Utkorgar i hemmet - organisera och förvara hemma ett projekt i veckan

Skapa utkorgar i ditt hem – vecka 2

Jag vet att ni är väldigt ivriga att sätta igång med konkreta projekt och att flera av er har satt igång med era egna projekt från prioriteringslistan, som var förra veckans projekt. Det är verkligen toppen! Men innan vi börjar med att rensa och organisera vi måste sätta en struktur för hela året som kommer att underlätta er att rensa. Så den här veckan har vi ytterligare en förberedande uppgift framför oss och det är att skapa, vad jag kallar, utkorgar i hemmet.

För att skapa och behålla ordningen hemma är det helt avgörande att rensa regelbundet. Och då måste man skapa förutsättningar för det. Annars finns det risk att de saker vi har bestämt att göra oss av med bara skräpar runt i hemmet. De bästa förutsättningarna skapar du genom att placera ut utkorgar eller utstationer, där du kan samla ihop sådant som du sedan gör dig av med. Du har ju en papperskorg för dina sopor, eller hur? På samma sätt behöver du ha liknande korgar, behållare eller lådor för annat som ska lämna hemmet: kläder, papper, prylar osv.

Ditt uppdrag denna vecka blir därför att se över så att du skapar sådana lämpliga återvinningsstationer. Ibland kan det vara svårt att hitta plats till allt detta, speciellt om du bor litet. Att skapa extra plats för saker som ska lämna hemmet är kanske det sista du vill göra. Men kompromissa inte med att göra detta – de kommer att underlätta mycket för dig när du går igenom hemmets olika rum. När korgarna är fulla går du igenom dem och slänger, återvinner, ger bort eller säljer det du rensat ut.

CHECKLISTA UTKORGAR

 1. Skapa plats för kläder och skor som du ska skänka eller sälja. Avsätt helst  en plats i varje familjemedlems garderob. Förslagsvis högst upp, där ni inte behöver komma åt ofta utan kan kasta upp saker.

 2. Skapa plats för saker som ska slängas på tippen.

Avsätt en plats för dem i förrådet, källaren eller på vinden. När det blir tillräckligt mycket åker du iväg med dem och slänger dem på rätt ställe.

 1. Skapa plats för källsortering:
 • pappersåtervinning
 • kartongåtervinning
 • plast
 • metall
 • glas
 • batterier

All återvinning behöver inte vara placerad i köket. Pappersåtervinning och kartongåtervinning exempelvis kan ha i hallen. Samma sak med batterier exempelvis. Det beror på var du har plats i ditt hem och vad det är du har tänkt att källsortera.

 1. Skapa plats för saker som du inte ska glömma att ta med dig hemifrån.

 2. Belöna dig själv för ett väl utfört uppdrag!

Utkorgar i hemmet - organisera och förvara hemma ett projekt i veckan

Foto: Ulf Huett

Detta projekt kommer i omarbetad version från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”, som innehåller alla veckans projekt och därtill hörande listor.

Det ska bli spännande att läsa hur ni löser denna veckans projekt och vilka lämpliga platser som ni hittar i era hem! Och vill ni lägga upp bilder så gör det i  så fall gärna på Förvaringsdrottningens facebooksida eller ert eget Instagramkonto alternativ Instastories och pinga mig så kan jag reposta, peppa er och ni kan peppa varandra! Och är detta redan på plats hemma hos er eller ni blir klara väldigt snabbt, så är det bara att fortsätta med er egen prioriteringslista!

Då är det bara att sätta igång! Stort lycka till med veckans projekt!

