bohemic hemmakontor

Hemmakontor – inspiration

Eftersom vi har hemmakontoret som månadens projekt så har jag letat fram inspirationsbilder på det temat. Med lite kreativt tänkande kan man nämligen få till den där arbetshörnan hemma, där man kan göra allt det där administrativa och kunna samla alla papper på ett ställe så att de inte hamnar på köksbänken eller fastnar i hallen, eller var det nu kan vara. Så att man faktiskt har ett ställe som man kan kalla för sitt hemmakontor.

Klassiker

Det jag främst tänker på när jag tänker arbetshörna är det just lite mer plats vid ett fönster, där man kan ställa ett bord och sätta upp lite hyllor. Ofta finner man denna plats i sovrummet. Vet inte om det är fallet med hemmakontoret nedan, men visst har de fått till det riktigt snyggt! De färgkoordinerade böckerna bidrar till det vackra intrycket..

bohemic hemmakontor

Fotokälla: herz & blut

Hyllsystem med bänkskiva

Hyllsystem är också ett enkelt sätt att få till ett hemmakontor. Det finns bänkskivor som man kan sätta upp i stället för en vanlig hylla, och så vips har man ett skrivbord på plats. Sedan kan man så klart sätta en egen prägel på detta hyllsystem genom att exempelvis måla konsolerna i guld färg, vilket författaren till bloggen Old Brand New har gjort.

Hyllsystem - hemmakontor

Fotokälla: Old Brand New

 

Hemmakontor i trappan

Har du en trappa så kanske det finns lite plats för hemmakontoret i anslutning till den. Nedan är verkligen ett drömläge, där till och med en soffa fick plats!

Hemmakontor i trappan

Fotokälla: Country Living

Udda utrymme

Har du en udda vrå så med udda hörn, som är svåra att möblera så är platsbyggt den bästa lösningen. Och det behöver inte krävas så mycket om man ska bygga just en arbetshörna. Det är egentligen bara några hyllor, varav bänkskivan är den djupaste.

Platsbyggd arbetshörna

Fotokälla: Fantastic Frank

Ett hörn i rummet

En annan variant där man verkligen utnyttjar just hörntet till att få till ett litet hemmakontor. I det här fallet i sovrummet.

Platsbyggd arbetshörna i sovrummet

Fotokälla: MyDomaine

Outnyttjat utrymme

Detta utrymme däremot är som gjort för ett litet hemmakontor! En liten kul grej som de har gjort här är att de har målat väggarna med granitfärg som man kan skriva på. Perfekt om man vill skriva listor eller kom-ihåg-saker! Och så kan barnen rita lite på den också:)

hemmakontor med svarta väggar

Fotokälla: Decoist

Hemmakontor i skåpet

Ibland vill man inte att att som man har på skrivbordet ska synas och man vill lätt kunna stänga in det. Exempelvis om skrivbordet finns i vardagsrummet. Då är ett skåp lösningen.

Arbetsbord framför sängen

Har du ingen hörna du kan ställa arbetsbordet i men har ett avlångt sovrum så kan du ställa arbetsbordet framför sängen! Och vill du inte se sängen när du jobbar så kan du sätta upp en gardin dem emellan:)

Arbetsbord framför sängen

Fotokälla: IKEA

Vill ni se fler inspirerande hemmakontor så har jag samlat dem på Pinterest på anslagstavlan ”kontorsplats”.

/Paulina

PS. Har tidigare skrivit om en platsbyggd kontorsplats hos min vän Johan.

2 Kommentarer
  1. Ingela says:

    Hej. Som trogen följare av dina inlägg skulle jag föreslå en sida eller veckobrev eller vad det kallas, om ”sy, sömnad och kreativa hobbies”. Själv är jag lycklig nog att ha ett helt rum till sådant, men som du nog känner till – nöjd med sina lösningar blir man aldrig!
    mvh/ Imis

    Svara
    • Paulina says:

      Hej Ingela! Roligt att du följer bloggen! Jag har en kategori som heter ”Hobby” (finns i högra fältet) – kanske det du söker?

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!