klader i vakuumpasar

Nu är mina sommarkläder säsongsnedpackade i resväskor

Jag fick lite feedback att ni ville läsa mer om hur jag organiserar och förvarar. Så här kommer en steg-för-steg för veckans projekt – att säsongsanpassa garderoben, som jag gjorde i helgen.

Vi förvarar våra säsongskläder och skor i resväskor på vinden. Det är alltid lite stök kring detta när väskorna tas ner och packas upp och när sommarkläderna åker ut ur garderoben. Eller mycket rättare sagt. Så det gäller att stålsätta sig lite några i dagar.

Först tog jag bort alla sommarkläder från garderoben – både från galgar och hyllor. Plockade bort sommarklänningar och sommarkjolar. Sommartoppar, armlöst och korta byxor plockade jag också bort. I mina meshbackar lägger jag in sommarbyxorna på samma hylla sommartid som jag förvarar långärmade basplagg och tjockare svarta strumpbyxor vintertid, så de får byta plats med varandra.

Sedan tog jag ut alla vinterkläder ur resväskor och gick igenom dem. Vissa kläder hade jag sparat enbart för att sälja nu när det är rätt säsong för dem. Jag passade även på att testa alla mina byxor. Har ju varit gravid… Tack och lov så kom jag in i de flesta, men byxor med för låg midja plockade jag ändå bort. Känner mig inte bekväm i dem längre. Märkeslösa åkte till klädåtervinningen och dyrare märkeskläder ska jag sälja av. Senast nästa helg ska detta vara klart. Kläderna som blev kvar la jag in i garderoben.

Därefter tog jag tag i sommarkläderna. Jag rullade in dem en efter en. Tycker att det blir så mycket mer överskådligt på det sättet. Vi brukar åka på vinterresor till lite varmare länder, och då ser jag tydligare vad det är jag behöver plocka fram. Jag la kläderna i vakuumpåsar.

klader i vakuumpasar

Och så ner i resväskan. Och för att de ska få plats så sög jag ut luften.

vakuumpåsar i resväskor

Jag brukar alltid få frågor vilka vakuumpåsar som är bäst. Jag tror inte att jag har ett riktigt bra svar på det.. Mina har jag behövt tejpa med silvertejp efter några gånger som jag har använt dem, men det funkar…

Sommarskorna la jag i tygpåsar.

skoförvaring i påsar

Några kläder la jag i en hurts som jag har högt uppe i min garderob och som heter ”mellan säsong”. Det är till för att ha några plagg lättillgängliga när det blir lite varmare.

Ett hett tips är att märka upp väskorna eller lådorna som ni packar ner vinterkläderna i. Första gången jag kom på att packa ner säsongskläderna i resväskor glömde jag faktiskt helt bort det, vilket resulterade i ett långt och förtvivlat letande efter dessa. Denna gång kom jag ihåg att göra det:)

Då var det projektet klart. Hur går det med ert garderobsbyte? Några dagar kvar av veckans projekt:)

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Lilli says:

    Hur får man ihop en bra bas garderob??? Hur ska man tänka ? Ibland har jag bara lust att köpa massor av kläder på en och samma gång. Jag har ofta känslan att jag inte har nått att ha på mej fast jag kanske precis köpt nått nytt. Skorna passar inte till nya byxorna , väskan passar inte till skorna, jackan ja köpte förra hösten känns inte rätt i år osv.osv,

    Svara
    • Paulina says:

      Oj. Den var svår att förklara tycker jag.. Jag har som sagt en stil och färger som jag vet passar ihop och som jag gillar. Jag köper inte vissa typer av plagg för att jag vet att jag inte trivs i dem. Men vad som passar ihop kan ju vara svårt att känna av… det finns personal shoppers som kan förklara lite kring detta. Åhléns har bland annat en sådan tjänst men man måste handla för en viss summa. Men man lär sig mycket på det. Annars brukar det heta att basgarderob är just en bas i lite mer neutrala färger som också är mer tidlöst och som man sedan kan komplettera med mer moderiktiga inslag.

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!