/Paulina

88 Kommentarer
 1. 20bet says:

  Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

  Svara
 2. Ellinor says:

  Utkorg är en av de viktigaste sakerna jag fick med mig här för två år sen Jag har en i hallen där det bara är att titta vad som ska med vid utgång. Stora saker som måste köras till återvinningscentral har en plats i förrådet. Källsortering under diskbänken. Den är oftast ytterst liten. Eftersom jag ändå går förbi återvinningssorteringen på väg till jobbet tar jag med skräpet i farten i princip varje dag hur lite det än är

  Svara
  • Paulina says:

   Kul att du tyckte det, Ellinor! Roligt att få den sortens feedback. Du verkar ha skapat ett mycket smidigt system!

   Svara
 3. Carro S says:

  Uppdraget för vecka 2 klart – har glömt att rapportera! Hade redan en fungerande rutin för källsorteringen och fick känna mig duktig. Har infört en snyggare mellanförvaring till kläder som ska ”pantas” för textilåtervinning. Tidigare hade jag en vanlig plastkasse från matbutikerna, men det blev genast lite bättre när jag satte påsen i en stadigare låda. Förvarar i tvättstugan då det är lätt att snabbt få undan omaka strumpor och det som är nött och trasigt. Har även börjat lägga barnens urvuxna kläder i lådan och det går fort att man får ihop en påse. Har även infört en större och stadigare låda till det som ska skänkas vidare då den gamla lådan alltid blev full och det kändes ”onödigt” att åka med små mängder. Jag känner mig på gång och har rensat några punkter från prioriteringslistan! Så kul!

  Svara
  • Paulina says:

   Visst gör det skillnad när man lägger ner lite möda på att fixa ut-korgar som ser ok ut! Och visst är det kul när man känner att man har skapat en stor förbättring i sin vardag med relativt små medel!

   Svara
 4. Linda Richardson says:

  Sent om sider kommer även min rapport för vecka 2
  1. Kläder: i barnens gaderober fungerar det som så att det som den älsta växt ur går direkt till någon av de andra två barnens gaderober så där behövs det inga utkorgar. Det som tvåan växt ur går för det mesta till en kasse i källaren där vi samlar kläder som vi sedan byter ut med en kompis och får där en helt ny kassa med kläder till trean.
  Däremot fick vi skapa en utkorg i min och mannes gaderob. Klädinsamling till återvinning förvarar vi i en kasse i kälklaren som tas med till affärer för återvinning regelbundet.
  2. Saker som ska slängas på tippen åker ut till garaget först innan de slängs.
  3. Källsortering: samlas under diskhon, töms regelbundet och hamnar på vår mellanlandningsstation i carporten där vi har ikeas lådor SORTERA. När de är fulla är det bara att lasta in dem i bilen och åka iväg. Så himla smidigt!
  4.Här fick vi skapa en hylla i hallen. I vår stora gaderob har vi trådbackar. Dessa rensades och märktes upp efter kategori där numera en hylla får fungera som utkorg för det som ska lämna hemmet.
  Vidare så har jag en korg på varje plan i huset (som är 4st). En slags transportkorg för sånt som ska till ett annat plan. Med tre små barn så hamnar saker rätt ofta på ”fel” platser i huset. Dessa korgar ordnades under 2017 under just detta projektet.
  Bara belöningen kvar då som får bli att ta tag i denna veckas projekt!

  Svara
  • Paulina says:

   Väldigt roligt att läsa om ert nya system. Låter riktigt bra! Hoppas att detta kommer att fungera för er. Berätta gärna någon gång!

   Svara
 5. Veronica says:

  Veckans projekt är avklarat. Vi hade redan bra koll på det mesta. Det som saknades var plats för kläder som ska säljas och skänkas. Men vi löste det med hjälp av hängande förvaring. Där finns det flera fack så att vi kan dela upp kläderna beroende på vart de ska. Det vi får avvakta med är plats för övriga saker som ska säljas. Det ingår i ett större projekt för hur vi ska få bättre ordning i källaren.

