Vilken Dymo är bäst?

Den frågan får jag ibland  – alltså vilken märkningsapparat som är bäst. Och svaret på frågan är – det beror på vilket behov du har och vad du gillar. Jag har dessa två stycken och använder dem till olika ändamål.

Dymo Omega

Dymo Omega är klassikern och jag gillar verkligen allt med den – det manuella med hur man trycker fram bokstäver och siffror (hur man snurrar fram dem – påminner mig om gamla telefoner med snurrplattor för länge, länge sedan, innan mobiltelefontiden…), ljudet av detta, själva typsnittet  i retrostil (vilket kanske syns med tanke på headern på bloggen:). Ja – allt blir bara så snyggt och coolt med den enligt mig och etiketterna gör burkarna och lådorna bara vackrare. Den ursprungliga färgen på remsan var svart, men numera kan man köpa röda och blå också. Dock är plasten, som remsan är gjord av, ibland mindre lämplig att använda på vissa ytor som exempelvis stål och trä, där den ibland inte riktigt fäster. På trådbackar håller exempelvis nedanstående variant bättre.

Dymo märkningsapparat

Den här fick jag faktiskt i födelsedagspresent av en vän och han använt den flitigt också. Dymo LetraTag heter den och här har man mycket större möjligheter vad gäller typsnitt och symboler (vilket kan vara kul för barnen och märkning av deras saker). Och det är bara en liten del av vad man kan göra med den. Nackdelen med den är att etiketterna kan vara svåra att få bort när man väl vill ändra något och det blir lite märken, men det får man bort genom att skrubba med disksvamp. Remsan är vit och texten svart. Sedan finns det ännu mer avancerade varianter, men det är få av oss som har behov av dessa. Eller är det någon som har provat?

Så – summa sumamrum: man klarar sig väldigt bra med Dymo Omega, så har ni ingen så råder jag er att börja med den:)

/Paulina

19 Kommentarer
 1. Busmamman says:

  Jag köpte en Dymo LetraTag efter tips från dig i ett tidigare inlägg. Men jag tror att den är en mer avancerad variant… (iaf större :))
  Den kan göra olika styles, borders och skriftstorlek plus att man kan använda olika labels som metall, plast och stryka-på-etiketter.
  Här har jag bloggat om den:
  http://busmammans.blogg.se/2015/june/rolig-leksak-2.html

  Svara
  • Anneli says:

   Jag har en likadan som Busmamman. Den är bra för man kan skriva texten lodrät eller vågrät.

   Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Ja, din ser mer avancerad ut. Stryka på- etiketter – det låter ju riktigt användbart med tanke på barnens kläder och så. Kul inlägg – vilka roliga budskap du fick när du kom hem!

   Svara
 2. Magdalena says:

  Älskar min Dymo LetraTag! Varit sugen på en länge och efter att jag läst om den här plus att Clas Ohlson hade den till ett bra pris så log jag till. 🙂 Inte ångrat det en sekund. Tack för all bra info, idéer och inspiration!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Å vad roligt att läsa Magdalena – att du känner att du fick bra tips och att du gillar bloggen. Tack så mycket för detta!

   Svara
 3. Anna-Karin says:

  Hej Paulina!
  Jag gillar din blogg väldigt mycket och det är du som inspirerat mig till att köpa en dymo. Jag såg till min stora glädje att du har en exakt likadan som jag. Eftersom jag troligtvis har slängt instruktionsboken i pappersåtervinningen, kan jag inte komma på hur man får till å, ä och ö. Vet du hur jag ska få till dessa bokstäver? ????mvh/Anna-Karin

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Anna-Karin,

   Vad roligt att du gillar bloggen och har nytta av den! Du behöver ingen instruktionsbok, jag kan hjälpa dig:) När du vill skriva ”å” eller ”ä” så trycker du på bokstaven ”a” och håller den nedtryckt tills ”å” eller ”ä” kommer upp, och då släpper du. Samma sak med ”ö” fast då håller du ”o” nedtryckt. Sedan krävs det en gnutta färdighet för att släppa i rätt ögonblick, men det lär man sig snabbt. Annars är det bara att gå tillbaka med pilen och göra om:) Lycka till!

   Svara
 4. Ebba says:

  Jag har en märkmaskin likt LetraTag men från Brother, köpt på Kjell & Co. Är riktigt imponerad av deras remsor. Märker alltid matlådorna som läggs in i frysen och remsorna tåler både frys, micro och diskmaskin. Sitter som en smäck och har aldrig lämnat varken märken eller kladd. Superlätta att ta bort dessutom. Något IKEA borde ta efter med alla sina kladdiga ettiketter. ???? Men det är ju mer praktiskt med en letratag/brother, med en dymo omega blir det snyggare.

  Svara
 5. Christian says:

  Finns gula och silver/metallic remsor till Letratagen också.

  Svara
 6. Karin Wiik says:

  Klarar Dymo Omega regn? Behöver namn på min brevlåda av plast.

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Bra fråga! Remsan gör det definitivt. Frågan är bara om klistret gör det.. Testa gärna och berätta hur det gick:)

   Svara
  • Ebba says:

   Hej, vi har omega-remsor på vår brevlåda och det håller finfint. Har suttit där i ett par år i alla fall. Sen vet jag inte om det finns olika remsor eller bara en sort? Kanske kan det påverka hur bra den sitter?

   Svara
   • Förvaringsdrottningen says:

    Bra med en som har testat – tack för info! Utgår ifrån att remsor från samma leverantör bör sitta lika bra..

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!