Den bästa belöningen för mig.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!