Smyg in tråkiga sysslor i annat och dela upp dem i mindre moment

Det finns många mindre roliga vardagssysslor. Tvätta. Stryka. Diska. Plocka i diskmaskinen. Plocka ur diskmaskinen. Bädda sängen. Gå ut med soporna. För att nämna några. Vill man att dessa ska gå så snabbt och smidigt som möjligt så gäller det att ha en plan. Exempelvis att liksom smyga in dem i andra sysslor. Till exempel – att plocka diskmaskinen medan man gör frukost. Då blir detta inte så betungande som det annars hade varit om man gjorde endast det. Konstigt nog. Det är en helig ritual hemma hos oss. Man sätter på diskmaskinen på kvällen. Ingen orkar plocka ur den då. Men på morgonen när man ändå är igång och gör frukost så görs det liksom av sig självt, medan man kokar ägg och gör mackor. Eller att sortera sockar under tiden det är reklampaus på TV. Fem minuter av socksortering i taget orkar man liksom med. Och slipper känna att man slösar bort sitt liv framför reklam som man inte har bett om. Det kanske inte funkar för alla. Men ni förstår principen – att hitta sina rutiner och sysslor och väva in tråkigare sysslor i dessa, så att dessa sysslor inte känns lika betungande. Enkelt, va?:)

Stekta ägg med spenat

Plocka ur diskmaskinen blir genast roligare när man gör en sådan frukost samtidigt..

/Paulina

Den underbara frukostbilden kommer från Bydiadonna. Älskar hennes bilder!

PS. Vill ni läsa mer om vardagseffektivitet – här och här hittar ni mer tips på detta.

4 Kommentarer
  1. Maria says:

    Gillar dina små tips skarpt! 🙂
    Hemma hos oss kör vi äggklockemetoden – som jag tycker funkar bra. Om man tänker ”Oj vi måste stääääda”… så känns det inte så kul. Men vi sätter äggklockan på 20 minuter – rusar runt och plockar, fixar, donar. Efter 20 minuter slutar vi. Det känns lixom inte alls lika jobbigt när man vet att man ”är klar” om 20 minuter.

    Okej, metoden funkar inte om man gör den för sällan…. 🙂

    Svara
    • Paulina says:

      Tack Maria! Så kul att höra! Och viken underbar metod ni har då! Den måste jag testa! Är det OK att jag lyfter upp det på bloggen och skriver om det? Fler måste ju få detta tips!

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!