4 sätt att organisera kryddor på – by IKEA

Jag måste dela IKEAS lösningar för att organisera kryddor. För de är så smarta. Både hängande och liggande, både synliga och dolda.

Alternativ 1: Den här har man ju sett lite överallt på Internet och tänkt – men hur får man till den här lösningen? IKEA måste också ha sett dessa bilder och tänkte  ”det här kan vi ju göra”. Och så gjorde de det.

Kryddburkar på magnettavla IKEA

Magnetiska burkar med genomskinliga lock, som fästs på en magnettavla är knepet. Och så dymo märkning på det så klart:).

Altenativ 2: Har du plastpåsar med kryddor? Använd exempelvis insidan av en skafferi- eller köksdörr för att hänga upp duschdraperistång och häng upp kryddorna där!

kryddor på insidan av skafferidörren upphängda på drapperihållare

Alternativ 3: Lägger du hyllorna i kökslådan så förvaras de ju svalt. Bra överblick får du över dem också. Vill du ha det enhetligt och snyggt – skriv egna etiketter.

organisera kryddor i kökslådan

Alternativ 4: De kryddor du använder mest kan du ha synliga och framme i lite större förvaringsburkar.

organisera kryddor i burkar

/Paulina

All inspiration och foto hittat på ikea.com

PS. Om du vill fler exempel på kryddförvaring.

8 Kommentarer
 1. Romy says:

  Roligt, så klart. Men jag föredra kryddor i lådan. Ju mindre saker och pynt är framme i köket ju mindre man måste städa. Dessutom lättare att hålla rent runtom (inte bara i köket). ????

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Jag har också mina kryddor i lådan. Men de olika lösningar beror på vilka förvaringslösningar och därmed möjligheter man har i sitt kök. För kryddor är ju en låda den bästa lösningen eftersom de ska förvaras mörkt, men alla har kanske inte möjlighet till det.. i övrig håller jag med dig – ju mindre saker framme desto bättre.

   Svara
  • Paulina says:

   Yes, det gör jag också:)

   Svara
 2. Busmamman says:

  Jag har lösningen med kryddorna i kökslådan, det enda kruxet är att jag då blir av men en av de få lådor jag har. Visserligen finns det 4 till att använda till allt sånt som behöver lådförvaring, och det gäller väl att rensa ut sånt som faktiskt inte används.
  Hur resonerar du för rensningen av köksattiraljer?
  Hur många uppsättningar av olika saker behöver man egentligen? Och sånt som man knappt använder… eller typ aldrig använder (men sparas bara för att…)?

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Busmamman,

   Vilken bra fråga! Jag började svara och insåg att det skulle blir ett långt utlägg, så jag tänkte att jag skriver ett inlägg om detta i stället. Hoppas att det är OK:)

   Svara
 3. Anonym says:

  Kryddor ska väl helst förvaras mörkt????

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Absolut. Ur det perspektivet är alternativet på skåpsdörren eller i lådan bäst. Annars är inte kryddförvaringslösningar generellt designade så. Men man ska så klart tänka på det själv att försöka ha dem på ett ställe i köket där det är skugga.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!