strumpbyxor

Organisera strumpbyxor

Strumpbyxor kan vara en sådan sak som vi spenderar onödigt lång tid på att hitta – även om de ligger på sin plats. Men är de inte ordentligt organiserade så vet vi helt enkelt inte om vi plockar rätt par. För att kunna möjliggöra det behöver vi dela upp de olika strumpbyxorna i skilda behållare.

Med strumpbyxor menar jag för övrigt även strumpsockor. Förvarar du dem på samma ställe som strumpbyxor (vilket jag gör), så kan det vara svårt att till och med se skillnaden mellan dem när de är ihoprullade. Sedan har strumpsockor även olika längd.

Jag brukar alltid råda att sortera sina saker utifrån hur man använder dem och vad man letar efter. I det här fallet brukar jag själv leta efter en viss längd  – antigen längden på strumpsockorna eller strumpbyxorna. Därför har jag sorterat dem efter just detta. Det innebär att jag kan ha olika färger i samma behållare, men det gör inget eftersom jag ser de olika färgerna direkt när jag när jag tittar i behållaren. Att det är rätt sockor eller strumpbyxor vet jag däremot inte om de inte ligger i rätt låda. Gör de det däremot så behöver jag inte ta upp dem för att  kunna ta reda på det.

strumpbyxor

 

Som ni ser är min låda organiserad med hjälp av IKEAS tyglådor samt en annan korg som jag hittade på ett annat ställe (minns dock inte var). Tillsammans fyller de meshbacken perfekt måttmässigt så att hela ytan nyttjas, därav kombinationen. Och ytan som är kvar behöver jag inte fylla med någon annan korg eftersom övriga korgar bildar en naturlig avgränsning. På så sätt har jag skapat fem stycken mindre utrymmen i min strumplåde-hurts. Kanske inte så instagramvänligt men välorganiserat! Och det är det väsentliga.

Mina lådor är uppdelade i korta strumpsockor, långa strumpsockor, lättare strumpbyxor, nya strumpbyxor samt tjockare strumpbyxor/stödstrumpbyxor.

/Paulina

PS. Om du vill få hjälp med att skapa en hållbar ordning i garderoben, så har jag skapat en webbkurs om just detta.

2 Kommentarer
 1. Julia says:

  Måste bara säga att jag nyligen hittade till din blogg efter att ha sett Plus! HELT fantastisk, att den undgått mig tidigare förstår jag inte haha men desto mer inlägg att läsa igenom nu 😉 Har det senaste känt att jag vill börja rensa och få ordning och ha smidigare förvaring. Har börjat smått krypa i mig när jag ser hur mycket onödiga saker jag har, och då bor jag ”bara” i en liten 1:a själv. Sedan dras jag ju med av inspirerande folk med, mindre konsumtion och mer miljötänk 🙂 Har äntligen börjat lyckas rensa och fått sålt en del online. Jag känner jag är i ett bra läge att ta tag i det här i min lilla bostad och att jag har fått tänket nu och inte när jag sitter där med en gigantisk villa 😉 Men till min poäng, din blogg är redan en STOR inspiration för mig och jag ville bara tacka så mycket 😀 Till skillnad från många inredningsbloggar som handlar mest om att köpa nya och nya möbler och prylar till hemmet, din blogg kom som en skön fläkt. Ser fram emot att kolla igenom dina böcker med, det blir imorgon!

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Julia!
   Vad roligt att du hittade hit! Och tack för så fina ord! Du anar inte hur mycket de värmer! När man skriver år ut och år in så vill man ju göra skillnad för någon så detta är superpepp för mig! Hoppas att du gillar böckerna också! Kram

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!