  Svara
 6. Sandra Lund says:

  Så bra att få fixa sådana här stationer som underlättar att göra sig av med grejer! 🙂 Har denna vecka tagit tag i att fixa en ut-hylla i tvättstugan, med sådant som ska säljas, skänkas eller slängas. Hyllan under ut-hyllan har jag gjort plats för återvinning som glas och metall, som inte får plats i köket. Garaget har fått ett hörn med plats för lite större grejer som behöver slängas. Av bara farten fick jag också en bil fylld med grejer som skulle slängas, som direkt åkte iväg till återvinningen 👌🏻 Nu känner jag mig redo att ta tag i rensningen på allvar, med alla utkorgar förberedda 👏🏻

  Svara
  • Paulina says:

   Underbart att läsa! Du verkar ha skapat riktigt bra och genomtänkta ut-korgar. Hoppas att du berättar framöver hur det går!

   Svara
 7. Anna says:

  Hej! Veckans utmaning var i princip redan gjord😊 vi använder Ikeas lådor Sortera, som vi ställt i en hög stapel. Uppmärkta med bilder så alla kan sortera; papper, glas, kartong, plast, burkar. Kläder som ska skänkas har jag i en byrålåda i tvättstugan, tycker det är smidigast. Textilier som ska kastas i en påse ovanpå källsorteringen. Batterier o glödlampor i separat lådor i städskåp. Vårt problem är mest att min man som tömmer lådorna gör det för sällan🙄!

  Svara
  • Paulina says:

   En liten förbättringspotential finns med andra ord:)

   Svara
 8. Ann-Sofie says:

  Det här älskar jag, förenkla och göra det smidigt och enkelt att rensa! Jag har en plats högst upp i min garderob för kläder som jag ska göra mig av med men har nu även infört detsamma för barnen, de fick en gemensam plats i storas garederob. Sen har vi återvinning i köket sen tidigare, en låda i hallen med tidningsåtervinning men har nu även en låda i förrådet för saker som inte platsar någonannanstans och som man behöver åka iväg med (typ hårspray har hamnat där).

  Svara
  • Ann-Sofie says:

   Såg även att Kappahl gjorde reklam för att man kan lämna överblivna textilier och skor i butik så ska ta tag i det som ligger i utkorgarna i garderoberna så det finns plats för mer att rensas ut nu under kommande uppdrag 👌☺️

   Svara
   • Paulina says:

    Tack för tipset!

  • Paulina says:

   Kul att du nu har förfinat ditt system!

   Svara
 9. Jeanette says:

  Vi har provat många varianter för återvinningen under vasken, ingen har fungerat direkt bra då utrymmet är lite för litet för att ha separata kärl. Senast har vi haft en återvinningspåse där vi slängt i all återvinning och sedan sorterat ute vid sopptunnorna (vi har fyrfackskärl). Denna påse är jämt full eftersom ingen orkar stå ute och sortera. Jag har därför skapat rum för tre mindre påsar: en för plast, en för kartong och en för övrigt (glas, tidningar och metall dvs sådant som inte slängs i lika stora volymer som plast och pappersförpackningar). Förhoppningsvis är det lättare att bara ta den påsen som blir full och tömma i rätt kärl.

  En utkorg i minsta barnets garderob har funnits sedan tidigare där jag lagt alla kläder han får ärva av storasyskonen. Vi har däremot skapat en ny utkorg i klädkammaren för kläder som ska skänkas samt en låda i tvättstugan.

  Det vi inte har hunnit med är att skapa utkorgar för det som ska till återvinningscentralen samt en bra och snygg lösning för korttidsförvaring av post/broschyrer/papper. Vi är med andra ord inte klara med veckans projekt men är en bit på väg i alla fall.

  Svara
  • Paulina says:

   Hoppas att det nya systemet kommer att fungera bättre. Hör gärna av dig igen och berätta:)

   Svara
 10. Maria says:

  Check✅
  Utkorg i garderoberna, kök och tvättstuga. Återvinningsstation har vi sedan tidigareunder trappan i källaren.

