If it doesn’t make you fabulous… – klockren regel!

Det första jag brukar tänka på vid ett köp är ”var ska jag förvara detta”. Kanske lite ovanligt, men det är en väldigt bra utslagsfråga när man ska handla något och som faktiskt gör att jag ofta låter bli. För man blir inte automatiskt lyckligare av fler saker som man måste ta hand om.

Nu har jag hittat en klockren regel, som jag har gjort om lite, och som kan användas för hela garderobens livscykel.  Den hjälper att välja rätt i affären och därefter avgöra när det är dags att rensa bort från garderoben:

klockren regel för shopping

 Är du tveksam när du provar i affären  – köp inte. Om du kommer på att det inte känns rätt först senare eller om plagget efter ett tag inte känns lika bra som när du köpte det – då är det dags att göra sig av med det. Tänk inte på att du kanske kommer att gilla det någon gång framöver eller ha dåligt samvete för att du har spenderat pengar på det och därför måste behålla det. Tänk i stället på hur mycket du kan vinna genom att göra någon annan glad eller få tillbaka lite pengar genom att sälja. Lita på din känsla – If it doesn’t make you fabulous – don’t keep it.

/Paulina

3 Kommentarer
  1. Anna says:

    Om jag köper något stort. T ex en fluffig tröja, filt, kudde eller nått så försöker jag göra mig av med föregångaren jag har hemma. Oftast har man ju t ex en gammal nopprig tröja man vill ersätta. Och om jag försöker övertala mig själv i affären att jag behöver ett par svarta skor eller svart jacka så är det bara att stå emot. Det har nästan alla redan för mycket av hemma. 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!