arbetsbord Per Soderberg Stockholm Furniture and Light Fair 2017

Stockholm Furniture and Light Fair 2017 del 1: mina förvaringsfavoriter för hemmet

Det är så skönt att få bloggen tillbaka! Hacker attacker är verkligen läskiga. Men nu kan jag i alla fall ge lite förvarings- och organiseringsinspiration från Stockholm Furniture and Light Fair 2017.

Jag måste erkänna att jag tycker mycket bättre om denna mässa än om Formex, som var för ca 1 månad sedan. Jag gick inte ens dit i år. Tycker inte att det blir så mycket nytt från år till år. Däremot har Stockholm Furniture and Light Fair ständigt nya saker och erbjuda. Så här kommer mina förvaringsfavoriter, där jag har valt att lyfta fram en per rum. Resten finner ni på Pinterest.

Badrummet

Lotta Agaton, en av Sveriges främsta interiör stylister, hade en stor rum-för-rum trendutställning på mässan, och detta skåp valde hon till badrummet. Kan inte annat än att hålla med – det är läckert. Från Ferm Living,

badrum Lotta Agaton utställning Stockholm Light & Furniture Fair 2017

Köket

Även detta vitrinskåp är från Lotta Agatons utställning. Men jag är ju en stor fan av Asplund och har det både i mitt vardagsrum och mitt sovrum, och tycker att deras skåp är både funktionella och så vackra att titta på.

Asplund skåp Lotta Agaton Stockholm Furniture and Light Fair 2017

Vardagsrummet

Jag brukar rekommendera att skaffa ett soffbord med en skiva under, så att att man kan exempelvis förvara  magasin samt fjärrkontroller där. Dock är detta lättare sagt än gjort och vi har själva letat väldigt länge innan vi hittade ett sådant bord – som både funktionellt och snyggt alltså. Det här soffbordet från A2 (ett annat favoritmärke i övrigt) är också coolt tycker jag. Och funktionellt så till vida att det just har förvaringsmöjligheter under bordsskivan. Glasskivan ställer dock större krav på ordning och reda där under..

A2 soffbord Stockholm Furniture and Light Fair 2017

Hallen

Det fanns många snygga hallalternativ på mässan, men här har jag ju bestämt att jag ska lyfta fram en i varje kategori. Så vinnaren är de här flexibla hallmöbellösningar från ett litet tyskt företag som heter Noodles noodles & noodles corp. (nej, det är inget skämt..). I sitt sortiment har de mobila klädställningar, enklare garderobslösningar, hyllor, skåp sängar och sidobord. Och så dessa hallmöbler. Backarna på bilderna är på hjul som kan fixeras vid behov.  Och så kan man ta bort ena backen och lägga locket på golvytan. Lite mer ruffigt än de övriga posh möbler – lite mer noodles över det:)

Hall Stockholm Furniture and Light Fair 2017

Hemmakontoret

Om jag fick välja en möbel från mässan så skulle det bli denna. Å vad den är vacker! Funktionalitet och bra förvaring möter estetisk skönhet. När bordet är uppfällt kan man ställa stolen vid sidan av och då förvandlas den till en vacker hallmöbel, sovrums- eller vardagsrumsinredning beroende på var man väljer att ställa den. Kommer från Per Söderberg.

arbetsbord Per Soderberg Stockholm Furniture and Light Fair 2017

Originell förvaringsmöbel

Under kategorin originell förvaringsmöbel har vi en solklar vinnare – en cello med förvaringsmöjligheter i.

cello förvaringsmöbel Myhippo Stockholm Furniture and Light Fair 2017

Och om ni undrar vad det är som står framför den så är det en flodhäst –  av skinn tror jag.. Företaget som tillvekar dem båda heter nämligen MyHippo.

Och så det lilla extra

Detta hör egentligen inte till hemmet utan till offentliga miljöer. Men tänk att ha en sådan ”bubbla” som ett läshörn i hemmet! I den kan man sätta på vilken favoritmusik man vill genom att koppla upp sin mobil via bluetooth, sitta där och bara mysa. Eller läsa ostört. Eller amma tänker jag.. En kokong som man kan kliva in i.

Skipper furniture Furniture and Light Fair 2017

Detta var ett litet axplock av mina förvaringsfavoriter. Fler finns som sagt på Pinterest.

Det är fortfarande 2 dagar kvar av mässan och allmänheten får gå dit på lördag ifall ni är sugna att se det med egna ögon!

Återkommer med ett annat område som bara växer och växer på denna mässa – kontorsinredning. Men det tar vi i ett  annat inlägg framöver:)

/Paulina

4 Kommentarer
  1. Lilli says:

    Är det fortfarande strul med bloggen ? Inget veckans uppdrag denna vecka som jag kan se !

    Svara
    • Paulina says:

      Hej Lilli!

      Jag la upp det i tid. Kan du se det nu?

      Svara
  2. Lilli says:

    Är ja alldeles snurrig eller ? Jag hittar inte denna v 6 veckouppdrag på bloggen !

    Svara
    • Paulina says:

      Har det gått bra?Ser du det nu?

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!