Tidningen Mitt i - Förvaringsdrottningen

Tips för hallen – P4 Extra och tidningen Mitt i

Tips för hallen är något som verkligen efterfrågas. För några veckor sedan blev jag tillfrågad av P4 Extra att ge tips inom detta ämne och förra veckan var det tidningen Mitt i, som kommer ut i hela Stockholms län, som ville skriva om det. Och jag förstår varför. Hallen är ett område som vi ofta behandlar styvmoderligt samtidigt som vi vill att ordning och reda alltid ska råda där och att ska hitta det vi söker efter ögonblickligen. Omöjlig ekvation om ni frågar mig. Som med allt här i livet måste man först investera för att få något tillbaka. Och med investera menar jag faktiskt främst tid i det här fallet. Investerar vi tid till att tänka igenom förvaringen och organiseringen i hallen så kommer vi att få massvis med tid tillbaka under alla de stunder då vi slipper att leta efter saker. Så det lönar sig!

Därför ger jag följande tips för hallen i Mitt i:

1. Fundera igenom vad som verkligen måste finnas i hallen. Sportkläder eller andra kläder kan kanske förvaras på ett annat ställe.

2. Säsongsrensa inför våren och hösten. På hösten kan man rensa bort tunna jackor, skor och kepsar som hör sommaren till. Att ha en massa kläder som hänger i hallen i onödan skapar onödiga irritationsmoment. 

3. Märk upp. Ge varje familjemedlem en egen korg på hatthyllan. Då vet varje person var hen ska leta efter mössor, vantar och dylikt.

4. Var sak har sin plats. Hallen är en yta där många rör sig och sällan stannar någon längre stund. Skaffa en korg eller behållare där du kan lägga mynt, busskort, bibliotekskort och andra småsmaker som du vill kunna lägga ifrån dig.

Mitt i Förvaringsdrottningen

Tidningen Mitt i gjorde i övrigt en intervju hemma hos mig och Chris Anderson tog denna bild. Härligt att nappflaskan syns i bakgrunden:)

Här kommer länken till artikeln på nätet ifall ni vill läsa hela.

Tidningen Mitt i - Förvaringsdrottningen

Vill ni i stället lyssna på tipsen och få dem utförligare beskrivna så kan ni lyssa på P4 intervjun (ca 7 minuter). För att komma till intervjun,  tryck på bilden.

P4 Extra tips för hallen Förvaringsdrottningen

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Lilli says:

    Dagarna bara rusar iväg ,känns som man bara hinner jobba…..men jag har så klart lyssnat på när du pratar om ordning i hallen på P4 . Jag tillhör dom som bor i hus med en stor hall, riktigt skönt . För ett tag sen när vi målade om ändrade jag plats på hatthyllan, så den kom längre in i hallen . Det blev mycket bättre och man behöver inte trängas med alla ytterkläder det första man gör i hallen. Skostället har jag kvar som tidigare direkt innanför dörren.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!