vårstädning

Vårstädning! – uppdrag vecka 12

Svårt att tro att Påsken står för dörren! Försöker förstå var tiden sedan Jul tog vägen, men fort gick det i alla fall. Och Påsken är ju redan nästa vecka. Så veckans uppdrag är givet. Såklart måste vi vårstäda inför Påsk.

Vad detta innebär är ju lite olika för var och en. För min del innebär det definitivt att tvätta fönster. De har inte blivit tvättade sedan i höstas så nu ser det smutsigt ut när solen lyser in genom fönstren. Så det gjorde jag. Alla fönster i lägenheten. Ca två timmar tog det och det var så värt det!

Belöningen och deadline var en middag vi skulle ha hemma för några vänner, vilket satte lite tempo på arbetet… Så jag putsade fönster och Sven gjorde maten och på så sätt gjorde var och en av oss det vi var bäst på:) När gästerna väl kom var det mörkt så de kunde inte se mitt jobb, men jag kände hur härligt det var att äntligen ha rena fönster. Och nu sitter jag och njuter av det så här på morgonkvisten. Och så påskpyntade vi och det stod faktiskt Viktor för. Vi är inte så mycket för att pynta men lite påskägg i en vas med påskris fick det bli. Och så röjde jag lite i sovrummet och Viktors rum vid fönstret av bara farten.

Och nu är det är alltså er tur:)

ARBETSGÅNG FÖR VÅRSTÄDNING:

 1. Bestäm vad som behöver vårstädas. Är det fönster som ska tvättas? Ska du byta gardiner? Rensa i trädgården eller förbereda altanen eller balkongen för våren? Något som ska målas eller fräschas upp? Eller pyntas inför Påsk?
 2. Ta gärna en ”före”- bild.
 3. Sätt igång och vårstäda!
 4. Ta bild på något som efter vårstädningen gör dig extra nöjd eller ger dig extra mycket energi. Eller en bild på påskpyntet  Dela med dig på Facebook eller Instagramsida för att peppa andra.
 5. Belöna dig själv.
 6. Glöm inte att njuta av din vårstädning!

Det visade sig vara svårt att förmedla en bild på rena fönster som ger rättvisa åt den härliga känslan av att få till just rena fönster. Dessutom har vi precis fått snö och slask väder igen nu i Stockholmsområdet, så här kommer i stället en bild på påskpyntet:

vårstädning

Då är det väl bara att sätta igång!

Ser så mycket fram emot att se era bilder och läsa vad ni har vårstädning innebär för er del! Eller ni kanske redan är klara med detta? Då är det prioriteringslistan som gäller:)

/Paulina

16 Kommentarer
 1. Anna says:

  Vilken bra utmaning! Idag känns det verkligen som vår, äntligen! Och vi satte igång att soppa ur car-porten, så att vi får ut allt grus innan de borstar gatorna???? Passade på att gå igenom ”kistan” med uteleksaker, där allt låg huller om buller tillsammans med trasiga leksaker, löv och sand???? Det blev en kasse släng och två kassar med leksaker att skänka. Delade upp leksaker att spara i 3 hinkar enligt 3 kategorier; strandleksaker, café/affär- leksaker och racketsport. Är sååå nöjd! Nu återstår bara att tvätta av alla leksaker som vi ska skänka….fram med slang och stövlar???? tack för fin inspiration! Ha en härlig vårdag☀️/Anna

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Wow. Du klarade detta uppdrag med bravur! Vad smart att dela upp leksakerna i kategorier! Förstår att du är nöjd! Tack för att du delade med dig av din rensning – det inspirerar!

   Svara
 2. Charlotte says:

  Ingen idé att putsa fönsterna på framsidan förrän gatorna har blivit borstade här… Men baksidans fönster står på att göra snart-listan!

  Svara
 3. Moa says:

  Hej! Jag beställde din bok så fort jag fick nys om den. Jag läser vartenda ord och blir helt lycklig över all din inspiration och dina idéer. Älskar allt, verkligen! Nu har jag tagit tag i rensningen i mina barns rum med hjälp av de fyra ”s:en”. Än har jag inte läst ens hälften men jag är redan så fullproppad med energi. TUUUUUUSEN TUUUUUUSEN tack!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Vekligen tusen tack för den fantastiskt kommentaren, Moa! Helt underbart att du tycker att boken är så bra! Och att du känner att du får energi från den. Hoppas att det håller i sig! Stort lycka till med din organisering där hemma!

   Svara
 4. Emmy says:

  Detta uppdrag motiverade mig att ta tag i vårt sovrum som varit som ett krigsfält i flera veckor; allt från diverse prylar som väntar på att bäras ner till källaren, till Ikea-kassar med ren tvätt som ska sorteras, till underkläderslådor som svämmar över men som ändå bara tycks innehålla omaka/håliga strumpor… Nu är rummet äntligen städat och dessutom har en vårrensning i garderoben inletts enligt ”fyra S+U” (vissa förbrukade klädesplagg har så fina tyger att de hamnar i min låda för upcyclingmaterial, tyckte det behövdes en underkatergori för ”spara”, U är ju lixom ett mellanting.. 😉 ) Skönt och luftigt här nu! =)

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Wow! Det var inget litet uppdrag som du bestämde dig för. Men så rätt! Jätteviktigt att sovrummet känns harmoniskt, annars kan det vara svårt att somna. Jag har faktiskt mitt sovrum på att-göra-listan över påsken för att rensa lite mer från lite onödiga prylar. Bra jobbat Emmy!

   Svara
 5. Katarina says:

  Våra fönster har varit smutsiga allt för länge, oftast kommer vi på det när solen skiner på dem och då är det ju inte läge att putsa. Som för ett par timmar sedan. Men så, när jag lämpligt satt och läste veckans uppdrag, insåg jag att solen gått i moln! Sagt och gjort, nu är alla köksfönster putsade på utsidan och därmed är jag nöjd 🙂

  Svara
 6. Lilli says:

  Lite längre fram i vår får jag mina fönster putsade av en städfirma, för första gången. Skrev med det på min belöningslista. Lyxigt kan tyckas….men med RUT avdraget blir det inte dyrare än en middag på restaurang för familjen. Så denna vecka ska jag passa på att tvätta alla gardiner.

  Svara
 7. Maria says:

  Hej! Inspirerad av inlägget om elfa-vinnaren tog jag igår tag i vår röriga tvättstuga (men glömde att ta bilder)! Jag har inte hunnit med den alls på sistone och där var som ett bombnedslag med fulla tvättkorgar och berg av ren tvätt som borde vikas. Nu är där ordning och reda igen och bra med yta att röra sig och sköta om tvätten. Så otroligt härligt! Tack för all inspiration! Jag gillar att dina uppdrag är så varierande, från att reda upp i en låda till att ta tag i hela rum. Nu blir det vårstädning i resten av huset!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Jaa! Vad kul att höra Maria! Både att ett inlägg har inspirerat dig att ta tag i din tvättstugan och att du gillar uppdragen och variationen i dessa. Alltid kul att få feedback på detta!

   Svara
 8. gustafssonspia says:

  Underbart! Städa kan ju vara riktigt roligt ibland. Särskilt när man tänker på slutresultatet och känslan som man har då. har följt dina uppdrag men har haft svårt att kommentera. Ha en fin dag, själv ska jag ta tag i påskstädningen på våra badrum/Wc. Kraaam Pia

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Pia! Roligt att höra från dig. Har saknad dina kommentarer! Varför har det inte fungerat? Ja, du har rätt – känslan efteråt är härlig. Lycka till med badrumstädningen! Kram!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!