Gott Nytt År 2017 förvaringsdrottningen

Gott Nytt År och tusen tack!

Klockan är halv fem på morgonen och jag har redan vaknat. Somnade vid 20-tiden igår kväll – i soffan!  Jetlaggad från resan hem. Och så kommer Viktor in i sovrummet. Han kan inte heller sova. Vanligtvis skulle jag få honom och mig själv att försöka somna om. Men inte idag. Idag är vi lite crazy. Vi är båda hungriga så vi tar var sin före-frukost macka och nu ska  jag blogga och då får han sysselsätta sig med att få spela spel. Jag vet. Men jag har påpekat för honom att detta bara gäller idag – en gång om året..

Det här året har bara susat förbi känns det som. Det är så lätt att man glömmer hur mycket som faktiskt har hänt, så jag har gjort en liten sammanfattning här.

För min del började året med att jag satte igång ett uppdrag i veckan och slutet på januari lanserades min första bok. Det kändes riktigt stort. I mars fick jag sedan möjlighet att vara gästprofil i Äntligen Hemma på TV4 och gjorde om en stökig hall så att den blev snyggare, men framför allt bättre anpassad till småbarnsfamiljen som hade den. I oktober fick jag vara med igen – den här gången med tips för badrummet, köket och barnrummet. Jag har även föreläst runt om i Sverige, bland annat på Bokmässan – en annan dröm som gick i uppfyllelse. Jag har gjort roliga projekt med olika företag och anordnat tävlingar. Och bloggat så klart. Sist men inte minst så har jag skrivit en ytterligare en bok – ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”, som kommer ut redan i januari nästa år. Och så har jag auktionerat ut en organiseringsdag med mig för Musikhjälpen. Kändes väldigt ärofullt att bli tillfrågad att vara med där.

Privat så har jag haft 10-års bröllopsjubileum och fyllt 40 år och firat båda ordentligt. När jag fyllde 40 hade jag en tjejmiddag som jag kommer att minnas för resten av livet. Viktor har börjat förskoleklass – vart tog tiden vägen? Vi har fått resa en del. Och så har jag blivit med barn igen. Så nästa år har jag två bebisar att välkomna till världen! (den andra bebisen är den nya boken:) Och ett än så länge hemligt projekt som jag delar med mig av så fort jag får.

2016 har  med andra ord varit snäll mot mig. Det är jag oerhört tacksam för. Speciellt med tanke på att året innan var ett tragiskt år för min familj och som jag bara ville skulle ta slut. Dessvärre så har 2016 inte varit ett bra år för mänskligheten. Jag brukar varken skriva om politik eller samhällsfrågor här på bloggen, för den handlar ju om annat så jag tror inte att ni är så intresserade av det. Men det är något som jag är oerhört engagerad i. Och det kändes som riktigt tunga nederlag när demokratiska val ledde till att både britterna lämnade EU och amerikanerna röstade fram Trump, en man som, genom sina olika häpnadsväckande uttalanden, visat på usla värderingar i allmänhet och gällande kvinnor i synnerhet. Och som dessutom verkar gilla Putins framfart, som utgör ett allt starkare hot mot Europa. Och dessutom – en man som inte tror på klimathotet och därför tänker sätta käppar i hjulet för de initiativ som har tagits fram för att långsiktigt rädda vår planet. Det skrämmer mig. På riktigt. Och kriget i Syrien. Massakerna där har varit helt fruktansvärda och utplånat hela städer från kartan. Det är så att man faktiskt inte kan ta in det. Och det är bara för att nämna några hemska saker som har hänt under 2016.

Men för min del så är jag som sagt väldigt tacksam. Och jag hoppas att 2017 kommer att vara ett minst lika bra år. Hoppas att jag inte har varit för dyster här. Orden bara rann ur mig. Det jag egentligen ville var helt enkelt att tacka er för att ni följer bloggen, kommenterar, stöttar och peppar mig och varandra och för alla fina kommentarer jag har fått för min första bok. Det betyder hur mycket som helst för mig. Och så ville jag önska er ett Gott Nytt År så klart!

Herregud. Detta är ju den längsta Nyårshälsningen någonsin! Ok. Ska sluta nu. Klockhan har blivit nästan åtta! Har sammanfattat några viktiga händelser samt populära bilder från Instagram för att att beskriva året även bildmässigt.

Gott Nytt År 2017 förvaringsdrottningen

Igår låg ”Ett projekt i veckan” på första plats på AdLibris och ”Förvara smart- organisera ditt hem” på tredje (sista bilden). Ett bra sätt att avsluta året tycker jag!

Hoppas att ni firar in det nya året ordentligt! Jag hoppas att jag kommer kunna hålla mig vaken vid tolvslaget… Vi ska hem till några goda vänner så det ser jag mycket fram emot!

Ses nästa år!

Massor med kramar

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!