  Svara
 11. Annelie says:

  Utkorgar fixade! Hade det mesta tidigare men ordnat bättre för barnens utkorg och för batterier. Ngn skrev skämtsamt om att bilen var hens utkorg och då kom jag på att jag ska se till att fixa en utkorg i bilen oxå. Vi åker rätt mkt och långt i den och det blir oftast skräp stoppat i sidofacken, mugghållarna och i fickorna bakom framsätena av både barn och vuxna. Sen plockas en del med in på direkten men en del glöms kvar och bilen blir hemskt skräpig. Sen så har vi tre barnstolar i baksätet oxå vilket inte gör det lättare med städningen direkt. Kanske blöjpåsar/hundbajspåsar skulle funka? 🤔

  Svara
  • Paulina says:

   Bra med utkorgar i bilen:)

   Svara
 12. Linneaanna says:

  Har skapat en källsorterings station på vår balkong. Den får vara där tills varmare grader kommer då får den nog flytta in i städskåpet garderoben när alla vinterkläder packats ner. 😅 När man bor litet får man göra det bästa av den plats man har!

  Svara
 13. Lilla S says:

  Veckans projekt avklarat. Utkorg i garderoben hade vi redan, en korg där jag slänger upp utrensade kläder. Dessa gås sedan igenom när korgen är full för att delas upp i skänkes/säljes.
  Källsortering har vi i ett skåp i hallen, nära köket. Där har jag även haft en kasse för textilåtervinning på en hylla, och bredvid den har det tryckts in diverse utrensade saker. Nu har jag gjort iordning ytterligare en hylla i skåpet så nu har vi ett helt ut-skåp, med en hylla för källsortering, en hylla för textilier och en hylla för övrigt. Hade tänkt mig att även tömma skåpet denna vecka men det får bli vid ett senare tillfälle. Nu är det dags att jobba helg!

  Svara
 14. Louise says:

  Blev en uppdatering i vilka utkorgar som fanns och att några av dem bytte till en mer logisk plats. Textilåtervinningen är svårast, känns som man behöver ha en i varje garderob (4 barn) men platsen finns inte där. Ett långsamt bygge av tvättstuga pågår men är ju långtifrån klart..

  Svara
 15. Anna says:

  Veckans projekt har resulterat i fyra utkorgar i tvättstugan. Slänga, skänka, sälja och laga. Under diskbänken samlar vi papper, kompost, metall, plast och brännbart. I en garderob i hallen finns det plats för kartonger och tidningar. På en hylla i förrådet hamnar saker som ska säljas på loppis i den årliga loppishögen i grannbyn. Det som återstår efter den packas ner och körs till en hjälporganisation. Ute i det gamla skoterförrådet samlas plast, kartonger, glas, metalll och annat större skräp vilket kontinuerligt körs iväg till återvinningsstationen. Känner mig nöjd och ser fram emot kommande projekt.

  Svara
  • Paulina says:

   Jaa! Vag glad jag blir när jag får läsa om konkreta resultat av veckans projekt! Så kul!

   Svara
 16. Sofie says:

  Nu är äntligen utkorgarna organiserade!
  Under diskbänken sorterar vi för återvinning men det finns även korgar i groventrén för större skräp som kartonger, flaskor och plastdunkar.
  I garaget finns en loppishörna där vi samlar det som vid tillfälle ska vidare till loppis.
  Utsorterade kläder hamnar i en plastback i tvättstugan.
  Inga ursäkter… 😊
  Sorterande kan börja!

  Svara
  • Paulina says:

   Ja! Bra jobbat Sofie! Lycka till med att få ut saker ut hemmet framöver!

