Så håller du koll på bäst-före-datum i kylskåpet

Hur ska man hålla koll på saker i kylskåpet som håller på att bli dåliga? Avse en separat hylla för det! En akuthylla helt enkelt. Så fort du upptäcker att det börjar bli bråttom med att äta upp något innan det hinner bli dåligt så ställer du det på just den hyllan. På det sättet har du allt som det är bråttom att äta upp samlat på ett ställe. Är inte det smart? Detta tips fick jag från Johanna när jag signerade böcker i Göteborg, så tack för det, Johanna!

Så nu ser det ut så här hemma  hos mig:

Akuthyllan i kylskåpet

Så klart uppmärkt med Dymo:) Och för att poängtera just det akuta så har jag valt en röd remsa, som då skiljer sig från min vanligtvis svarta märkning. Ja, det blir uppblandat på den hyllan gällande saker som står där till skillnad från det övriga i kylskåpet, men det viktigaste är väl att maten inte hinner bli dålig, eller hur? Med den övriga märkningen och kategoriseringen av kylskåpet säkerställer jag i övrigt att saker och ting inte köps dubbelt. Så nu har jag koll på bägge saker – att jag inte köper något jag redan har hemma och att jag inte missar att något blir dåligt.

Ett litet tips för att förenkla vardagslivet och minska matsvinnet helt enkelt:).

Ha en härlig fredag!

/Paulina

PS. Och vill man inte har en akuthylla för sådant så  har jag tidigare tipsat om enkel märkning med hjälp av post-it lappar:) 

11 Kommentarer
 1. Johanna says:

  Ha ha kul att du bloggade om akuthyllan. Nu måste jag ju börja leva som jag lär ????/ Johanna

  Svara
 2. Isflingan says:

  Så bra idé för att ha koll på vad man har i kylen. Avskyr att slänga mat så nu har jag också en ”akut” del i kylen för att inte glömma bort vad som behöver användas. Nu gäller det bara att hitta recept att laga till maten av också 🙂

  Svara
 3. Maol says:

  Så smart! Tack för idén! =)

  Svara
 4. Ekolisa says:

  Roligt att du skriver om ordning i kylskåpet. Jag tror absolut att detta kan hjälpa till att minska matsvinnet. Det ska jag tipsa mina läsare om! Både jag och maken följer din blogg och vi har också köpt din bok – väldigt fin och bra tips!!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Kul att du gillade tipset, Ekolisa, och vill tipsa vidare! Och så glad att både du och din man både följer bloggen, har köpt boken och gillar den! Värmer verkligen att läsa – trippeltack för det!

   Svara
 5. nintja says:

  Kräver dessvärre ett stort kylskåp. Svårt när man har ett med begränsat utrymme.

  Svara
  • Rhia says:

   Jag har samma problem, men man kanske kan ha en ”akutlåda” istället för en hel hylla?

   Svara
   • Förvaringsdrottningen says:

    Absolut – det funkar också. Eller delar av hyllan. Anpassa det till platsen som du har men det viktiga är att samla allt med kort datum på ett ställe:)

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!