compact-living.com loft

Loftsängar och loft från Compact-Living.com

I samarbete med Compact-Living.com

Eftersom många av oss bor alltmer trångt så behöver vi nyttja vår bostadyta allt mer effektivt. Ett sätt att göra det på är att bygga på höjden, att tänka kubikmeter istället för kvadratmeter, och en sak som frigör mycket yta om den monteras högre upp är sängen. Av den anledningen har jag pratat med Robert Svedberg, som driver företaget Compact-Living.com, som tillverkar loft, loftsängar och stegar, och jag ställde några frågor till honom.

Hur startade det hela?

Jag är svetsare från början, men har gjort loftsängar sedan 20 år tillbaka när jag märkte att det fanns ett behov för det. Första sängen byggde jag 2 meter upp i luften med ben mellan golv och tak. Utifrån detta utvecklade jag sedan andra varianter. Det finns ett skriande behov av loft och loftsängar idag i och med att det är så pass dyrt att bo och folk behöver tänka till när de har såpass få kvadratmeter. Och loftsängar är ett effektivt sätt att frigöra värdef

ull golvyta. En säng på 1,20 meter frigör ungefär 4 kvadratmeter. Räknar man med att en liten lägenhet (20 kvm) i Stockholm kostar runt två miljoner så sparar man ca 3-400 000 om man hänger upp sängen i taket. Eller så kan man bygga ett loft och använda utrymmet under till förvaring.

Vad är din största utmaning?

Att det blir min höga kvalietet på mina loft och loftsängar. Jag gör saker så bra och så snyggt så att jag själv skulle vilja ha dem. Betalar kunderna såpass mycket pengar så ska det vara i absolut tip-topp. Jag gillar att komma på en lösning som kunden verkligen blir nöjd med.

Vad erbjuder ni för produkter?

Vi erbjuder främst loftsängar och skräddarsydda loft. Men vi kan även hjälpa kunden med skräddarsydda speciallösningar. Vi har även skräddarsydda stegar. Om du köper ett loft eller en loftsäng så ingår stegen, som du även kan nyttja för andra förvaringslösningar.

Vad beställer folk mest?

9  av 10 beställer loftsängar.

Vad ska man tänka på när man ska ha era lösningar?

Att det inte får vara under 2,30 i höjd. Kunderna får inte köpa loftsängar med mindre mått för då blir de missnöjda och kommer att ångra sig.  Och att man har tänkt igenom att man vill ha en loftsäng eller ett loft.

Vad kostar det?

Ett loft kostar mellan 13-16 000 per kvadratmeter inkl moms. 10 m2 blir 150 000. Men loften är endast 6-8 cm tjocka då de är rejäla och byggda i stål. Om man skulle bygga i trä så skulle det istället krävas 30 cm tjockt loft som inte blir lika snyggt. Så där sparar man många centimeter.

Vad har du för tips till dem som bor litet?

Utnyttja höjden i lägenheten så klart. Möbler på hjul som är lätt flyttbara är en annan. Förvaring uppåt väggarna är ett tredje tips. När man är flera i en liten lägenhet så kan det vara bra med en avgränsare som delar av rummet.

Var kan man anlita er?

Främst i Stockholmsområdet samt Uppsala men även i andra storstäder.

Så här kan ett loft från Compact-living.com se ut:

compact-living.com loft

Och så här gick det till när det byggdes:

Vad tycker ni?

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!