Förvaringsinspiration från Stockholm Furniture Fair 2015 – del 1

Det är nästan jobbigt att vara på Stockholm Furniture & Light Fair. Så många vackra möbler och alla dessa inredningsdetaljer. Men framför allt – så mycket vacker och funktionell förvaring! I år verkar det dessutom vara mer av det än tidigare. Eller så är det bara jag..

Hur som helst – jag plåtade och plåtade så det kommer rätt många bilder… Vi tar det i två omgångar. Här kommer del 1 och vi börjar med Elfa, eftersom de visade upp ett helt nytt produktkoncept för kontor och hem, som de kallar för Sparring+.

Sparring+ Elfa beigeOff-white varianten. Flexibel lösning då hyllorna kan anpassas efter behov.

Bokhylla Sparring+ Elfa gul

Sedan har vi den gula varianten, som kanske bäst passar i arbetsrummet. Luckorna kan man variera med att ha” öppningen” i den både uppe och nere på hyllan beroende på hur högt luckorna sitter (se bilden). Sådana lösningar gillar jag! Och väggarna med all småförvaring som kan anpassas efter behov – både små behållare och krokar kan hängas på.

bokhylla Sparring+ Elfa svart Stockholm Furniture and Light Fair

Och så en variant i svart. Man blir nästan sugen på att byta ut sin egen bokhylla nu.. Den här har en riktig vardagsrumskänsla.

Lite historia och bakgrund för den som gillar sådant: namnet kommer från Briger Sparring, som var en stor svensk innovatör och entreprenör, som redan på 1930 talet utvecklade hängande förvaring med just väggskenor och konsoler. Det nya konceptet är framtaget med formgivaren Christian Halleröd.

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Händelsevis says:

    Så fint! Och smart med bak-kant på hyllorna. Oj vad irriterande det är när något litet åker ned och fastnar bakom en hylla!

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!