Belysning i garderoben hjälper till att behålla ordningen

Belysning i garderoben är superviktigt. Det får ju kläderna att synas bättre och ger därmed bättre överblick. Och det hjälper faktiskt till att behålla ordningen, eftersom det blir lättare att lägga tillbaka saker på rätt ställe när du ser var som finns i garderoben. Jag brukar alltid tipsa om det. Med det sagt var min garderob inte belyst från början.

För det första – när vi skaffade ny garderob så tänkte jag faktiskt inte alls på belysningen. När jag kom på att jag borde ha det trodde jag från början att jag var tvungen att fixa ett uttag i garderoben för att kunna koppla in belysningen, vilket kändes som ett alltför stort jobb. Men det finns faktiskt LED belysning som reagerar på rörelse och är batteridriven, så den problematiken löste sig i och med detta. Sedan var jag inte heller så sugen att ta ut allt ur garderoben för att borra hål i taket för att kunna fästa belysningen där, men det visade sig att det finns LED lampor som kan fästas med dubbelhäftande tejp i stället. En riktigt smart quick fix med andra ord som jag då valde.

Det tog några minuter att packa ur förpackningen, sätta i batterierna, ta bort pappret från den dubbelhäftande tejpen och fästa belysningen i taket. Sedan var det klart. Varför gjorde jag inte detta tidigare? Ja, säg det.. förmodligen för att jag just inte visste att det kunde gå så snabbt.

Eftersom ljuset släcks först när garderobsdörrarna stängs så blir det en extra morot att stänga dem, vilket i sin tur ger ett enhetligare intryck i sovrummet:)

När detta var gjort blev det mycket lättare att se vad jag hade i garderoben. Och det var så enkelt att fixa – och billigt dessutom. Det finns alltså tre alternativ så som jag förstår det:

  1. belysning som behöver kopplas till ett eluttag
  2. batteridriven LED belysning som skruvas i taket
  3. batteridrivna LED lampor som kan fästas med medföljande dubbelhäftande tejp
belysning i garderoben

Bild från boken ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”. foto: Ulf Huett

Så ni som har mörka garderober  – skynda er att fixa belysningen! Och ska ni bygga nya garderober – glöm aldrig belysningen!

Har ni några andra tips vad gäller detta?

/Paulina

3 Kommentarer
  1. Anita S says:

    Jag har liknande lampor med rörelsevakt i min L-formade hall som är väldigt mörk på natten och även en i badrummet, så man slipper tända full belysning mitt i natten. Dessa har jag köpt på SmartaSaker.se. Sen har jag nyligen köpt en rund från IKEA.se som jag placerat i mitt ”köksbås” (har matrum med fönster men inte i ”båset”). Samma sak där, om man blir törstig på natten så behöver man inte tända upp i köket. Var Paulina köpt sin vet jag inte.

    Svara
  2. Caroline says:

    Jättesmart att man inte behöver skruva !👏🙏 VAR finns dessa att köpa ?

    Svara
    • Paulina says:

      De finns på olika ställen. Jag vill inte rekommendera just den som jag har köpt eftersom jag köpte den för flera år sedan och vet inte om den finns i sortimentet.

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!