Skapa ordning i lådor, boxar och askar – Babushka metoden

Det är skönt att ha stora lådor och skåp, men ju större låda desto lättare att oordning smyger sig in. Det är många saker som får plats vilket gör det svårt att hitta till slut.

För att skapa ordning i lådor och skåp är det bra att ytterligare avgränsa inuti dessa utrymmen. Det kan man göra med hjälp av mindre behållare och lådor. Det gör att man kan kategorisera saker inuti lådan på ett bättre sätt, skapar överblick och gör det lättare att hitta. Jag kallar det för Babushka metoden. Ni vet, de där ryska dockor som ryms inuti varandra.

I mitt kök har jag massor med mindre lådor inuti mina skåp. Det gör att jag lätt kan separera olika sortens saker från varandra och dessutom snabbare hitta vad jag letar efter, vilket jag visade upp i ett tidigare inlägg:

Babushka metoden kan man även använda sig av för att skapa ordning i mindre lådor eller boxar. Jag har exempelvis en gammal pralin ask, som jag använder till som smyckeskrin. Den har jag inrett med mindre behållare från Granit för att skapa ordning bland mina smycken:

ordning i lådor med hjälp av mindre lådor

Storage on!

Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!