Skånska Dagbladet Mycket mer

Dessa personer skulle jag vilja organisera hos – intervju i Skånska Dagbladet

I lördags var jag med i Skånska Dagbladets inrednings- och bostadsbilaga Mycket mer. Där gav jag tips om ordning och reda i köket men vi pratade även om min senaste bok,  tips för köket och lite annat.

Skånska Dagbladet - ordning i köket

Jag fick en fråga, som jag tyckte var väldigt rolig. Den handlade om vika kända personer jag skulle vilja organisera hos. Hade inte fått den innan och det blev kul att spåna lite. Genast var jag tvungen att kategorisera dessa i svenska och utländska.

Skånska Dagbladet Mycket mer

Vad gäller utländska så var ju Madonna top of mind så klart. Min största idol och förebild på många sätt – allt från hennes sånger som jag älskar till hennes feminism (hon definierade sig själv som ”bad feminist” när hon höll sitt Billboard Award tal. Har ni inte sett det så rekommenderar jag det varmt. Både roligt och sorgligt men framför allt viktigt och rörande). Och så familjen Obama,  som ju har flyttat från Vita Huset. Tänkte att de säkert behövde hjälp med organiseringen i sitt nya hem:)

Sedan hade vi svenska kända personer. Här hade jag tre favoriter (utan inbördes ordning):

Tilde de Paula: jag gjorde om hennes allt-i-allo-låda i TV4 Nyhetsmorgon för något år sedan. Hon är ju småbarnsmamma som bor i stan, så hon måste vara yteffektiv, vilket ju är  en extra utmaning. Sedan verkar hon vara en väldigt trevlig person. Hon var det mot mig de två gånger jag gästade TV4 och fick mig verkligen att känna mig välkommen.

Den andra personen är Gina Dirawi. Jag uppfattar henne som skarp men också en fri själ, så det vore kul att se vilken av dessa sidor som dominerade i hennes hem.

Sist men inte minst – Camilla Läckberg. Hon är också en av mina förebilder – både som författare och som person. Jag följer henne på Instagram och uppfattar henne som frispråk, härlig i sitt sätt och väldigt opretentiös. Det kunde man inte minst se i senaste Skavlan, som hon var med i. Hon bjuder ofta på vardagen i sitt hem. Dessutom har hon ”familjen annorlunda”, som hon själv kallar det för, med barn från olika äktenskap som hon delar vårdnad om. Och så en baby. Det ställer ju krav på organisering av hemmet. Det hade även varit kul att se om denna deckardrottning har några lik i garderoben…

Vem eller vilka skulle ni välja och varför?

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!