Bli av med saker med hjälp av Tiptapp och vinn 5000 kr på IKEA

I samarbete med Tiptapp

Vi bor i en lägenhet i centrala Stockholm och gjorde oss av med vår bil för några år sedan. Varför?  Vi nyttjade den i princip aldrig utan letade mest parkeringsplats för beroende på städdagar i området. Att vi gjort oss av med bilen har vi inte ångrat. För det bilen skulle kosta oss varje månad kan vi ta många taxiresor vid behov och spara en massa tid på att leta parkering. Men en sak blir väldigt omständligt när man inte har bil – och det är att göra sig av med saker som ska kastas. Uppgiften i sig känns ju inte så lockande till att börja med. Dessutom ska man då hyra en bil för att kunna frakta bort prylarna. En tidskrävande och tråkig uppgift. Så när jag läste en artikel om Tiptapp, en app som erbjöd en smidig lösning för just detta, så laddade jag ner den direkt.

Några dagar senare tog vi en bild på det vi ville bli av med, lade upp bilden i Tiptapp-appen och satte ett pris på vad vi var beredda att betala för att få det hämtat. Att annonsera är kostnadsfritt. Och saker började hända direkt! Inom några sekunder hade vi fått ett första erbjudande och flera tillkom strax därefter. Man kunde se betyg och statistik för hämtare som anmälde sitt intresse och se deras lediga tider. Några minuter senare valde vi Alex, som erbjöd sig att hämta upp sakerna redan samma kväll. Och det gjorde han. Så någon timme senare var allting borta. Vi var helt lyriska över hur snabbt och smidigt det hade gått.

Några veckor senare var vi bjudna på middag till våra vänner som bor i hus. Minns inte hur samtalet gick, men på något sätt kom vi in på rensning (det händer mig kanske oftare än andra…), och de tyckte också att det var jobbigt att göra sig av med saker. Fast det var lite andra saker, såsom löv och annat man ville bli av med från trädgården. Så jag tipsade dem om appen. Några dagar senare skrev min väninna till mig och tackade för tipset. De har använt appen flera gånger därefter.

Så då tänkte jag: det där måste jag tipsa er om. Och så tog jag kontakt med Tiptapp för att se om de kunde erbjuda mina läsare något extra. Och det kunde de! Alla ni som testar Tiptapp kan tävla om att vinna ett presentkort på 5000 kr på IKEA. Är inte detta ett bra incitament för att bli av med där sakerna som ska rensas från garaget, som dessutom är veckans projekt, skräpar ner i förrådet eller i trädgården så säg!? Och du behöver inte ens vänta tills helgen för att bli av med sakerna utan kan göra detta när som helst. Du behöver inte heller vara på plats utan kan avtala med hämtaren vad som ska hämtas och var det finns att hämta.

Tiptapp tävling

 

För att vara med och tävla ange kampanjkoden ”IKEA” när du bokar en hämtning (du anger koden precis under där du bestämmer vad du vill betala).I samband med att du lägger in Ikea som kampanjkod i annonsen för att vara med och tävla så får du även 100 kr tillbaka när du bekräftat och betalat din annons. I tillägg till detta ska du svara på frågan: Vad är den snabbaste tiden för en Tiptapp-hämtning? Detta gör du genom att kommentera här på bloggen eller under detta inlägg på Facebook. Tävlingen gäller till och med söndag den 8 oktober kl 18.00. Vinnaren meddelas på bloggen. Appen kan ni ladda ner både för Iphone eller Android.

Vad säger ni – klara, färdiga, bli av med saker!  Och lycka till med tävlingen!

/Paulina

Foto: Tipptapp

PS. Eftersom det är viktigt för mig att sakerna slängs på rätt ställe så frågade jag Tiptapp om just det.  Fick reda på att man kan spåra upp det i appen med hjälp av funktionen “Visa återvinning”.  Den hämtande användaren tar en bild med appen på platsen för återvinning. Till bilden sparas som ett kvitto på hanteringen koordinaterna för platsen där bilden tas samt en tidsstämpel. Först därefter aktiveras utbetalningarna till hämtaren. Du själv betalar först när du själv har bekräftat att du har fått hjälp. Tiptapp finns dessvärre än så länge huvudsakligen i Stockholmsområdet, så det är ni som får testa tjänsten och vara med om att tävla. Eventuellt vinstskatt betalas av vinnaren. 

 

Tävlingen är nu avslutad och vinnaren är meddelad. Det rätta svaret är 9 minuter. 

7 Kommentarer
 1. Lilli says:

  Gick in och läste mer om Tiptapp och såg att det fanns annonser ute i mitt län. Så med lite hjälp har jag nu lagt ut en annons.Smart att man kan ställa in och se vilka annonser som ligger närmast där man bor. Tydligen finns det dom som har fått intresse anmälningar på sin annons redan efter 10 till 20 sekunder . Så jag tror att den snabbaste hämtningen är på 5 minuter faktiskt .

  Svara
  • Paulina says:

   Toppen. Lycka till i tävlingen!

   Svara
 2. Hanna L says:

  Så smart! Ska prova på vårt skräp efter ett nytt matbord som levererades för en dryg vecka sen. Finns faktiskt också i Linköping! Jag tror snabbaste hämtningen gått mkt snabbt och gissar på 7 minuter.

  Svara
 3. Jenny says:

  Fasiken vilken smart app! Laddade ner den och sprang direkt till tvättstugan och fotade tvättmaskinen som jag vill bli av med! Ska göra lite ”reklam” ???? och få med folk här i närheten! Jag var ensam i Värmland! Men inte så länge till! ???? hittar faktiskt inget om den snabbaste hämtningen, men gissar på 15min! Tack för inspirationen och för en ny blogg att följa! Du är cool! ????????

  Svara
  • Paulina says:

   Tack så hemskt mycket för de fina orden och roligt att du hittade bloggen! Lycka till i tävlingen!

   Svara
 4. Lilli says:

  Så generöst av IKEA . Tiptapp måste ju va toppen för alla som bor i stan och om man inte har någon bil så måste det ju vara jätte bökigt att få iväg grejer. Nu passar ju inte den appen mej som bor på landsbygden men är ändå imponerad över vilken bra grej .

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!