   Svara
 17. Maria A Jonasson says:

  Vi tycker lite olika i familjen när det gäller utkorgar mm. Det finns någon som tycker att vi har bra ordning med saker som ska lämna hemmet. Medan jag tycker att vi skulle kunna förfina ordningen på några ställen.
  Så jag har bestämt att köpa några små behållare, för att ställa i skafferiet. Där ska samlas drickflaskor, burkar mm som är tomma. För att sedan enkelt flyttas till garaget där själva återvinningen är.
  Som det är nu samlas alla drickflaskor och burkar i skafferiet till någon orkar att hämta en påse för att fylla.
  Har också bestämt att gå till återvinnegen oftare, så att det inte blir så otroligt fullt med grejer i garaget. Tror att det kommer att bli bra och skapa mer ordning.

  Svara
  • Paulina says:

   Det är ganska bra att påsen, behållaren eller vad den nu är redan finns på plats. Att behöva hämta den för att få ut flaskorna gör att det kanske inte blir av. Man ska göra det så lätt som möjligt för sig själv:)

   Svara
 18. Mari says:

  Veckans projekt är egentligen ganska stort för mig. Jag har ont om plats.Den vanliga sorteringen som papper, plast och typ mjölkkartonger fungerar fint i ett skoställ från IKEA men för övrigt så är det ingen ordning. Jag avvaktar ett par veckor med detta. Jag åker på semester i morgon bitti men n’r jag kommer hem ska jag göra iordning klädkammaren och där är tanken att jag ska fixa till bra UTkorgar. Idag tog jag istället tag i ett av mina andra irritationsställen, min plats i vardagsrummet. Kastat en del, skänkt tidningar och lag andra saker på sina rätta platser. Så skönt att det är färdigt. Nu har jag gått igenom och rensat HELA vår lilla lägenhet utom klädkammaren men jag vet att det fortsätter och fortsätter och fortsätter med rensning. Jag ska försöka hinna med att skriva en sammanfattning ikväll på min blogg eller så får jag göra det när jag kommer hem från semestern. /Mari http://www.frut.nu

  Svara
  • Paulina says:

   Bra jobbat med detta Mari! Hoppas att det gick bra med ut-korgar också! Det lönar sig att skapa plats åt dem.

   Svara
 19. Hanna H says:

  Har nu placerat utkorgar på översta hyllan i alla garderober. När jag sedan håller något i handen som ska ut ur mitt hem finns det inga giltiga undanflykter för att ”ta tag i det senare”. Bara i med det i utkorgen. I köket har jag en hylla i ett av skåpen där jag samlar saker som ska ut. Större föremål som ska rensas ut samlar jag på en kattvind. Inne på vinden finns också en egen hög för skräp som ska till tippen.

  I skåpet under diskbänken har jag nu ordnat med återvinning och får fortfarande plats med de vanliga hushållssoporna. Har egna kärl för den återvinning som jag ofta får mycket av som plast. Annat får dela kärl för att det alltid blir mindre av dessa: tidningar och pappersförpackningar, metall och glas, batterier och lampor. Det passar verkligen mig att jag samlar all återvinning under diskbänken för det mesta av skräpet blir i köket vid matlagning.

  I hallen står en låda för saker som ska tas med när jag går hemifrån. Lådan har jag ställt på skohyllan som står precis vid ytterdörren. Om det är något större som ska lämna hemmet men som inte får plats i lådan skriver jag det istället på en lapp och lägger i lådan.

  Svara
  • Paulina says:

   Jaa! Kul! Roligt att läsa om dina ut-korgar. Du har skapat ett riktigt bra system för detta! Tack för att du delade med dig!

   Svara
 20. Manuela Scherzer says:

  Hallo und viele liebe Grüße aus Österreich!

  Jag kommer fran Osterrike. Jag talar lite lite svenska och jag gillar det projekt.
  Jetzt schreibe ich deutsch weiter, mehr kann ich noch nicht. Auch in Österreich wird aufgeräumt!!! Ich habe das Buch zu hause und jetzt gerade den Blog entdeckt. Bin dabei.

