ut-lista november

Ut-lista november: digital bildrensning och magasin

Då var vi inne på sammanfattningen av årets näst sista månad. I november har jag fortsatt rensa ut saker kontinuerligt, som sig bör:) På så sätt blev jag av med ett trasigt smycke, en bakform och två make-up artiklar.

SLÄNG

Magasin gjorde jag en dedikerad rensning bland, där jag bestämde mig att många ska bort och det fort. Just detta är extra svårt för mig. Jag vill inte kasta några magasin (eller något annat som som kan läsas) utan att ha läst dem. Och då blir de ju ett liggande dåligt samvete. Men en dag bestämde jag mig för att rensa bland dessa magasin, som ligger under soffbordet. På en kvart rök hela 50 st! Tilläggas bör att jag inte prenumererar på några magasin utan får dem som ingår i diverse medlemskap. Tidningar fick sig också en snabb genomgång. Där landade jag på 32 stycken.

Jag gjorde även en snabb rensning bland barnens teckningshög – 10 stycken.

SKÄNK

Sedan har jag och Viktor börjat rensa bland saker som han inte längre leker med och böcker som han har läst ut sedan länge. 11 saker bar vi iväg till Myrorna. Och det var inte ens svårt för Viktor att välja bort dem. Jag ville bara testa om det skulle funka och det gjorde det. Jag har därför även förberett en lucka i hans julaktivitetskalender, där det står att han ska skänka bort till behövande, så det blir mer liknande rensning i december:)

ut-lista november

Och så 12 klädesplagg som Oskar har vuxit ur.

SÄLJ

Inget sälj denna månad.

Däremot ännu mera digital rensning. Jag tog tag i bilderna i mobilen och rensade hela 600 stycken! (jag bestämde mig för att rensa 500 men det blev 600 av bara farten). Och 16 saker rensade jag från datorns skrivbord.

Sammanfattningsvis ser november månads rensning ut på följande sätt:

Släng: 96

Skänk: 23

Digitalt: 616

Totalt för i år: 1396 fysiska saker och 938 digitala. Totalt 2334.

Hur har det gått för er?

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Linda says:

  Ett tips är att lämna sina magasin/ veckotidningar till vårdcentralen eller andra väntrum. Är de magasin av bättre kvalitet kan man också skänka dem till second hand affärer. Ett magasin kostar ju ändå ofta lika mycket som en pocketbok.
  För övrigt tipsade jag min chef idag om att märka upp jobbets mobilladdare med dymo då hon köpt 5 st senaste tiden och alla har försvunnit. Jag sa att det var ett tips från min husgud Paulina Draganja 👍👍.

  Mvh Linda

  Svara
  • Paulina says:

   Haha! Underbart!!! Hoppas att det funkar med laddarna framöver:)

   Och tack för tipset med magasinen. Det kan man så klart göra! Mina magasin är dock mer av fackliteratur karakrär: Amnesty Press, Shortcuts, NU, Svensk Bohkandel – den typen av litteratur.. 🙂 Men annars håller jag het med dig så tack för tipset!

   Svara
 2. Rebecca Richarson says:

  Min rensning går dåligt. Jag känner mig stressad för tillfället och då hamstrar jag av nån anledning mer. Köper saker jag inte tänkt igenom ordentligt innan som blir skräp. Men jag inspireras av din kontinuerliga strategi med rensandet. Jag använde dig och dina metoder som ett exempel i en uppgift i en kurs jag läser om Kvalitetsteknik och Lean. Jag läser om hur ”falska behov” i processer undviks och tänkte då direkt på det du skriver om att inte skapa plats och sortera ”skräp”. Tack för den ständiga inspirationen och alla idéer jag får! Hälsningar Rebecca

  Svara
  • Paulina says:

   Tack för din fina feedback, Rebecka! Du har i vilket fall identifierat problemet. Det är en viktig början och första steg. Jag är övertygad om att du kommer att ta dig förbi denna uppförsbacke så småningom. Jättekul att vara exempel i din kurs! Verkligen. Kul att jag kan inspirera!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!