Samla presentpapper och tillbehör på ett ställe

Presentpapper kan vara bökiga att förvara. Ni kanske har sett detta tips på att samla presentpapper i IKEA:s förvaring, som från början är avsedd för plastpåsar. Men den funkar ju alldeles utmärkt till presentpapper.

förvaring presenpapper

Foto: Ulf Huett

Men vill du även kunna samla alla tillbehör som hör presentinslagningen till, som exempelvis även snören, presentpåsar, presentkort och kanske även sax och tejp, så kan allt med fördel förvaras under sängen. I en låda med hjul på och viklock så klart:)

förvaring presentpapper och tilllbehör under sängen

Foto: Ulf Huett. Från boken ”Förvara smart – organisera ditt hem”.

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Elisabet says:

  Presentpapper med snören etc förvaras numera i låda under sängen. I höstas var du på Fyrishov i Uppsala och gav oss inspiration. Vi är såå nöjda, i en annan låda ligger prylar vi behöver när vi ska resa (utomlands).

  Håller nu på och samlar kraft för att göra iordning en smal garderob i hallen, som ska härbärgera plast-, glas- och metallåtervinning. Tyvärr är Ikeas plastlådor med viklock för breda för detta skåp.Tar gärna emot tips.

  Tack för en jättebra blogg!

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Elisabet!
   Vad roligt att du var med på den föreläsningen och fick konkreta tips som du har haft nytta av! Verkligen kul att få läsa sådana konkreta exempel.
   Återvinning är knepigt och jag tycker inte att det finns så många bra lösningar på detta om jag ska vara ärlig… Och svårt att ge konkreta råd utan att se utrymmet.. Så du får gärna mail mig lite bilder så får jag se om jag kan vara till hjälp:)

   Svara
 2. Nina says:

  Hej!
  Det går utmärkt att förvara sax, tejp, julklappsetiketter och snören tillsammans med presentpappersrullarna i ikeas påshållare. Det gör vi, hur smidigt som helst.
  Våra påshållare med presentpapper sitter på insidan av en garderobsdörr, då slipper man se dem men de är ändå i bra höjd när man ska välja presentpapper. Jag är löjligt nöjd med den lösningen, på drygt två år har vi inte behövt städa bland presentpappren och snörena en enda gång. Systemet är så enkelt att det underhåller sig självt, sån’t gillar jag
  /Nina

  Svara
  • Paulina says:

   Å vad jag skulle vilja se detta! Och många andra med mig kan jag tro! Kan inte du posta en bild på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller på Instagram och pinga mig?

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!