  Ganz liebe Grüße nach Schweden

  Manuela

  Svara
 21. Paula says:

  Hej Paulina ! Jag har ingen FB konto , men kollade namnet i det och det går namnet ”DIMPA”, men det syns inte i deras sida mer,( men kanske finns ännu i butiken, för dom sätter inte alltid upp alla modeller) men finns en annan slags tre lådor system ,med samma namn och det kostar 79 kr/3 st ! Tycker att min är bättre än det som finns på bild för det är fast i metallstången och knappar som man fäster dem och lätt att få loss och sedan fästa igen och handtag att lyfta den . Men som jag skrev redan tidigare ,att kanske man hittar den i butiken .Det finns annars många möjligheter och hittas i ikea återvinning – källsortering&sopsortering * Kram/Paula

  Svara
 22. pafyrahjul says:

  En utkorg finns nu i klädkammaren. Saker och kläder får samsas. Utkorgen står bredvid tvättkorgen, och allt som jag vill bli av med brukar hamna i klädkammaren så länns rätt logiskt med utkorg där. Kan hända det blir en utkorg i förrådet med som inkorgen i lägenheten kan tömmas i innan jag kan få hjälp att ta saker till återvinning/second hand. Men för nu kör jag på bara uppe i lägenheten. Återvinningslösning finns redan och funkar så bra, så det behövs inte göras om 😊 Har skoskåp från Ikea som sitter på väggen i hallen. Bild på det finns på mitt Instagram @pafyrahjul om man bläddrar tillbaks till förra gången du hade den här utmaningen.

  Svara
 23. Lilli says:

  Har utkorgar för skänkes, textiler som ska lagas , återvinning . Alla i ganska små utkorgar så att jag måste tömma dom ofta. Har också fått fin förvaring från batteriboet, som man även kan använda till annat så klart.

  Svara
 24. Ingrid says:

  Eftersom jag bor smått har jag gjort en annan variant av olika behållare för återvinning: all förpackningsåtervinning (papp, plast, metall, glas) i samma binge som jag sen sorterar upp en gång i veckan eller när det blir fullt. Som tur är har föreningen återvinning på innergården så det finns ingen anledning att inte ta med grejerna när jag ändå ska ut. Jag prioriterar alltså utrymme framför lite extra jobb.
  Utkorg för att ”mata” grovsope-containern (kommer en gång i månaden \o/) ska jag fixa.

  Svara
  • Paulina says:

   Smart tänkt utifrån dina förutsättningar:)

   Svara
 25. Paula says:

  *Hej ! Har själv köpt bra förvaring till plast, metall, och glas från IKEA (det passar säkert till andra saker också) ! Det är som små påsar/kasse (tre stycken) som är fästa i en metall-ram, med små knappar och går lätt att ta loss och ta med till återvinningen och sedan bara sätta den fast på sin plats igen. Påsarna är nästan gömda, för det finns en överdrag som man täcker påsarna . *Till tidningar har min man gjort en fyrkantig stol/pall med lock som man bara lyfter bort och inne i stolen finns en stor plastpåse som man fyller med tidningar. Det tycker är bra för inget av dessa är i vägen och man slipper bli irriterad av massa saker som annars är i vägen. Kram/Paula *

  Svara
  • Paulina says:

   Wow! Bra system! Orkar/ vill du lägga upp bilderna på min FB sida så att jag kan se. Nyfiken:)

   Svara
 26. Åsa says:

  Då har jag fixat en kasse för textilåtervinning, började direkt med att lägga i en trasig strumpa! De övriga kategorierna har vi redan.

  Svara
 27. Pernilla says:

  Plast, glas och metall har sina platser i diskbänksskåpet och papper lägga i en låda i hallen. Har fixat utkorgar för kläder och ”skänk i väg”, känns skönt att ha fått klart det.

  Svara
 28. Commander Keen says:

  Vi har all källsortering i köket, det är lite trångt och jag planerar en snyggare förvaring men det vi har duger gott och väl 🙂 där sorterar vi papper, kartong, plast, glas, metall samt glödlampor och batterier. Jag har även en liten kasse i städskåpet där vi lägger trasigt glas och sånt som måste sorteras på tippen.

