Veckans utmaning – mer plats i hatthyllan

För oss som gillar att organisera kan det faktiskt låta som något positivt att uppgiften att skapa ordning faktiskt aldrig blir klar. Hur bra man än har tänkt ut en förvaringslösning så brukar man få göra om det av någon anledning – i alla fall modifiera. I mitt fall har turen kommit till hatthyllan. Senast jag skapade ordning där var  i januari 2012. Då delade jag upp sakerna jag ville ha i hallen i olika korgar som jag la upp i hatthyllan och markerade upp. Det såg både snyggt ut och var funktionellt. Även kategoriseringen blev bra.

Men jag behövde fler korgar och de två sorters korgar som var i hallen hade utgått ur butikernas sortiment. Så jag bestämde mig faktiskt att ersätta alla med nya. Att hitta en korg till en hatthylla låter ju inte som någon svår uppgift, men sanningen är att det tog ett tag att hitta en som motsvarade mina kriterier: 1) rätt mått 2) lätta viktmässigt, för hatthyllan är ganska högt uppe och 3) rätt färg. Till slut hittade jag dem. De passade perfekt.

Förvaring i hatthyllan

Eftersom korgarna är rektangulära så går ingen yta till spillo.

korg med etikett

Och så etiketter på det så klart:) Det var just mindre paraplyer jag ville få plats med i en korg i hatthyllan.

Veckans utmaning är klar.

/Paulina

13 Kommentarer
 1. Anna says:

  Hej, var köpte du dina korgar och vilka mått har de? Ser ut att kunna passa hos mig också!:)

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Anna,

   Korgarna köpte jag i en butik som ligger vid Fridhemsplan i Stockholm och som heter Inn & Finn. http://www.inochfinn.se/vara-butiker. Jag ser att de endast har butiker i Stockholmsområdet.. De har en del tillfälligt sortiment, lite som ÖB, så inte heller säkert att den finns kvar. Men innermåtten är i alla fall bredd 25cm och längd 35cm.

   Svara
 2. Åsa says:

  Jag undrar var du köpte korgarna? De ser ut att vara perfekt storlek för en ordinär hatthylla….

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Åsa,

   Ja, de är verkligen jättebra. Lätta är de också, för det är inte rotting som det ser ut, utan faktiskt gummi:) Finns även i vitt. Hittade dem på Inn och Finn vid Fridhemsplan i Stockholm. Vad jag ser finns de endast i Stockholmsområdet och i Eskilstuna.. http://www.inochfinn.se/vara-butiker

   Svara
   • Åsa says:

    Passerar Fridhemsplan varje dag, så det blir finfint!

 3. Heléne says:

  Hej!
  Tack för att du delar med dig av dina idéer!
  Var hittar jag korgarna?

  Svara
 4. Anonym says:

  Hej,
  Jättefina korgar, var hittade du dom?

  Svara
 5. Karin Fredholm says:

  Var hittar man etiketterna?

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Karin,

   Jag hittade dem på Panduro. Finns i två storlekar och den du ser på bilden är den mindre.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!