Förvaring möjliggör hållbarhet

Alla pratar om hållbarhet. Och de allra flesta av oss vill leva miljövänligt. Men många av oss får inte till det. Varför? Jag tror att nyckeln till att förändra sina levnadsvanor är att få dem att fungera i sin vardag. Och hur gör man det? Rätt förvaring är nyckeln till detta vill jag hävda. Låt mig ta några exempel:

  1. I min bostadsrättsförening gjorde vi om vårt sopsystem. Nu är det möjligt för oss att även källsortera matavfall. Det är ju alldeles fantastiskt, men allt hänger på att vi i våra kök har plats för att göra detta. Det är vad som i stor utsträckning kommer att avgöra om ett hushåll kommer att källsortera matavfall eller inte vill jag hävda.
  2. I samma bostadsrättsförening har vi i tvättstugan en bokhylla där man får lämna böcker som andra kan ta eller låna. Denna förvaringslösning gör att böckerna återvinns.
  3. Skapar du ut-stationer – lådor eller hyllor där du samlar allt som ska lämnas till återvinning – så blir det också gjort.  Även här är uppsamlingsplatsen en förutsättning för att detta ska fungera på ett bra sätt.

Så vill du att ditt hushåll, din brf-förening, eller arbetsplats ska bli mer hållbar, se då över förvaringen och skapa förutsättningar för att kunna återvinna och källsortera. Så att det blir lätt att göra rätt. Ofta är det väldigt enkla lösningar som ska till. En hylla, en soptunna eller helt enkelt en avsedd plats.

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!