spel och pussel från Myrorna

Pussel och spel från Myrorna

Visste ni att det finns en massa roliga spel och pyssel som man kan köpa på Myrorna? Vi brukade oftast lämna in saker där – både kläder och annat som kan komma andra till användning. Och så upptäckte vi att de hade just pussel och spel där. Det tycker jag är så himla fiffigt  – av flera anledningar. Spel och pussel tar en hel del plats, så vi vill inte samla på oss för mycket av sådant. Det är också en slags förbrukningsvara tycker jag, i den bemärkelsen att när barnen spelat ett spel eller lagt något pussel några gånger (kanske med undantag från klassiker som exempelvis Alfapet eller Monopol), så tröttnar de ju på det. Och så växer de upp och spelen blir för enkla. Dessutom är spel och pussel ofta inte helt billiga i inköp. Och det är där Myrorna kommer in i bilden. Man köper på sig några spel, använder dem ett tag och lämnar sedan in dem så att de kan säljas igen till någon annan. Och pengarna kan användas till bra ändamål. Hållbart är det också och det känns dessutom enklare att göra sig av med sakerna när man själv har köpt dem billigt. Bara fördelar med detta alltså!

Så igår gick jag med Viktor till Myrorna och han valde tre pyssel och ett spel. De kostade 20 kronor var. Vi börjar nog med att bygga jordklotet.

spel och pussel från Myrorna

Någon annan som gör så? Annars ett tips. För att barnrummet inte ska svämma över av en massa saker, men för att ändå ge barnen möjlighet att leka med fysiska produkter och inte enbart med spel och pussel som finns på Ipad.

/Paulina

8 Kommentarer
 1. Lilli says:

  Där vi bor ordnas speciella ” Bytardagar ” Finns hur mycket som helst att handla till bra priser , alltifrån kläder för stora och små, leksaker , spel och pussel, idrottsgrejjer, böcker mm. Vill man lämna in saker till försäljning betalar man 1kr/grej om försäljningspriset är under 100 kr, annars 10/grej. Dessa pengar går sedan tillbaka till barn o ungdomsverksamheten här . Det jag sedan får sålt , blir ju mina pengar. Det som oxå är så bra att jag kan välja om jag vill ta hem mina osålda varor eller lämna kvar dom så fixar bytardagsgruppen så dom kommer till barnhem etc.

  Svara
 2. Laura says:

  Vi brukar också göra så, dock inte på Myrorna utan Stadsmissionen. Ett tips är dock att dubbelkolla innan inköp att alla delar/bitar verkligen är med. Ibland kollas såna grejer inte alltid igenom (min mamma har jobbat på SH innan och kan rutiner = allt med fler än 75-100 bitar/delar kollas inte genom utan man tror på att allt är komplett).

  Svara
  • Paulina says:

   Jo, det är alltid en risk. Det sa personalen till oss på Myrorna. Men å andra sidan – betalar man 20 kr för ett pussel så är det kanske en risk man får ta…

   Svara
 3. Isflingan says:

  Nästan allt till barn är bättre att köpa secondhand. Kläder, pussel, böcker mm. Både bättre för miljö och plånbok. Och man kan hitta äldre lite finare gedigna saker i bra kvalitet 🙂

  Svara
 4. Denise says:

  Senast idag tog jag och dottern en tur till Myrorna för att kolla om det fanns något roligt spel men tyvärr fann vi inget som passade oss just idag. Vi kollar med jämna mellanrum på olika ställen likt myrorna för att se vad som kan finnas även efter böcker. Är det något speciellt spel jag är ute efter så kollar jag på Tradera. Ett annat tips är att byta spel med andra familjer.

  Svara
  • Paulina says:

   Smart! Tack för tipsen, Denise!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!