prenumerationer appar

Spara pengar på att kolla dina app prenumerationer

Remente, min att-göra-lista app, som jag har prisat så mycket levererar inte längre. I och med att jag har köpt senaste IPhone så går det inte att rangordna uppgifterna i listan. Utan rangordning kan jag inte prioritera det viktigaste på morgonen, vilket jag brukar göra för att planera min dag. Så jag kontaktade deras support och har nu hållit en dialog om detta i tre veckor utan något resultat. De verkar inte kunna lösa problemet. Så jag har bestämt mig att säga upp denna prenumeration när den viktigaste funktionen för mig nu är borta.

Men som man ibland brukar säga – det finns inget ont som inte för något gott med sig! Så när jag tog reda på hur man skulle säga upp prenumerationen  (på IPhone gå in på inställningar – tryck på ditt namn högst upp – gå ner till prenumerationer och tryck på dessa), så fick jag fram en lista på alla mina app prenumerationer. Och även om jag själv tycker att jag verkligen har koll på sådant, så upptäckte jag några stycken som jag hade börjat prenumerera på i syfte att använda, men där det inte blev av helt enkelt och de föll därefter i glömska.

prenumerationer appar

Jag sa genast upp prenumerationen på 3 st appar, vilket gav mig en besparing på 104 kr/mån. Det kan tyckas lite men det sparade jag alltså in på några sekunder. Och hade jag fortsatt att prenumerera på dessa i exempelvis 1 år, vilket ju inte alls är orimligt med tanke på att jag inte hade för vana att gå in i prenumerationerna på mobilen och kolla, så har jag sparat 1248 kr, och det är ju ingen liten summa. Så, som sagt – många bäckar små som upprepar sig blir till en stor summa på slutet (vilket också är anledningen till att de flesta företag gärna vill ha prenumeranter  – en återkommande intäkt).

Så dagens tips till er är att gå in på era prenumerationer på mobilen eller paddan omedelbums och säga upp de ni inte använder:) Hur många visste om detta förresten?

/Paulina

PS. Och vill ni veta vad jag kör för app i stället för att rangordna mina dagliga att-göra uppgifter, så har jag helt enkelt skapat ännu en lista i Wunderlist – funkar alldeles utmärkt. Innan dess så hann jag göra lite test av andra appar, men de uppfyllde inte mina kriterier på vad jag behövde (kriterierna är alltså att kunna rangordna i listan samt kunna upprepa vissa att-göra-uppgifter automatiskt, om jag exempelvis ska göra dem varje dag, så att jag slipper skriva upp dem varje gång). Men Wunderlist visade sig vara överlägset bäst. Och den är dessutom gratis till skillnad från andra appar, inklusive den jag hade innan, så även där blev det ytterligare en besparing på 499 kr/år. Dessutom upptäckte jag att det numera går att prata till den i stället för att skriva – ytterligare en positiv effekt av allt detta. Ny kunskap, nya erfarenheter:)

7 Kommentarer
 1. Elisabeth says:

  Är inte Wunderlist omgjord till MS To Do och på väg ut? Det är så jag har uppfattat deras senaste kommunikation.

  Svara
 2. Mamma M says:

  Har använt wunderlist till och från ett par år,men inte riktigt fått till det bra. Kanske är det jag som inte fattar alla funktioner, hur man får till en bra inköpslista och to-do-lista t ex. Tipsa gärna om hur du använder den.
  Använder även en app som heter Any Do…har du testat den?

  Svara
  • Paulina says:

   Jag har skrivit mer om Wunderlist – sök gärna på bloggen:) Den andra har jag inte testat.

   Svara
 3. Inger says:

  Hej!
  Använder också Wunderlist. Älskar den. Har missat att man kan prata med drn. Hur gör man då?

  Svara
  • Paulina says:

   Det finns en liten mikrofonsymbol. Kan vara olika för olika mobiler..

   Svara
 4. Kristina Svennerstrand says:

  Tack! Var in direkt o avslutade flera prenumerationer jag helt glömt av 😊

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!