Förvaring av hårsaker – läsarfråga

”Hej, har du tips på hur man kan förvara sina ”hårsaker” ? Dvs typ borstar, plattång, hårtork, hårsnoddar, hårspray, you name it. Just nu ligger alla hårsaker oorganiserade på en hylla under en spegel. Skulle behöva tips som även är estetiskt tilltalande, bor i en liten etta och vill helst gömma undan allting i snygga lådor, men problemet då blir att om jag måste öppna en låda varje gång jag ska hämta en hårsnodd så kommer jag aldrig någonsin komma mig för att lägga tillbaka den på sin plats senare…”

Nike

Bra att du uppmärksammar att du i vissa fall inte kommer att hålla ordningen om du behöver öppna en låda eller lyfta på ett lock, Nike. Så är det med vissa saker. Hårsnoddar är en av dem. Fjärrkontroller är en annan. Det är en viktig insikt som kommer att göra att vi inte skapar förvaringslösningar håller långsiktigt. Därför gäller det att ha en öppen lösning för vissa saker. Jag har länge försökt hitta en bra lösning för mina hårsnoddar och lyckades med detta till slut när jag hittade en vacker kruka som jag lägger dem i. Krukan är tillräckligt hög för att man inte ska se snoddarna men de är fortfarande väldigt lättåtkomliga.

Förvaring av hårsaker

Vad gäller hårsaker såsom plattången så har jag kommit på en fenomenal lösning enligt mig. Jag har en stor lutande spegel i sovrummet. Bakom den har jag hängt upp en krok. När jag är klar med plattången så hänger jag upp den bakom spegeln där den får svalna utan risk för att min tvååring ska få tag på den eller att jag behöver lägga undan den senare. Ett smart vardagshack helt enkelt.

Andra hårsaker såsom hårspray, hårtork och borstar tycker jag att man kan förvara i stängda utrymmen, såsom skåp eller korgar med lock. På så sätt ligger inte allt oorganiserat på en hylla under en spegel:)

Hoppas att detta var till hjälp.

/Paulina

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!