  När det gäller utgrejjer är jag ganska duktig på detta tycker jag. Textilåtervinning har vi i en korg i hallen och när den börjar fyllas upp tar vi en kasse till H&M eller liknande där man kan lämna in. Jag har även en låda med saker som ska fotas och säljas och sen en låda med saker som ligger uppe på Tradera. Sen har jag även ett par ”loppislådor”. Det svåra är att få plats med detta och loppislådorna åker nog upp på vinden snart.. sen har vi även en låda med grejjer som ska skänkas till myrorna. Ibland känner jag att jag bara vill slänga bort allt jag inte vill ha men jag är lite för snål för detta så det mesta hamnar i loppislådorna eller traderalådan. 😛

  Svara
  • Paulina says:

   Vilket bra system du har skapat! Inspirerande för andra att läsa så tack för din kommentar!

   Svara
 29. Pauline says:

  Jag införde en (tillfällig) utkorg hemma strax innan jul, och kan glatt konstatera att den fungerar jättebra (så bra att det redan börjar bli dags att tömma den). Än så länge är det bara en tråkig flyttlåda, men den rymmer i alla fall mycket! 🙂
  Eftersom detta redan var på plats har jag passat på att rensa och organisera klädkammaren, alla utrymmen utom själva kläderna. Och vilket arbete! Men så mycket lättare att få plats och se var allting ligger nu.
  Medan jag kastade ut julen passade jag även på att rensa bland julsaker som var trasiga, batterier som var slut och jag organiserade och pysslade likt Tetris för att få plats med så mycket julsaker som möjligt på minsta möjliga yta 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Visst är det roligt att utkorgar verkligen funkar! Och helt rätt att du gick på din egen prioriteringslista i stället. Exakt så är det tänkt:)

   Svara
 30. Helen Andersson says:

  Hej Förvaringsdrottningen!

  Jo, utkorg eller rättare sagt ut-skåp finns.

  Hade gärna haft det närmare hallen, men man kan ju inte få allt… ; )

  Svara
  • Paulina says:

   Haha! Nej, det kan man oftast inte:)

   Svara
 31. Henrietta says:

  Vi har dessa på plats redan, så veckans projekt är ett eget, och redan avklarat idag (fylla igen vägghål i badrummet efter vattenläcka och spackla dem).

  Svara
  • Paulina says:

   Bra jobbat! Precis så är det tänkt – att man ska ta något från prioriteringslistan om veckans projekt redan är avklarat. kan tänka mig att ni är nöjda med det ni gjorde i stället!

   Svara
 32. Kajsa Carlström says:

  Kul att läsa om alla flitiga iordningsställare! Blir inspirerad av alla bra tips! Ett tips som jag kan bidra med är min ”everything-drawer” i köket, som jag tog efter min vän i USA, när jag var nanny hos dem. Allt smått som man inte riktigt vet var man ska ha går i den kökslådan. Idag har jag bestick-fack så det är sorterat kaos! 👍🏼

  Svara
  • Paulina says:

   Eller hur! Ja, allt- i – allo lådan kan vara bra att ha fö ratt få bort saker som skräpar här och var. Viktigt bara att man går igenom den kontinuerligt:)

   Svara
 33. Sara Berggren says:

  Klart! Passar bra då att ta en punkt på listan jag gjorde förra veckan!!

  Svara
 34. Rebecca says:

  Ett sånt här system har jag haft i flera år, så denna veckans projekt gick ju att checka av snabbt 😀 Har en hylla i garderoben med skänk/släng och en korg med sälj. Batterier & glas förvaras i städskåpet i väntan på återvinning. Plast, papper och metall under diskbänken. Och i förrådet samlas kartonger och en låda med prylar som ska skänkas.
  Så fort någon ”utkorg” är full samlas allt ihop för en släng-&skänk-runda 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Mycket bra system Rebecca! Tack för att du delade med dig!

