Veckans utmaning – ordning bland läkemedel – del 2

Som jag skrev i mitt förra inlägg, så gav jag mig på att skapa ordning bland våra läkemedel. För att vi vid behov skulle hitta snabbare och få en snabb överblick över vad vi hade och då veta om vi behövde springa till apoteket eller inte.

Så blev resultatet:

färdigsorterade läkemedelslådor

Jag inhandlade mindre lådor och med hjälp av dessa delade jag upp läkemedlen i olika kategorier. De större lådorna hade jag köpt på Åhléns för ett tag sedan (de har utgått ur sortimentet så vitt jag vet, men liknande finns både på Åhléns och Granit). De mindre köpte jag på Granit.

Jag delade som sagt läkemedlen i:

 • Öron-ögon-näsmedicin
 • Halsont
 • Plåster (där jag även delade upp dessa i vuxenplåster samt plåster till Viktor. Inte för att jag skäms för att ha bilmotiv på mina plåster utan för att man snabbt ska hitta hans när olyckan är framme och det är ändå livsviktigt för Viktor med bilmotiv)
 • Värk
 • Förkylning
 • Viktors frekvent använda mediciner

De tre senaste kategorier la jag i kökslådan eftersom jag har behov av dem oftast:

färdigsorterad läkemedelsbyrålåda

Färdigt!

I och med att jag kastade en hel del läkemedel (genom att lämna in dem till Apoteket, för man får inte kasta läkemedel i soporna hur som helst) och sorterade om har jag frigjort förvaringsutrymmet i den flätade korgen med lock, som jag nu kan ställa tillbaka ovanför skåpet och förvara något där som lämpar sig att ha ovanför ett skåp, dvs något som jag använder sällan.

Så. Inte så stora förändringar men tydligare indelning samt genomgång som gjorde att jag fick mer plats.

När jag blev färdig spred en skön känsla av tillfredsställelse sig över mig:) Ni vet, den som man får för att man har blivit av med en surdeg som man har tänkt på länge men inte orkat ta tag i – och för att man har skapat ordning så klart!

/Paulina

10 Kommentarer
 1. Linn says:

  Det ska givetvis stå ”om du har något emot DET”, klockan är sen och det är dags att hoppa i sängen innan jag skriver ännu mer tokigheter 🙂

  Svara
 2. Linn says:

  Hej Paulina!
  Nu har jag sorterat och organiserat upp min läkemedelsförvaring. Det känns så skönt att ha det gjort. Eftersom jag har fick inspirationen utav dig så hoppas jag att det är okej att jag har hänvisat till dig på min blogg. Om du har något emot dig så hör av dig så tar jag givetvis genast bort det.
  Här är mitt inlägg: http://linnidag.blogspot.se/2013/01/bloggtips-och-plaster.html
  Ha det gott och tack för all inspiration!
  Linn

  Svara
 3. Katarina says:

  Underbart inlägg! Detta kan jag uppskatta, både som sjuksköterska och privatperson 😉
  Får ta tag i mina lådor med gamla alvedon och halvtomma flaskor!

  Svara
 4. Linn says:

  Det blev verkligen bra. Ordning och reda, lätt att hitta. Tack för detta tips, funderar på att göra något liknande med våra mediciner.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!