Resa barnrummet

Rensa barnrummet inför Julen – uppdrag vecka 50

Jo, det var dags igen att rensa barnrummet igen. Speciellt med tanke på att det snart är Jul med nya saker som kommer att slåss om platsen.

Jag slutar verkligen aldrig förvånas över hur snabbt och hur stökigt det kan bli i ett barnrum. Det är liksom bortom vad man kan föreställa sig. Hur mycket skräp man hittar där. Och hur många gömställen det finns för diverse saker. Det är ju helt makalöst. Så det var bara att kavla upp armarna och skrida till verket.

Sedan jag rensade sist så har främst pussel och spel tillkommit och det har blivit trångt i de hyllorna. Och jag vill att dessa saker ska vara lättåtkomliga och inte irritationsmoment. Så nu fick en utställningshylla för flygplan göra plats för ännu en hylla med spel och pussel. Detta för att Viktor spelar och lägger pussel mycket mer än leker med sina flygplan för tillfället. Vi har också börjat skriva och räkna hemma och Viktor tycker att det är superkul. Så jag gjorde i ordning en hylla med bara skriva och räkna böcker så att man lätt ska kunna hitta bland dem. Viktor blev jätteglad för det! Och så tog jag bort en hel del leksaker han inte längre leker med.

Före- och efter bilden kommer här:

rensa barnrummet

 

Otroligt dålig bildkvalitet, jag vet. Men idag har solen knappt tittat fram och när jag var klar så var den long gone. I övrigt så kräver Viktors rum en rejäl make-over. Och det ska den få. Men nu var det bara rensa och omorganisera som gällde.

Då så – då var det er tur:)

ARBETSGÅNG RENSA BARNRUMMET INFÖR JULEN

  1. Ta en före-bild.
  2. Förbered en plastsäck, där du kan slänga skräp.
  3. Ta ut allt. Du kan dela upp det i områden. Jag tog några hyllor i taget till exempel.
  4. Torka alla ytor.
  5. Organisera om efter barnens nuvarande intressen. Några saker ska kanske packas ner och andra få mer plats.
  6. Ställ tillbaka allt.
  7. Ta en efter-bild.
  8. Fira!

Vi hade en myskväll framför ”Så mycket bättre”. Jag kan säga att detta tog på krafterna. Gravidmagen börjar liksom vara i vägen…

Hur som helst – stort lycka till! Och ni som inte har barnrum att organisera har ju er egen prioriteringslista🙂 Dela gärna med er av era kommentarer på bloggen och bilder på Facebook eller Instagram.

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!