vinställ

Bra vinställ – A och O vad gäller vinförvaring

För den vinintresserade är vinställ serious business. För då är förvaring av vin A och O (förutom att det ska vara mörkt och svalt då). Och bra vinställ är inte helt lätta att få tag på. Vinsamlare vill ofta kunna platsanpassa dessa efter utrymmet de har hemma.

Här kommer ett förslag som verkar hålla måttet..

Så här beskrivs vinstället på smarthem.se:

Snyggt och stadigt vinställ som ger god ordning på dina vinflaskor. Fungerar utmärkt som vinförvaring i köket, garderoben, eller varför inte i källaren. Genom att kombinera de två olika vinställsmodellerna kan man på bästa sätt utnyttja det tillgängliga lagringsutrymmet på höjden och bredden. Vinställen staplas enkel på varandra i medlevererade fästen. Varje flaska hanteras individuellt, för bästa åtkomst utan att behöva flytta på andra flaskor. Vinställen fästs i väggen med de medlevererade skruvarna”.

vinställ

 

En annan viktig sak gällande vinställ är att flaskorna antingen behöver ligga rakt eller helst luta svagt neråt så att vinet är i kontakt med korken. Risken är annars att korken torkar ut och att vinet oxiderar och mest smakar torkade russin. Vinstället på bilden ser nog lite tveksamt ut om man tittar noga, men jag tror att det är just installationen av vinstället det har blivit fel på då några av flaskorna ser ut att luta uppåt.

/Paulina

4 Kommentarer
  1. Tina says:

    IKEA har bra vinställ i serien Omar, om man vill ha en vinkällare. Överhuvudtaget är Omar en prins i källaren eftersom han är i metall och därför tål lite fuktigare miljöer.

    Svara
  2. mollyspysselmamma says:

    Jag tror dom bara har vänt det fel väg. De vinklade järnen ska va utåt och där ska flaskhalsen va.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!