Veckans utmaning: hitta bland svarta basplagg

Jag har ganska många svarta basplagg. När jag ska klä mig på morgonen letar jag vanligtvis bland dem för att hitta just det basplagget jag söker. Ibland behöver jag en ärmlös topp, en annan dag passar en kortärmad bättre. Toppar med tre-kvarts arm är de enda som passar med vissa kläder och ibland är det långärmat som funkar bäst. Alla dessa basplagg låg på samma hylla, så varje morgon gick jag igenom flera av dem innan jag hittade det basplagget som jag behövde.

Så veckans uppdrag blev att sortera bland dessa för att kunna hitta snabbare. Jag kom fram till att en hylla inte var tillräckligt, då allt låg för tätt packat. Så det blev två hurtsar. Sedan delade jag in dem i fyra stycken kategorier efter det sättet jag söker på när jag letar efter kläder dvs: 

 • ärmlöst
 • kortärmat
 • trekvarts-ärm
 • långärmat

Det blev två kategorier per hurts, vilket är precis vad som ryms. För att jag lätt ska kunna hitta har jag märkt platserna för dessa med dymo-etiketter.

hitta bland svarta basplagg

Två märkningar på ena sidan och två på andra.

Gissa hur mycket snabbare det går att hitta nu:) Och redan när jag sorterar tvätten så delar jag in dem i dessa fyra högar. Sedan är det bara att lägga in dem på sin plats. Att en sådan liten förändring kan förenkla så mycket i en stressad vardag!

/Paulina

PS. Allmänna förslag på hur du kan sortera i din garderob hittar du här.

6 Kommentarer
 1. Katarina says:

  Inser att jag ska köpa en dymo! För något år sedan gjorde jag ungefär samma sortering som du i olika korgar och märkte upp med vanligt papper och tejp. Inte så hållbart så jag anammar med glädje tipset med dymo.

  Svara
 2. hege says:

  Aaah, som jag letade efter denna posten! Nu ska det sorteras i min garderob, och detta var nyttigt! (Jag visste jag hade sett detta förut, men kom inte i håg vad tipset var. Så jag har skrollad ner hela bloggen, och sett många goda ”favoriter i repris”. Det tog 45 minuter att leta/kolla (jag fastnade ju!), men nu är det tillbaks till garderoben med Dymon i högsta hugg!) Kram på dig!

  Svara
  • Paulina says:

   Du är bäst, Hege! Jag blir alltid så glad av dina mail och inlägg! Lycka till med garderobsorteringen och ha en underbar helg. Kram!

   Svara
   • hege says:

    Och nu hittade jag posten om strumpbyxorna också! Det blir bara bättre och bättre, jag är verkligen effektiv i dag! Och vilken översikt jag fick! Nu ser jag ju att jag har 6 långärmade i olika nyanser av beige, och ingen i svart! Det kan bara lösas på ett sätt; Shopping! Hurra, och nu har jag plats också. 🙂

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!