Mina 13 favoriter ur nya IKEA katalogen

När IKEA katalogen släpps blir det numera en stor händelse. Och årets katalog bjuder på en hel del positiva överraskningar. Inte minst i sitt sätt att kommunicera med läsarna. Det är mer berättelser, där man lyfter fram kunderna på ett mer personligt sätt. Över huvud taget är det personliga och individanpassade något som betonas överallt. Vikten av att skapa sig ett hem efter de egna behoven. Precis vad jag skrev i förordet till min bok🙂 Och detta gör att det blir mer roligt och intressant att ta sig till innehållet i katalogen.

För IKEA Katalogen är ju i övrigt ganska gedigen. Jag tänkte välja ut 10 favoriter men när jag började markera blev det fler, och eftersom 13 är min lyckosiffra så fick det till slut bli 13 favoriter. Utan inbördes ordning utan snarare rangordnade efter när de dyker upp i katalogen. Stort som smått och med en liten motivering och där multifunktion är ett starkt skäl till favoritvalet.

1. MÅLARNA planeringstavla

Målarna planeringstavla IKEA

Är man fler än två är det bra att ha en planeringstavla tycker jag, även om man kan lösa mycket via mobilen. Den ger överskådlighet och inbjuder till veckovisa familjeråd. Den här planeringstavlan gillar jag lite extra eftersom den har knoppar längs ner – multifunktion:) Jag ser den på en sidovägg i köket och där kan man ju hänga upp kökshanddukar exempelvis.

2. VALLENTUNA 3-sits soffa med förvaring

vallentuna-3-sits-soffa-ikea

Denna soffa är en compact-living dröm. Men inte bara det. I IKEA katalogen finns det en bild, där den är placerad under ett fönster, där man kan sitta och njuta av solen. Det har alltid varit en drömlösning för mig. Någon gång i någon framtida hem säger jag bara. Eller varför inte göra en hörnlösning med den. Den går att kombinera som man vill. Och den har förvaring i sig! Check på multifunktion även här. Att klädseln är avtagbar och maskintvättbar är en sak som jag har som krav nu för tiden och den här soffan uppfyller det också.

3. VARIERA förvaringsbox

variera förvaringsbox ikea katalogen

Förvaring av skärbrädor eller lock är alltid knepigt vilket  den här förvaringslådan löser med bravur. Så kul att hitta något som verkligen gör skillnad men ändå inte kostar mycket.

4. IVAR etiketthållare

ivar-etiketthållare-ikea

Som bekant tycker jag tycker att man ska märka upp så mycket som möjligt. Just därför har jag ju en förkärlek för etiketter och hållare för dem. Hoppas bara att den här lösningen funkar även för andra hyllor än enbart serien IVAR..

5. FLISAT bokställ

Nu kommer tre favoriter för barnrummet på rad. För förvaringen är extra knepig i barnrummet. Vad gäller bokställ så ligger ofta böcker vid Viktors säng då han plockar på sig sina favoriter när vi ska läsa för honom på kvällen. Känner på mig att denna skulle kunna samla upp dem. Överskådligt. Och så är den portabel, vilket är en extra plus. Dock hade jag målat den i en annan färg, men det kan man ju enkelt göra.
flisat-bokställ-ikea

6. FLISAT leksaksförvaring

flisat-leksaksförvaring-med-hjul-ikea
Gillar det portabla så klart. Även här hade jag målat om.

7. FLISAT barnbord

flisat-barnbord-ikea
Pysselplats med förvaring! Det är vad jag gillar med den så klart. Påminner mig om skolbänk. Varför har ingen tänkt på detta tidigare?

8. IKEA 365+ IHÄRDIG kryddburk

ikea-ihärdig-kryddburk
Multifunktion igen. För det första: den här kryddburken har två öppningar – en för att hälla och en för att strö. För det andra: den kan kombineras med kryddkvarnen IKEA 365+ IHÄRDIG så kan man mala kryddorna direkt från burken. Det är faktiskt riktigt smart.

9. STORHÖGEN batteriladdare med förvaring
storhogen-batteriladdare-med-förvaring-ikea

Miljösmart och multifunktion. En sådan laddare ändrar ju för det första en vana från att köpa batterier som slängs till att köpa laddningsbara sådana. Den löser dessutom förvaringen, för när batterierna är laddade så har de sin bestämda plats. Två flugor i en smäll.

11. NORDMÄRKE trippelplatta för trådlös laddning

nordmarke-trippelplatta-for-trådlös-laddning-ikea

Det här är smart. Att ladda sin smartphone trådlöst  – förutsatt att mobilen stöder trådlös laddning. Och så finns det plats för tre!

12. STUGVIK korg med sugpropp

stugvik-korg-med-sugpropp-ikea

Det är inte lätt att hitta snygga hållare för diverse badrumsprylar. Det brukar se allmänt fullt ut helt enkelt och bäst att gömma så mycket som möjligt i ett skåp tycker jag. Men det mest nödvändiga som tvål och annat som man använder dagligen vill man kanske ändå ha framme. Serien STUGVIK tycker jag ändå har en snygg design. Och dessutom funktionalitet då vatten rinner ut genom hålen i botten på denna korg. Och så behöver man inte borra i väggarna, vilket kan vara en fördel om man exempelvis bor i en hyresrätt, i andra hand eller helt enkelt vill undvika onödiga hål i väggarna.

Sist men inte minst  – cykeln.

13. SLADDA cykel

Den har tydligen vunnit en utmärkelse för bästa produktdesign i en av väldens största designtävlingar – Red Dot Award. Men det läste jag efter att jag hade valt den till min favorit vill jag bara påpeka:) Jag såg en sådan cykel i Köpenhamn för några år sedan och tyckte att det var så smart att skjutsa sina barn till förskolan på det sättet. Och nu har IKEA tagit efter och gjort en variant på det.

sladda-cykel-ikea

Så klart kan även annat än barn transporteras med hjälp av den:)

Det var mina favoriter från IKEA katalogen det!

/Paulina

PS. Alla bilder är lånade från IKEA

3 Kommentarer
  1. nintja says:

    Har du missat att VALLENTUNA även har en modul med utdragbar gästsäng som är riktigt smart? Inte bara förvaring alltså utan en riktig bra gästsäng kan gömma sig i en (eller flera) av modulerna.

    Svara
  2. Ida Ekbäck says:

    Hej! Vill börja med att säga att jag verkligen tycker om din blogg! 🙂
    Jag är medveten om att denna frågan inte egentligen hör hemma här, men frågar ändå 😉
    Håller på att rensa i mitt badrum och undrar lite om var du förvarar extra grejer som schampoo, balsam, tandkrämer, krämer, bindor som behövs men inte riktigt får plats i ett litet badrum 🙂
    Är mycket tacksam för svar
    Med vänliga hälsningar
    Ida

    Svara
  3. Gunilla Blomdahl says:

    Ett litet sug efter IKEA då och då ja Och visst: vatten rinner genom hålen dvs Allt är sig likt!

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!