Små behållare till ansiktskräm för resan

När man flyger gäller det att packa smart. Man vill ju inte bära på onödig vikt som man dessutom får betala extra för hos vissa flygbolag. Inför min senaste resa flyttade jag min dag och nattcreme till mindre behållare, som jag köpte på Granit. På locket satte jag en  blank etikett som man kan köpa i fackhandeln, som jag klippte till den storleken som jag behövde. Jag antecknade vilken ansiktskräm det var så att jag kunde hålla reda på dem själv.

ansiktskräm i reseförpackning

Det hela gick på någon minut. Varför har jag inte gjort detta tidigare…

/Paulina

12 Kommentarer
  1. BB says:

    Dosor till kontaktlinser fungerar perfekt som reseförpackningar! De läcker inte, är lätta, små, med en dosa med olika färger på locken behöver man inte skriva något på förpackningen. Och så är det återvinning också 🙂

    Svara
    • Paulina says:

      Den var riktigt bra! Tror jag måste skriva ett inlägg om den så att fler kan ta del av detta tips. Tack!

      Svara
  2. Hege says:

    Det är supersmart, och man blir ju jätteförvånad själv, när man har packat ner alla krämer man behöver ha med sig, och så tog det så liten plats! Något annat jag gör när jag vet jag ska i väg på resa, är att spara lite i orginalförpackningarna. Alltså, när shampo och balsam håller på ta slut, och särskilt hårspray, som man inte kan flytta över i mindre behållare, då lägger jag dem åt sidan. Sedan när jag ska resa letar jag fram dem igen, tar med mig dem, och gör slut på dem på resan, och slänger förpackningarna som då inte behöver ta plats i resväskan på vägen hem.

    Svara
    • Paulina says:

      Du har alltid en massa fiffiga och smarta lösningar, Hege! Tack för dessa:) Haha! Jag har också sparat nästan tomma flaskor tidigare:) och helt sant – all innehåll från alla behållare kan inte flyttas över, så det är ett jättebra tips!

      Svara
  3. Susanne says:

    Jättesmart, tack för tipset :)! Skall på långresa- flygresa till Mauritius där vi skall gifta oss. Vi skall ha med en busig, nästan tvåårig son på resan. Några bra tips förutom de du redan har gett i bloggen :)?
    Tack på förhand!

    Svara
    • Paulina says:

      Hej Susanne,

      Kommer inte på något på rak arm, men det låter underbart med bröllopet! Vi har rest mycket med vår son som nu är 4 år och det har gått superbra. Hoppas att det gör det för er också.

      Svara
      • Susanne says:

        Tack så mycket, hoppas det! Jag kanske finner på några fler smarta lösningar under resan som jag kan dela med mig av. Ska iallafall utnyttja alla dina :).

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!