Så ser min organiserade kökslåda ut efter fyra månader…

Hur länge håller ordningen som man har skapat? Den frågan får jag ibland. Ja, hur länge den håller kan bero på följande saker:

 1. att du har tänkt igenom din struktur och lagt rätt saker i det utvalda utrymmet utifrån din (och din eventuella familjs) behov
 2. Att du har skapat struktur som är lätt att behålla rent praktiskt (att det inte är för många saker som ska få plats, att det är lätt att lägga tillbaka dem osv).
 3. att de andra i hushållet bibehåller ordningen, vilket hänger både på punkt 1, din kommunikationsförmåga (att du har pratat med dem och berättat vad du har gjort) och deras vilja att följa ordningen.

Håller ordningen hemma hos mig då? Här kommer ett konkret exempel. För nästan exakt fyra månader sedan gjorde jag i ordning min låda i köket. Jag tog en bild på den idag och så ser det ut:

organisera kökslåda

Jag lovar och svär att jag inte har rättat till något inför bilden. I fyra månader har vi lyckats hålla ordningen och därmed så håller min struktur där. Jag tror att det i det här fallet främst handlar om att jag just inte har för mycket saker i min kökslåda, utan låter förkläden och kökshanddukar ta sin plats där. Och att vi inte lägger några andra saker där utan håller oss till det som är tänkt att förvaras där.

Jag säger inte att alla mina ordningsprojekt är lika lyckade. Ibland blir det inte som man har tänkt sig och då får man göra om. Men när ordningen man har skapat verkligen håller så blir man ju superglad, och det tänkte jag förmedla denna fredagskväll:)

Ha en härlig helg!

/Paulina

2 Kommentarer
 1. Nathalie says:

  Hej. Har alltid följt din blogg och den är verkligen inspirerande, ville bara säga det!:) . På tal om ordning och reda är det omöjligt för mig i mitt sovrum. Alltid innan man ska sova så slänger man kläderna på golvet och tar på sig sitt nattlinne och jämt slutar det med att det är en stor hög på golvet. Så när denna klädhög är stor nog för att jag ska rycka in så slänger jag in allt i tvättkorgen.
  Försöker verkligen tänka på att inte slänga kläderna på golvet men oftast så orkar jag inte vika dem då man är som tröttast då man bara vill sova.
  Vad är dina tips eller om du skulle göra ett inlägg på de?
  Tacksam om man fick något tips i alla fall! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!