utanför boxen - soppsked som myntförvaring

Tänk utanför boxen när du skapar förvaring

Ofta går vi iväg och köper förvaring. Men faktum är att många bra förvaringslösningar har vi redan hemma. Det gäller bara att tänka utanför boxen.  Ibland lättare sagt än gjort men det gäller att utgå från form och funktion. Så när du kommer på att du behöver en ny förvaringslösning, tänk först igenom om du redan har något hemma som uppfyller dessa krav.

Här kommer några exempel på sådana lösningar som kan sätta igång fantasin.

Utgår man ifrån formen kan ju en soppsked funka som myntförvaring.

utanför boxen - soppsked som myntförvaring

.. och en hink kan bli ett tidningsställ..

utanför boxen- hink som tidningsställ

Och varför inte använda en genomskinlig vas som behållare för toapapper. Eller en fin ljuslykta att ställa tandborstar i. Ett klädskåp kan bli tvättförvaring. Bara för att nämna några.

Dessutom är sådana lösningar ofta väldigt vackra. Så försök att tänka utanför boxen och utifrån form och funktion så hittar du en hel del förvaringslösningar hemma hos dig!

/Paulina

Fotokälla: Coisasdaorlas

6 Kommentarer
 1. Josse says:

  Hejsan!
  Jag har en fråga!
  Jag undrar om du vet var man kan köpa vita trälådor i olika storlekar till inredning?
  Med vänlig hälsning, Josse

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Josse,

   Jag har dessvärre inte stött på några vita trälådor. De enda jag har sett har varit i trä. På Granit är de endast i trä. På Lagerhaus har de målad dem i olika färger inuti. De finns även på PUB i Stockholm vitmålade inuti, men jag vet om du bor här.. annars kan du kanske måla dem vita?

   /Paulina

   Svara
 2. Minimalisterna says:

  Jag använde tidigare Ikeas vinställ Vurm som tidningsställ. Det satt på väggen i närheten av min favoritfåtölj där jag brukade sitta och läsa – perfekt!

  Efter att ha rensat bland alla våra pennor i hemmet fick vi ett stort och fint pennställ över som numera används som förvaring för våra extranycklar som går till förrådet, soprummet, cyklarna etc. Om pennrensningen skriver vi här:
  http://minimalisterna.se/utrensning-av-oandliga-mangder-pennor/

  Svara
 3. Yvonne says:

  På pinterest kan man få tips på många bra förvaringslösningar där man tänkt utanför ramarna. Är inte så bra på det själv men har fått många bra ideér därifrån. / Yvonne

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Yvonne,

   Håller med. Pinterest är jättebra. Tack för tipset!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!