vill du få något gjort - skapa plats åt det

Vill du få något gjort – skapa plats åt det

Rätt förvaring kan faktiskt avgöra om vi får något gjort eller inte. Speciellt om vi har lite svårt att komma igång med det som vi ska göra. Om du har dammsugaren instoppad längst in i städskåpet och riskerar att riva ner allt annat när du behöver plocka fram den så blir det ytterligare ett hinder i din dammsugning.

Eller det kanske är något projekt som du inte kommer igång med? Ett av hindren kan just handla om att du inte har avsatt en plats för projektet. Om du exempelvis ska göra fysiska fotoalbum så är det ju mer än en dags jobb. Då är det bra att bestämma sig för var det här projektet ska ske så att du kan göra det i lugn och ro och inte behöver flytta på sakerna. Då är köksbordet exempelvis ett mindre bra ställe. Med det sagt så har inte alla möjlighet att skapa plats på det sättet och om du inte har det så råder jag dig att i alla fall samla ihop allt på ett ställe och komma på ett sätt att stuva undan det lätt genom att exempelvis lägga tillbaka sakerna i en eller flera lådor som du i så fall enkelt kan flytta på.

Är det ett icke fysiskt projekt så gäller det att skapa plats åt det i almanackan.

Vill du skapa en ny vana så är det också ibland en fråga om förvaring. Jag brukar ta min träningsväska som exempel. När jag skapade en hylla bara för träningsväskan på ett lättillgängligt ställe och packade den i förväg så blev det så mycket enklare att komma iväg.

vill du få något gjort - skapa plats åt det

Så fundera över vilka hinder du stöter på. Kan det vara förvaringen som ska förbättras?

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!