   Svara
 35. Frida Andersdotter Nilsson says:

  Detta är så smart! Vi har redan utkorgar eller slusskorgar som jag kallar dem i köket för hela bottenvåningen. Nu ska jag se till att ha en korg i tvättstugan för källaren och en för övervåningen. Då jag sköter det mesta slussandet i vår familj räcker det med en korg på varje våningsplan. Den blir då fullare oftare och jag kan få ett bättre flöde i rensandet.

  Svara
  • Paulina says:

   Slusskorgar var ett mycket bra namn! Kul att du kom på ett ännu bättre system hemma hos dig!

   Svara
 36. Louise says:

  Bra där med utkorgar👍🏻ville bara tipsa om en serie på Netflix Consumed. En programserie om familjer där samlandet har gått överstyr. Hur lite saker man egentligen behöver. Ett tips för oss alla som gillar ”Från röra till ordning”

  Svara
  • Paulina says:

   Tack för tipset, Louise!

   Svara
 37. Pia-Maria Bondesson says:

  Återvinningen har vi under vasken, saker till tippen i källaren. Utsorterade/utväxta kläder har vi varit dåliga på att samla på ett bra ställe så tack för tipset med en hylla i garderoben. När den blir full kan vi ta ner de saker som ska ner till lådor i källaren i väntan på att lillebror växer ikapp, i lådor för loppisförsäljning eller lämna för återvinning. Fortsätter veckan med att jobba med prioriteringslistan och fundera ut var alla saker som ligger uppe till försäljning ska ligga istället för att ligga i gästrummet i högar på golvet.

  Svara
  • Paulina says:

   Roligt att ni fick tip till att förbättra ert system! Bra att du tog tag i prioriteringslistan i stället och verkar vara ett angeläget projekt att ta tag i!

   Svara
 38. Jane Klasson says:

  Vi har alltid en papperskasse i garaget där vi löpande lägger saker som ska skänkas till Röda korset.

  Svara
 39. Issa says:

  Kom ihåg att tejpa för polerna på batterierna innan de läggs på förvaring hemma, speciellt 12V batterier, då det finns risk för kortslutning.

  Svara
 40. Marissa says:

  Kommer bli egen prioritering v.3 som börjar på måndag då jag inte riktigt förstår syftet att ha tomma utkorgar stående fram till nästa veckas projekt och i flera veckor framöver. Jag har alltid tagit fram sådant som pappkasse eller kartong att slänga ner i i samband med rensning inte i flera dagar innan.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Marissa, Syftet är att det det faktiskt gör att vi samlar ihop saker som ska lämna hemmet. Annars blir det en sak här och en sak där som ska bort, vilket oftast inte är tillräckligt motiverande för att göras. Därför rekommenderar jag detta starkt. Men du kan så klart ta något från din prioriteringslista också.

   Svara
 41. Gunilla Jönsson says:

  Förra veckans uppdrag han jag med + en del röjning bla. i klädkammaren. Sen förlorade jag min bror hastigt i en arbetsplatsolycka och däefter har allt legat nere.

  Svara
  • Paulina says:

   Beklagar verkligen sorgen, Gunilla. Hoppas att du tar hand om dig nu. Pressa dig inte att göra något som känns jobbigt. Ibland kan rensandet vara helande, men det viktigaste är att du bearbetar din sorg.

   Svara
 42. Nicole says:

  Vill tipsa om batteriboet.se där man kan beställa en trevlig förvaring för sina gamla batterier. Är helt gratis och har hjälpt mig att komma ihåg att alltid lägga dem på samma plats innan återvinning!

  Svara
  • Paulina says:

   Tack för tipset, Nicole! Ja visst är det märkligt att det verkligen funkar – rätt förvaring hjälper till att skapa bra rutiner också!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!