Veckans utmaning – det stora pappersprojektet

Jag erkänner. Jag har hållit på med vad jag kallar det stora pappersprojektet i en månad nu. Fast bara på helgerna, för det är endast då jag har tid (=tar mig tid) med sådant.  Så det är snarare månadens utmaning..

Jo, jag har äntligen fått tummen ur och börjat sortera bland mina papper. Som sagt så är det en akilleshäl det där. Jag tycker ju att det är synd att kasta bort all den tryckta klokskap som har smugit sig in i mitt hem. Så jag samlar. Och jag har allting fint ordnat och strukturerat:) Men det hjälper inte. Ibland måste man säga STOP (som min son brukar säga) och faktiskt börja rensa. Så att papper inte tar över en. Har man sedan en förmåga att samla på sig så brukar mitt tips vara att faktiskt bestämma sig för hur mycket plats det man samlar på får ta. Sedan får man köra en in- en ut principen.

I mitt fall behöver jag ta ut diverse pappersprylar från skåpet i Viktors rum. Förr fanns det plats för sådant där, men han växer och behöver nu skåpet till sina kläder. Sedan har jag ett utrymme i hallen, som jag faktiskt behöver till skor och andra hallsaker i stället för diverse lådor med minnen. Så allt pappersrelaterat ska in i skåpet i vardagsrummet och därmed basta. Och då måste mycket försvinna för att det ska få plats.

Som sagt – det började för ca en månad sedan. Jag tog ut alla skriftsamlare ur skåpet och började granska innehållet.

Det stora pappersprojektet

Det är en jobbig process som tar tid. Det finns ju en anledning till att man sparade på sakerna från början.. Men jag har blivit bättre på det:) Jag gick igenom innehållet i varje tidskriftssamlare och rensade. Och kategoriserade om. Och jag lyckades göra mig av med hälften!

Men som sagt – jag tar det lite i taget. Fast i det här fallet så är det faktiskt bra att låta det ta tid (även om det ser ut som ett krigsfält hemma just nu). För det är en hel del organiserings-tanke verksamhet involverat. Ingenting är heligt och jag ifrågasätter allt jag har i detta skåp samt andra: behöver jag verkligen sakerna? Vad är bäst att förvara just här? Vissa saker ska kastas, andra flyttas över till vinden. Fast det är hårda kriterier att komma upp på vinden också. Det ska inte vara ett dumpningsställe utan ett förvaringsställe och man måste förtjäna sin plats där också:)

Jag är inte klar med det stora pappersprojektet än och jag får kanske återkomma med lite efter-bilder i ett annat inlägg. Men en sak är säker: det är otroligt nyttigt att gå igenom sina prylar då och då för att de inte ska ta över en:)

Storage on, but storage wisely:)

/Paulina

PS. Lite mer om pappersförvaring hittar ni här ifall ni vill läsa något mer om det:)

3 Kommentarer
  1. Linn says:

    puh, vilket projekt!
    Själv har jag också tyvärr alldeles för mycket papper samlat. Jag har ännu inte lyckats få till någon riktigt bra rutin när det gäller papperssamlandet mer än att jag vet att jag måste gå igenom högarna och rensa, rensa, rensa.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!