skapa ordning bland viner

Skapa ordning bland dina viner

Vinförvaring kan man både göra avancerat och enkelt. Långt ifrån alla har inte vare sig stora vinkällare eller många viner. Då kan det vara mest praktiskt att kanske börja med att sortera på följande sätt:

  • Dela upp viner för dagligt bruk och mer festliga tillfällen (brukar hänga ihop med priset..). Detta kan även underlätta en hel del då en i hushållet kan mer om viner och den andra mindre. Risken att ta ”fel”vin, som skulle drickas vid ett visst tillfälle exempelvis, minimeras då…
  • Viner som du dricker oftare bör vara lättillgängliga.
  • Därefter dela upp vin i vitt, rött, mousserande, starkt vin, sherry och portvin

Om du förvarar i lådor bör de som ska konsumeras snabbast lagras högst upp.

Och glöm inte att märka lådorna – blir både lättare för dig och andra i hushållet att hitta:)

Har du en vinkällare gäller egentligen samma sak. Men då kan det också vara bra att ha en källarbok. Den håller ordning på antal, namn och årgång. Det skapar översikt, förhindrar att vinerna blir för gamla och naturligtvis underlättar att hitta.

skapa ordning bland viner

Ganska imponerande vinkällare. De har säkert källarbok…

Vill du snabbt och enkelt få till en vinhylla?  Omar vinställ från IKEA kan vara ett alternativ. Jag får en Dean and DeLuca känsla av det.

Omar hylla IKEA

 

Det som jag ser som en klar fördel är att man inte behöver skruva in något i väggen. Förhoppningsvis fyller den även de övriga kriterier som ett bra vinställ ska uppfylla:)

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!