Återvinning anpassad efter barnfamiljen från ReEasy

När jag var på Formex sist hittade jag även denna funktionella och miljövänliga lösning för återvinning av glasburkar och metall. Den kan man kan ta med sig direkt till återvinningsstationen utan att behöva flytta glas från en behållare till en annan.

Behållare glas och metall - ReEasy

Behållaren går att tömma direkt i containern och rymmer ca 15 barnmatsburkar, så det besparar ett kladdigt arbetsmoment där hemma, vilket ju alltid är uppskattat. Dessutom klarar den av -50C, så den kan stå ute även under vintern.

Anpassade behållare glas och metall ReEasyDen kommer från ReEasy och är främst tänkt för små glasburkar som t.ex.  barnmats- tacosås-, eller pestoburkar men funkar även för små metallförpackningar.

Det enda jag personligen önskar är att den fanns i lite mer neutrala färger.. I dagsläget går den att köpa i grönt och turkos. Väskan får man på köpet och där ryms även exempelvis flaskor och stora burkar om man har två stycken behållare.

Jag pratade en stund med grundaren av ReEasy, Mona Svensson, och eftersom jag inspireras av entreprenörer i allmänhet och kvinnliga sådana i synnerhet så kan jag inte låta bli att berätta hennes historia.  Hon lämnade sitt jobb som marknadschef på Semper för att förverkliga sina idéer om smartare källsorterings- och förvaringslösningar för barnkläder. Hon ritade upp sina förvarings- och återvinningslösningar och hittade fabriker som kunde tillverka den. Samtidigt ställde hon upp i Venture Cup – en tävling för entreprenörer – och vann den! Att våga att tro på sin idé och förverkliga den – hur inspirerande är inte det?

/Paulina

11 Kommentarer
  1. Emelie says:

    Hej,
    Jag har för mig att du har skrivit om vakuumpåsar som man kan använda för att förvara täcken och kuddar i, stämmer det?
    För en månad sedan var jag på Ö&B och såg att de sålde så jag köpte vakuumpåsar där, vilket visar sig vara ett stort misstag… De läcker in luft någonstans trots mycket noggrann tätning, väldigt trist då förrådet ser ut att vara sprängfyllt igen… Har du tips på bra vakuumpåsar för att förvara täcken och kuddar? Jag behöver öppna dessa påsar ungefär varannan månad då jag får besök av familj och vänner så det behöver vara bra påsar.

    Hälsningar Emelie

    Svara
    • Förvaringsdrottningen says:

      Hej Emelie,

      Det stämmer att jag gjorde det och det var tråkigt att höra att dina påsar inte funkar! Har du reklamerat dem? Jag har inte upplevt detta med påsarna som jag köpte. För tillfället har jag inget bättre tips annat än söka på nätet, men jag hör av mig om jag hittar något!

      Svara
    • Paulina says:

      Hej Emelie,
      Av någon anledning lyckades jag missa din kommentar. Ledsen för detta! Jag har köpt mina påsar på K-Rauta. Jag öppnar dem inte så ofta som du utan säsongsförvarar i, men jag är nöjd med dem. Hoppas att detta blir till hjälp för dig!

      Svara
  2. Lovisa says:

    Hej! Älskar din blogg som hjälper mig och mina vänner i vardagen. Jag skulle önska tips på hur man skapar bra förvaring och struktur vid skrivbord hemma. Gärna ställen man kan placera skrivaren på utan att den syns. Tack än en gång, du är grym!

    Svara
    • Förvaringsdrottningen says:

      Hej Lovisa,

      Tusen tack för detta! Väldigt kul att ni gillar bloggen så mycket och har nytta av den! Jag lovar att återkomma med ett inlägg om detta! Får jag citera din kommentar då?

      Svara
  3. MrsShoeLover says:

    Hej och tack för en oerhört inspirerande blogg!
    Efter att ha kollat runt på dina bilder, tips och idéer så har jag sakta och metodiskt påbörjat rensning och sortering både i hemmet och på kontoret 🙂 .
    Dina tips om bl a nogranna förberedelser så som att mäta, planera funktion och behov innan man köper snygga lådor och grejer har varit nyttiga!
    /Hälsningar MrsShoeLover 🙂

    Svara
    • Förvaringsdrottningen says:

      Å tack så hemskt mycket för de fina orden! Det glädjer mig oerhört att du både tycker att bloggen är inspirerande och att du har haft konkret nytta av den! Mer kan man inte önska sig. Och verkligen kul att få konkret feedback på vad du tyckte var nyttigast. Som sagt – tusen tack! MrsShoeLover! Förresten, baserat på ditt namn så har vi nog det intresset gemensamt:)

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!