förrådet

Förrådet – månadens projekt

Sommaren har ju varit så varm och vindsförråd är därför ännu varmare. Å andra sidan borde källarförråd vara svala… Jag funderade över om vi skulle köra förråd som projekt denna månad. Men det är en bra månad att rensa och organisera förrådet på. Vissa har fortfarande semester och även om man inte har det så har arbetstempot ännu inte hunnit bli så högt på många arbetsplatser. Och så är dagarna ljusa, långa och just varma. Och så har vi som sagt en hel månad på oss till detta. Är det alldeles för varmt nu så kanske det blir lite svalare sedan. Så jag tycker att vi kör.

Målet med detta projekt är att känna oss lättare när vi gör oss av med onödiga prylar som vi inte längre behöver (eller aldrig har behövt).  Och kanske blir vi till och med lite rikare på köpet.

Mina bästa tips för förrådsrensning och organisering är att avsätta tillräckligt med tid till detta och helst göra det tillsammans med resten av familjen  (om du har någon som du bor ihop med och om de är tillräckligt gamla). Då går det ju snabbare. Och så kan var och en som är tillräckligt gammal rensa ut sina saker. Förbered alla tillbehör som ni behöver när ni rensar och organiserar förrådet så att arbetet går smidigt. Sedan är det bara att följa denna steg-för-steg lista.

Börja så tidigt som möjligt så att ni känner att ni har kommit en bra bit på vägen när dagen är slut. Tänk igenom vilken mat ni ska äta under dagen och ha den gärna förberedd. Eller köp något. Så att ni inte behöver avbryta arbetet. Och belöna er med en gemensam måltid eller någon annan aktivitet efteråt.

Försök att i högsta möjliga mån att verkligen gå igenom alla saker. Går inte det så försök att avgränsa vad ni går igenom och vad ni låter vara för den här gången. Exempelvis så kanske ni hoppar över gamla fotografier men gör resten. Och bestäm vad som är det viktigaste att bli av med. Det som ni har bestämt att prioritera ska ni också bara bli av med så börja med det. Målet kan t ex vara att bli av med bråte så att man kan komma in i förrådet. Eller att rensa bort alla barnkläder.

Fundera igenom hur ni kan snabbast och smidigast kan göra er av med era saker så att det inte blir en surdeg som aldrig blir av. Framför allt större saker kan till och med innebära en kostnad om ni behöver forsla bort dem. Kolla deras andrahandsvärde genom att googla på Blocket exempelvis. Har de inte ett högt andrahandsvärde kan det vara smidigast att helt enkelt skänka sakerna. Det finns sajter där man kan annonsera saker att skänka gratis. Bjussa exempelvis är en sådan sajt (och app). Det kan vara ett smidigt sätt att snabbt bli av med saker utan att slänga och dessutom göra någon annan glad.

Sist men inte minst. De saker som ni har gått igenom och bestämmer er för att behålla: se till att märka upp dem ordentligt så att ni snabbt kan hitta vad ni letar efter om ni behöver hämta något från förrådet. Det bästa är att både ha innehållet uppskrivet på en lapp (eller i mobilen) och på lådan. Jag har sådana etiketter i min webbshop ifall någon vill köpa.

Det var väl allt för denna gång. Stort lycka till med era förråd. Hoppas att det går bra och att ni blir nöjda efteråt. Berätta gärna hur det gick! Här på bloggen, på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller på Instagram

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!