Rensa anslagstavlan – uppdrag vecka 24

Har du en anslagstavla? Då är detta ett uppdrag för dig! För även här lägger vi bara till hela tiden och då måste man också rensa den med jämna mellanrum. Och just på anslagstavlan så är det så enkelt att sätta upp de där pappren som vi inte riktigt vet vad vi ska göra oss av med. Så här såg min anslagstavla ut före rensningen:

anslagstavla-fore-rensningen

Sedan satte jag igång. Nästan exakt fem minuter tog det så var anslagstavlan rensad! Och så här såg själva rensningen ut (lete uppspeedad):

Jag ändrade mig efter en stund vad gäller två saker på anslagstavlan och detta blev slutligen resultatet:

anslagstavlan-efter-rensningen

Det som blev kvar var Viktors skolstart information, vårt semesterschema och två av fyra små lappar som Sven ibland skriver när han ska resa bort och åker tidigt. Och så ett ett hjärta som Viktor har gjort. Sedan är det bra att ha några extra fäststift till nya saker att hänga upp på anslagstavlan. Så vad hände med pappren som jag gallrade bort då? Dem delade jag upp i fyra högar:

Rensa-anslagstavlan

I slänga-högen högst till vänster la jag saker inte längre gällde. Mitt bokomslag som jag skrev ut när det första utkastet kom, diverse kallelser som har passerat datum samt rabatterbjudanden från butiker. I den andra högen la jag saker som kunde överföras till mobilen – en lista på Stockholms bästa uteställen, som vi rev ut från en tidning samt våra egna listor på förslag på aktiviteter. Den första ska in i Foursquare, där jag samlar just alla bra uteställen. Listor på aktiviteter tänkte jag låga hänga på anslagstavlan först men kom sedan på att det är mycket smartare att förvara sådant digitalt, så dem ska jag skriva över till Wunderlist, som är en ny listapp jag har hittat och blivit kär i. Två av fyra små lappar som hängde uppe ska till en låda med minnessaker. Och så hade vi den fjärde högen – matsedlar från närliggande restauranger, som vi brukar beställa ifrån. Den la jag i en A5 pärm i stället. Så mycket lättare att bläddra igenom dem nu. Även här finns de flesta take-away matsedlar digitalt också i övrigt. Men om man nu ändå vill ha en pappersversion.

menyer-till-hamtmat-i-en-parm

Jag fick klippa till  en av menyerna men det gick bra utan att innehållet gick förlorat. Pärmen förvaras nu tillsammans med recepten.

Som sagt – cirka fem minuter tog det för mig att rensa anslagstavlan, så det är ett snabbt uppdrag där det gäller att bara sätta igång.

ARBETSGÅNG

  1. Ta en ”före”-bild.
  2. Ta bort all information från anslagstavlan som har passerat datum, och allt som kan sparas digitalt i stället. Hänger du också upp take-away menyer på anslagstavlan? Kanske vill även du föra över dem till en pärm i stället?
  3. Ta en ”efter”-bild.
  4. Lägg gärna upp dina före-och efter bilder på min Facebooksida eller på Instagram och pinga eller tagga mig. Det vore jättekul att se om era anslagstavlor var lika överfulla som min och hur, hur ni rensade bland dem och vad som blev kvar:)
  5. Belöna sig själv!

Har du ingen anslagstavla? Då kan du ta en annan uppgift från din prioriteringslista. Kanske en enkel för att matcha den här veckans uppdrag och för att solen skiner idag:)

Lycka till med era uppdrag!

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Lilli says:

    Anslagstavlan gick jätte lätt och snabbt att städa, ändå blir det aldrig gjort. Tusen tack för att du har så bra uppdrag varje vecka .

    Svara
    • Paulina says:

      Å vad roligt att höra Lilli!!! Sådant feedback är ju ovärderlig! Och du satte verkligen huvudet på spiken vad gäller just anslagstavlan. Jag försöker just blanda både stort och smått så att det inte känns lika betungande varje vecka och så att det blir lättare att komma ikapp. Roligt att det uppskattas!

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!